חרדות לא רציונליות שלי.

Cafe Latte

New member
חרדות לא רציונליות שלי.

מה עושים כשפוחדים לקפוץ למים, ולהכנס להריון נוסף?
לא אהבתי להיות בהריון, היה לי בייבי בלוז מתיש מאוד, שנמשך כחודש אחרי הלידה (במהלכו, לא הפסקתי לבכות, וחשבתי שנגמרו לי החיים בערך), היה לי מאוד-מאוד קשה עם ההנקה, הזוגיות ספגה כאפה רצינית בשנה הראשונה להורות, וכו'.
בהנחה והפעם אהיה חכמה יותר, נוכח זה שכבר לא מדובר בילד ראשון, נניח ואסתדר בצורה טובה יותר עם כל מה שכתבתי למעלה, ואצלח את כל המשברים הללו..
מה שבעיקר מפחיד אותי, זה שהילד הבא, יהיה ילד אחר מהילד הנוכחי.
קיבלתי ילד מתנה הפעם.

הגרלתי פשוט ילד נהדר, שמאוד-מאוד מתאים לי. אני מאוד מחוברת אליו, הוא מצחיק ושובב, יש לו חוש הומור, הוא סקרן ונכון ללמוד, ועוד המון תכונות ומאפיינים, שבתור אמא, הופכים את החיים שלי לקלים (יחסית, כמובן. אני עדיין רוב הזמן עם הלשון בחוץ, כמו כולנו... אני מניחה, בכל זאת הוא ילד קטן).
למעט העובדה שמדובר בילד שלא מאוד אוהב לישון, ולא היה יונק מצטיין מהלידה, יש לי סבבה של ילד. וטוב לי איתו מאוד.
אני שומעת כל מיני סיפורי זוועות, על ילדים לא נינוחים/בכיינים/בעלי מזג רע מלידה (הגדרות של ההורים, לא שלי), וכו' (וזה עוד בקטגורית הילדים ה"רגילים"). אני פוחדת כל כך מכל מיני דברים, לא עלינו, ששומעים מכל עבר עליהם. ילדים על הרצף, ילדים עם מחלות, וכו'.
איך לעזאזל עושים את זה שוב?
איך קופצים שוב לחוסר וודאות הזה?
עד שהחיים סופסוף התייצבו איכשהו.. שוב "לחרב" את המאזן, עם תינוק חדש, שהוא סוג של חתול בשק?

מ י כ ל10

New member
הממ... לא יודעת

דווקא חששות מאוד רציונליים, לדעתי. ככל שיודעים ומבינים יותר חוששים יותר לחרב.
מה עושים? אולי מדמיינים 20 שנים קדימה. מכל המחקרים שראיתי על אושר, אנשים מצטערים על מה שלא עשו.
אף אחד לא רוצה להגריל קושי, אבל ממה שאני רואה, כשיש קושי - אנשים מתמודדים.
באמת באמת לא יודעת מה לומר. (אני רוצה לאמץ ורועד לי הפופיק)

לדעתי...

אם יש לך כל כך הרבה חששות, אולי כדאי לחכות עם זה עוד קצת. לא חייבים לקפוץ למים עכשיו, חכי עד שהרחם יצעק מספיק חזק, או שהילד יגדל יותר ועם הפרש קצת יותר גדול יהיה לך יותר קל.

starrynight1

New member
אבל אין לחששות האלה סוף

גם "החיים היציבים" שאת חשה כרגע הם מלאי סכנות
ועדיין חיים אותם ומתמודדים. אני חושבת שצריך לחיות את החיים במלואם ולנסות להגשים את כל מה שרוצים. אם אתם רוצים עוד ילד, לכו על זה. אם זה לא בוער כרגע ואת רוצה ליהנות מהחיים היחסית נוחים של זוג פלוס ילד, גם לכו על זה. אני תמיד מביאה בחשבון שככל שמתבגרים יכולים להיות קשיים גם בתהליך הכניסה להיריון וגם בהיריון עצמו, לכן השאיפה לא למרוח מדי את תכנית הילודה.

