חרדים

אגס 10

New member
כל מהות החרדים היא פחד

פחד מההתחדשות,פחד מהשפיות,פחד מההשכלה,פחד מהאמת. יותר מזה כל מה שמחזיק את החרדים כחרדים וכקהל סגור והמוגני הוא הפחד,מי כמונו כאנוסים יודעים זאת,לא יוצאים כי מפחדים מכל מיני דברים כל אחד או אחת ונסיבותיו.בכלל,כל החברה החרדית בנויה רק על פחד,לחץ חברתי, פחד ממה יגידו ואיך יגיבו בסביבה,תורידו את הפחד הזה בתוך הציבור החרדי ותקרה רעידת אדמה שם,לכן אני אומר שבעצם כל מהות החרדים היא פחד ולא רק סתם משחקי שורש מלים.

רקפת81

New member
../images/Emo45.gif אם לא היו מפחדים

כמה אברכים היו יוצאים לעבוד ומפסיקים לגרבץ בכולל?? כמה נשים היו מוציאות רשיון נהיגה? וזה מותר!!! אז למה לא???? בעברי כשגרתי באחת מערי הקודש החרדים (סיוט להיזכר..) ורצינו ללכת לארוחת שבת אצל גיסתי. בני שהיה אז בן 5 רצה ליסוע עם הקורקינט שלו והסכמתי. מישהי שראתה אותי בדרך שאלה אותי אם זה מקובל. עניתי לה שאין שום איסור ליסוע עם קורקינט בשבת.

המשמעות האמיתית היא

חרדה מקילקול, או ליתר דיוק מיציאה מהכת המטומטמת הזו. כל ההבדל בין החרדים לשאר הדתיים הוא בנקודת הפחד מקלקול, לאורך כל הדרך אלו הם ההוראות והתקנות, פלאפונים כשרים, מלחמה בעיתונים שהם לא בדיוק דעת תוירה הצרופה, ומלחמה בכל חריגה הכי מינמאלית. ועל זה נאמר, 'יודע צדיק נפש בהמתו' - יודע הצדיק שהדת הזו מחורבנת ומטומטמת, ולכן הוא כל כך חושש שיברחו לו...

עץ שתול

New member
ונתנה תוקף קדושת היום כי הוא נורא ואיום!!!

מה משחזיק את המאמין הוא הפחד מהגהינום, קוראים לזה - "יראת שמים"!!! והיום כשאנחנו כבר לא מאמינים אנחנו חרדים מעצמינו, מהזהות שלנו, מהדרך שבחרנו בה. אגב גם לאשה החנונית יש פחד להחשף לזהותו של הבעל, כי אז היא לא תדע איך להתמודד איתו, זה עלול להגמר רע, לכן עדיף שלא תדע... תכלס כולם מפחדים, החרדים מפחדים ולכן הם מפסידים את החיים שלהם בעולם הזה ובעולם הבא שלא קיים. ואנחנו מפחדים אבל לפחות מרויחים את החיים החמוצים מתוקים האלה לפחות כאן כל עוד אנחנו חיים.

mister xy

New member
זה רק שם של קבוצה

אצל היהודים תמיד היו שבטים, קבוצות, ותתי קבוצות. פעם היו רק דתיים וחילונים ומשום מה זה לא הספיק למי שהחליט להיות קיצוני יותר אז נוצרה קבוצה שנקראה 'חרדים', ולאחרונה גם זה לא מספיק אז יש כבר את ה'בני תורה' לעומת ה'מודרנים'.

מחלת הנפש שמכונה ocd היא ממשפחת החרדה

והחרדים סובלים מזה הרבה יותר מבאוכלסיה הכללית,(למי שלא יודע ocd זה כפיתיות בעברית).

למעלה