חרדות

חרדות

אתם חושבים שחרדה ממשהו מסויים יכולה לבוא לביטוי בחרדה למשהו אחר? למשל אם יש לי חרדה מטראומה שהייתה להחליף אותה בחרדה מגבהים או חושך או כל דבר אחר? איזה טיפולים הייתם ממליצים לחרדה?
 

מנור9

New member
אני ממליץ על מדיטציה

חרדה היא פעילות לא מבוקרת פרועה לפעמים ואסוציאטיבית של המח שלנו. עיסוק במדיטציה הוא נסיון לתרבת את המח ולהרגיעו. ההודי אומר שמוחו של האדם המערבי דומה לעדר פילים שואטים ונרגזים יש דרך להרגיעו.
 

freearth10

New member
חרדה היא כמו אלרגיה

בהתחלה רגישים רק לדבר אחד ולאט לאט הוא משכפל את עצמו כשבסופו של דבר אנחנו מוצאים את עצמנו רגישים להרבה מאוד דברים. אז אם אכלנו תפוח בשעה שהיתה מריבה קשה בבית כל פעם שנוכל תוח, נאכל יחד איתו את זכרון אותה המריבה. עם הזמן, כשהטראומה הזאת לא מעובדת, הגוף ימשיך להתריע נהיה רגישים לכל מה שחמצמץ, לכל מה שאדום, לכל מה שעוד היה שם באותה הצלחת. אותו הדבר עם טראומה. אם זה קרה בחושך קודם כל נהיה חרדים לחושך, אחר כך נהיה חרדים לכל מה שהחושך מסמל עבורנו וגם לכל מה שכל דבר שכזה מסמל עבורנו וכך הקשת הולכת ומתרחבת. הטיפול שאני יכולה להציע לך הוא קנסיולוגיה. זו אבל לא האפשרות היחידה. כל תחום מהרפואה ההוליסטית יעשה זאת. תראי למה את הכי מתחברת ואז בחרי כך גם את המטפל המתאים לך. סמכי על האינטואיציה שלך. היא כבר תוביל אותך למקום הכי נכון לך.
מאיה
 
אלרגיה=מצב נפשי רגיש?

הרי טוענים שאלרגיה נגרמת מטראומה כלשהי-כמו שכתבת אם אכלנו תפוח והייתה מריבה הפכנו לאלרגים לתפוחים..אך השאלה שלי מה עם אנשים האלרגים למשל לדבורים ויכולים למות מעקיצות? הרי שזה לא מצב נפשי-הוא עלול למות מזה. מה התשובה? סתם מהתעניינות..
 

מנור9

New member
אלרגיה היא תגובת יתר של המערכת החיסונית

ניתן לזהות את גורם האלרגיה במבחן ידוע שבו מורחים על הזרוע חומרים החשודים כאלרגנטים מעוררי אלרגיה. אסטמה למשל היא אחת האלרגיות הידועות כמו גם קדחת השחת הגורמת להתעטשות וחוסר נוחות בתקופת הפריחה הגורמת להפצת אלרגנטים לרגישים להם.
 

Fistandantilos

New member
" אסטמה למשל היא אחת האלרגיות הידועות"

אסטמה היא מחלה שנובעת בד"כ כלל מאלרגיות אבל לא בהכרח בכל מקרה, אני חושב שהבנת =P
 

freearth10

New member
כל מצב

הוא גם רגשי גם גופני. כשאכלנו תפוח וחווינו טראומה אותה לא שחררנו אנחנו ממשיכים לנוע בחיים וכל פעם כשמשהו מזכיר אותה אנחנו חווים אותה שוב. אנחנו לא סתם אלרגים לדבורים. הרי יכול להיות שדבורה תעקוץ אדם אחד ולא יקרה לו כלום ואדם אחר יפתח אלרגיה לה. הסיבה שבגללה אותו האדם אלרגי לדבורה היא איזושהי חוויה שהוא חווה שגורמת לכל הגוף שלו להתנהג כמו בשעת מלחמה ובמלחמה יש פצועים והרוגים. אותה החוויה מקורה עוד בתקופת העוברות, בלידה או סמוך מאוד אליה. כשמצליחים לשחרר אותה האדם השתחרר מאותה האלרגיה.
 

freearth10

New member
בקנסיולוגיה

זה לא נעשה דרך הנשימה אלא בעזרת חזרה בגילאים דרך הדמיון המודרך ולא פעם לא מגיעים רק אל הלידה, אלא גם אל תקופת העוברות.
מאיה
 

מנור9

New member
זה מעניין ומרגש

למעשה מדובר בנסיון להתנות את התגובה הפסיכופיזיולוגית מחדש תוך חזרה לעבר הרחוק ביותר של המטופל
 

freearth10

New member
למעשה

מדובר בעבודה ישירה עם התת מודע ובשינוי דפוסי חיים וחשיבה וזה אכן תחום מעניין ומרגש כל פעם מחדש.
מאיה
 

מנור9

New member
המצב המתואר מתאים להתנאה קלאסית

כפי שהודגמה על ידי פאבלוב בתחילת המאה הקודמת. נוצר קשר שנקרא התנאה בין סיבה לתוצאה. הקשר הוא פסיכולוגי וגורם לתגובה פיזיולוגית. כמו הכלבים של פאבלוב שהפרישו ריר עם הישמע צלצול פעמון ללא נוכחות מזון. הם קשרו את הצלצול להופעת מזון אחריו. הטיפול הפסיכולוגי/קוגניטיבי בתופעות של חרדה מנסה לנתק את הקשר הזה חושך-פחד טיסה-חרדה וכדומה.
 
למעלה