Cafe Latte

New member
את צודקת לגמרי. לא חשבתי על זה ככה

בכל מקרה, הכוונה היא לחכות עוד קצת.
אני לא לחוצה מאוד, אני בת 31, והזמן לא מאוד דוחק בי. מצד שני, אין לי גם רצון לפתוח פערים גדולים מדי (לטעמי) בין הילדים.

starrynight1

New member
את באמת לא צריכה למהר

ואנחנו קרובות בגיל, אני גדולה ממך בשנתיים. לי יש הפרש של 3 שנים בדיוק בין הבנות.

אמא0036

New member
מנסה לעזור

מבינה אותך לגמרי.
איך קופצים שוב לחוסר הוודאות? תנסי לראות את השיקולים "בעד" עוד אח/אחות עכשיו - זה חשוב לבכור, שלא יהיה לבד וזה יהווה עבורו קשר חזק ותומך לכל חייו, מה לגבי ההורים שלך? זה כיף להביא ילדים כל עוד יש סבא וסבתא צעירים שיכולים לעזור/לשחק עם הנכדים, האם יש בני דודים צעירים במשפחה? זה כיף כשיש חוג משפחתי תואם גיל.
לגבי החרדות - כמו שכבר כתבו, זה נכון לגבי כל דבר בחיים.
לגבי השוני בין הילדים - קחי בחשבון שאת יכולה להתאהב בדיוק באותה מידה גם בילד הקטן ודווקא ליהנות מהשוני ביניהם כי יהיו דברים ש"ירוצו" אצלו הרבה יותר מהר מאשר הבכור.
עוד יתרון - "הנחיתה" לאחר לידת ילד שני בדרך כלל קלה יותר מאשר בראשון, כי כבר אין את ההלם של הפעם הראשונה.
וגם מאוד מאוד כיף להרגיש משפחה ולא זוג עם ילד, אלא משפחה עם שני ילדים.
מתי תרגישי שלמה עם ההחלטה? אני חושבת שהרגע הזה יכול להיות דווקא אחרי שתתחילי את התהליך ואז תרגישי התחברות.
כמובן שאם את ממש לא מרגישה בשלה ואין לך שיקולים מכריעים של גיל, אז אל תדחפי את עצמך בכוח וקחי לך עוד זמן "להתבשל" עם ההחלטה, למרות שלא הייתי מחכה לטיימינג מושלם מבחינה אובייקטיבית ןהתנאים החיצוניים, כי לדעתי אין כזה, זו הרגשה סובייקטיבית.

Cafe Latte

New member
את צודקת.. אבל ברמה האישית שלנו,

ברור לנו שיהיה לפחות עוד ילד אחד. זה לחלוטין אינדיבידואלי.. פשוט אנחנו לא רוצים רק ילד אחד, ואנחנו גם לא רוצים שהילד יגדל כילד יחיד.
הדיפולט הוא גדול מ-1
בקיצור.

רוצה להוסיף גם שלדעתי החרדות דוקא מאוד רציונליות

גידול ילד זו מחוייבות גדולה והשקעה מכל הבחינות. בילד הראשון אולי לא תמיד מודעים לכמה זה קשה, אבל בילד השני את כבר מודעת, כמו שאמרת, זה עלול לאתגר את הזוגיות, זה המון עבודה, דורש השקעה כלכלית גדולה, יש קשיים בהריון, בלידה, בהנקה, חשש ממחלות מולדות, עם שניים זה נעשה עוד יותר עבודה...
זה היה לא רציונלי אם לא היו לך חששות ולא היית שוקלת כזו מחוייבות בכובד ראש.

מצד אחד, לגבי זה שאת כותבת שהילד הוא מתנה, אני מאמינה שכל ילד שיהיה לך, גם אם יהיה שונה מהראשון, יהיה מתנה בפני עצמו באופן המיוחד שלו.

מצד שני, את כותבת שאת עדיין עם הלשון בחוץ. זה נכון, שילד זה המון עבודה, אבל זה נעשה קצת יותר קל מבחינה מסויימת ככל שהם גדלים ונעשים עצמאיים יותר, אולי עדיף לך להמתין שיהיה לך יותר קל, כי אחרת להוסיף עוד ילד למשוואה עלול להיות קשה יותר.

yaelal1

New member
לא חייבים ילד שני. גם זוג וילד זאת משפחה

מאוד צרם לי שאחת התגובות היתה שזוג + 2 זאת משפחה...
מאוד צרם לי שאמרו - תעשי עוד ילד בשביל הילד הגדול -- זאת כזאת אמירה מטופשת שקשה לי להסביר למה משתמשים בטיעון הזה. היא כאילו מורידה אחריות מההורה "לי היה מספיק אחד, אבל בשביל הילד אני מוכנה להקריב".
? קודם כל, לא כל ילד רוצה אח וגם לא מבין את המשמעויות של זה בגיל 2,3,4,5,6,7... ושנית מי שם את האחריות על ילד?
אני מכירה הרבה אנשים בוגרים (ואני ביניהם) שאינם מסתדרים עם האחרים שלהם ומעולם לא היתה אידיליה. ויש גם ילדים יחידים שהיתה להם ילדות מאושרת ומעולם לא הרגישו חוסר. אז כל התירוץ הזה "אני עושה את זה בשביל הילד" הוא קצת מופלץ (סליחה על הביטוי).
&nbsp
צריך לרצות ילד נוסף, ולא תמיד רוצים ולא תמיד זה הולך וזה בסדר. כשאני נכנסתי להריון, זה בגלל שאני ובעלי מאוד רצינו ילד נוסף, ואנחנו מוכנים לקבל אותו גם אם יהיה אוטיסט או גרוע מזה. טפו-טפו מקוה שהכל ילך חלק (כרגע בסוף תשיעי).
כשתהיי מוכנה, לא יהיו לך היסוסים.

בלונד23

New member
אהבתי את התגובה שלך

אכן, המוסכמה הטיפשית כל כך בארץ היא אפילו לא שמשפחה זה +2 אלא אפילו +3.
מוסכמה ממש חזקה ומטרידה, ואנשים פותחים פה בכל פעם שמישהו חלילה וחס מחליט שהמודל הזה לא מתאים לו. זה פשוטבלתי נתפס בחברה הישראלית, להחליט על ילד יחיד, או שומו שמיים לא להביא בכלל. זה סוג של מוקצה.
ולכן אהבתי את התגובה הרגישה שלך.

yaelal1

New member
תודה... אבל

התגובה שלי לא מאוד רגישה...
היא תגובה של סוף הריון כשהסבלנות שואפת לאפס...
בכל מקרה, שמחה שאנחנו מסכימות.

אהבתי, אהבתי, אהבתי

לא קונה את זה שילד חייב לחיות עם אחים,
לא חושבת שזוג עם ילד אחד הם לא משפחה,
אהבתי את תגובתך!

Cafe Latte

New member
אני מסכימה איתך ב100%. מצחיק, כי כשאני ובעלי

היינו "רק" זוג (והיינו כאלה מבחירה, תקופה ארוכה יחסית), החשבתי אותנו למשפחה.
אני חושבת שכל הקטע של ילודה בארץ, מוטמע בנו עמוק, ברמה שלדעתי זה תיכף יחלחל לDNA הישראלי. ואם להיות שניה מורבידיים, אני מבינה את ההגיון ל"הטפה" הזאת ללדת יותר מילד אחד, בארץ המטורפת הזאת.
&nbsp
אני כן רוצה ילד נוסף. אחרת לא הייתי מעלה את התהייה לעיל. פשוט זה מלווה בחששות. כמו כל החלטה גדולה וחשובה בחיים. ואיכשהו יצא שהעלתי את זה על כתב אתמול, ובערב החלטתי לשלוח.
גם לפני הילד הראשון, היו לי חששות והיסוסים. אני לא מאמינה שאפשר להחליט משהו כזה גדול (בעיקר בילד ראשון, כשהולכים אל הלא נודע), ולא לפחד קצת. נראה לי שזה לא הולך יחד
לפחות לא אצלי.

אמא0036

New member
רק כדי להעמיד דברים על דיוקם

מאחר ומספר ימים לא יצא לי להכנס לפורום, קראתי את התגובה שלך רק עכשיו. בקצרה – בתגובה שלך ייחסת לאמירות שלי דעות של הורים אחרים שלא קשורות לתפישות עולמי. לדעתי זוג וילד הם משפחה בדיוק כמו זוג ושני ילדים. כוונתי הייתה שכשיש 2 ילדים בבית מרגישים תחושה שונה מאשר כשיש אחד, אבל זאת כמובןןן בהנחה שאת רוצה עוד ילדים.
הרגשתי אושר מאוד גדול כשהייתה לי בת אחת, והיום, אחרי שנולדה לי בת נוספת, יש לי תחושת אושר חדשה שמאוד שונה מהתחושה הקודמת שחוויתי כשהייתי הורה לילד אחד.
מובן שזה לא מפחית מתחושת האושר הקודמת שלי, אבל זו עדיין תחושה אחרת שכיף לחוות. אבל, כאמור, זאת בהנחה שמדובר באדם שאוהב ורוצה לגדל יותר מילד אחד. מאחר וממילא אושר הוא מושג סובייקטיבי, הרי שלא ניתן להשוות בין תחושת אושר אחת לשניה. באותה מידה, לא ניתן לטעון שהורה לילד מאושר יותר מאדם ללא ילדים, שכן תלוי מיהו אותו אדם.
כנ"ל לגבי אח נוסף – מובן שזה לא תירוץ להבאת ילד ולא מסיר אחריות מהורה. אני תוהה מיהם אותם הורים ששמעת מהם שהם לא רוצים ילדים ושהם מביאים ילדים רק בשביל האח, אני מאוד שמחה שאני מעולם לא שמעתי אמירה בסגנון הזה, לא בקרב חוג החברים שלנו/עבודה/מכרים או בכלל. נראה לי ברור מאליו שהדיון הזה מתקיים בהנחה שיש רצון להביא ילדים כפי שעלה מההודעה שפתחה את השרשור.
מכל מקום, לטעמי אין זה נכון לבטל לחלוטין את הפן החיובי בידיעה שאת מביאה לעולם אח/אחות לילד. שוב - כשיש רצון קודם להביא ילדים, אז זה בהחלט גם כיף לדעת שלילדים יהיה אחד את השני. וכן, מובן שיש דוגמאות הפוכות, אז מה? העובדה שאת משתמשת בניסיון האישי שלך, שאני מבינה שאינו טוב, כשיקול שלילי, למעשה שוללת מהילד שלך את האפשרות בכלל לאחאות טובה, אולי תהיה לו אחאות טובה ואולי לא (תלוי באלף ואחת גורמים), אבל זה החיים שלו ולפחות תהיה לו אפשרות לפתח אחת כזו.
ושלישית – את צודקת, התגובה שלך בהחלט נכתבה באופן בלתי הולם, את אומרת שאת בסוף הריון, בעיני זה לא תירוץ, אבל ניחא.

kramerkaren

New member
הגדולים שלי, כתינוקות, היו שמיים וארץ.

הגדולה הייתה כמו שאת מתארת. מתנה. חייכנית, רגועה, נינוחה. תמיד. אנשים היו עוצרים לדבר איתה ברחוב, כי פשוט הקרינה אושר (אוי, איפה התינוקות הזו, לעומת המתבגרת שיש לי עכשיו שמעדיפה להסתגר בחדר שלה ושוכחת להרים את הבגדים מהרצפה???)
השני? היה תינוק צווחן. היה רגוע וחייכן איתי ואיתי בלבד. היה מחובר אלי לווריד, ורק אלי. ברמה שהסבתות מצאו תירוצים למה לא לשמור עליו. כשהוא היה חולה, וזה היה המון, זה היה 40 חום ושלשולים של חודש, גזים, שיניים, הכל הביא לשבועות ארוכים של סבל ומצוקה. תינוקות (יעני babyhood) היה לו קשה.
היה לי קשה בטירוף, אגב - מצוקה שרק הבנתי עד כמה היא הייתה קשה, בשנים האחרונות. אבל כמו שאמרת - הזוגיות הייתה קשה, נקיפות המצפון היו רבות, הרגשתי לבד עם 2 תינוקות והיה לי קשה.
והנה. עברו אי אילו שנים, הוא הפך לפעוט נינוח וזורם, ומשם לילד שאנטי באנטי ששום דבר לא מזיז לו. מהילדים הכי חברותיים ואהודים וכיפיים שיש. שנהנה מהעולם, והעולם משיב לו אהבה.
צלחו את השנים הקשות, ואפילו הבאנו עוד ילדה אל תוך המשוואה, ממקום של "וואללה, זה בסדר ההורות הזה. פיצחנו את השיטה". ובאמת שלקח לי הרבה זמן להתאושש מהשנים הראשונות.
מה שאני אומרת זה שאין איך לדעת. והחששות תמיד שם. והחששות של מה יכול להיות הן עצומות. החיים הם הימור אחד גדול וצריך להחליט אם הולכים על זה או לא.
השאלה הגדולה היא על איזה מהאפשרויות את תצטערי יותר בעתיד. על זה שהבאת עוד ילד, או על זה שלא. וברוב המקרים - רוב המשפחות בסופו של דבר, אחרי שהפרת האיזון מתייצבת, ואחרי כמה שנים של הסתגלות, מבינות שטוב להן. שהילדים, כל אחד בדרכו, הוא קסם. שכל ילד הוא בדיוק החלק של הפאזל שהיה צריך בשביל להשלים אותו.
ואם לא - בימינו זה קל, פשוט תמכרי אותו
(בדיחה שהיינו מספרים. הוא היה כזה תינוק נוראי, אבל עם עיניים כחולות ענקיות מהממות, אז היינו אומרים שכשיהיה ממש נורא, לפחות אנחנו יודעים שיש שוק שמוכן לקנות אותו מאיתנו בהרבה כסף
)
&nbsp

Cafe Latte

New member
אני אוהבת את התגובות שלך.

אני בכל מקרה מאוד רוצה ילד שני.
אני מגיבה לכן, ומבינה (מתגובה לתגובה) שאני יודעת בעצם את התשובות. סתם כנראה, כמו בקשר לכל דבר גדול אצלי בחיים, צריכה להתבחבש בזה עם עצמי. והרבה

shtuta

New member
הייתי במצבך

באופו כללי גם אני מרגישה שככל שאנחנו מתבגרים ומבינים יותר, וככל שיש לנו "מה להפסיד" (ילד, משפחה) אז הרבה יותר קשה לעשות צעדים לשינוי, כי הפחד שמשהו לא טוב יקרה חזק מאד....אבל-
גם לי אחרי הלידה הראשונה היה מאד מאד קשה. במשך חודשיים ישבתי שבעה על חיי הקודמים שהסתיימו להם, חשבתי שעשיתי את הדבר הכי גרוע בעולם והבאתי ילדה לעולם. וידעתי שזה בלתי הפיך...וגם אני קיבלתי ילדה ראשונה מתנה, ישנה לילה שלם מגיל חודשיים ,הכי נוחה שאפשר לבקש. ומיד כשעבר לי הדיכאון, והיא הייתה בקושי בת 8 חודשים, עשיתי עוד ילדה, כי היא באמת הייתה ילדה שעושה חשק לעוד אחת.
וכן, קיבלתי ילדה "קשה". בריאה, מדהימה, חזקה
, אבל צרחנית, עקשנית, עם הרבה קשיי שינה, בדיוק מה שאת מפחדת ממנו.
ואת יודעת מה? התמודדתי הרבה יותר טוב מבפעם הראשונה. ידעתי לקראת מה אני הולכת, הייתי יותר רגועה, בגלל שהיה פחות הלם אז אני מניחה שפחות דאון.
בקיצור, מה שאני מנסה להגיד זה שאי אפשר לצפות את הדברים האלו אף פעם. לי היה הרבה יותר קל עם ילדה קשה בפעם השניה מאשר עם ילדה קלה בפעם הראשונה. וזה נורא קשה להתנהל מול כל המחשבות האלו של מה אם...
ודרך אגב, גם אחרי השניה רציתי עוד ילד/ה, ולקח כמעט שנתיים עד שזה הגיע הפעם, עם כל מיני הפלות ומכשולים בדרך. אז הנה משהו שהייתי בטוחה שאני לא אצטרך להתמודד איתו ובסוף הגענו לזה. כך שאי אפשר להיות מוכנים להכל...
הסיבה היחידה לא לעשות ילד היא שאתה לא רוצה. ואז באמת משפחה עם ילד אחד זה נפלא כי אסור לדעתי לעשות ילדים אם לא רוצים בהם. אבל אם יש רצון, וחששות הן מכשול, אז זה מכשול שאפשר להתגבר עליו לדעתי...

Ani15

New member
אין שום דבר רציונלי בללדת ילדים

היה פעם, כשילדים היו עוד זוג ידים עובדות בחווה המשפחתית. היום, כשאת אפילו לא יכולה לסמוך על זה שהילדים יסעדו אותך בזקנתך, אין שום סיבה רציונלית ללדת.
אבל את רוצה עוד ילד. וזה מספיק.

למעלה