חרדות ורטלין

banana361

New member
חרדות ורטלין

הבת שלי לומדת בכיתה ג' בשנה שעברה הוחלט שהיא תקבל רטלין כי היא נרדמת בשיעור וכך מפסידה חומר לימודי רב,היא לא הולכת לישון מוקדם ובבוקר קשה לה להתעורר השנה היא התחילה לקחתת רטלין וכך הפסיקה להרדם בשיעור, אך הציונים בבית הספר נשארו אותו דבר כיוון שאף אחד לא עוזר לה וקשה לה עדיין להרדם. עליי לציין שביתי ילדה שקטה מופנמת וביישנית שלא מוציאה קול בכיתה. גם שפונים אליה היא בקושי עונה. כל בוקר גם לפני שקיבלה רטלין וגם אחרי שקבלה רטלין היא מתלוננת על כאבי בטן ולפי דעתי יש לה חרדות בבית הספר. מצבה החברתי בכיתה ירוד כיוון שהיא היתה נרדמת בשנה שעברה בשיעור אז עדיין צוחקים עליה, המורה בכיתה לא מתאמצת בנושא זה. מאז שביתי מקבלת רטלין היא יותר חרדתית ופתאום פוחדת מכל דבר. אין לה תאבון והיא חסרת מצב רוח ממש כמו פסל. הדבר היחידי שיצא טוב מהרטלין זה שביתי לא ישנה בשיעור, וכל השאר יותר גרוע אני שוקלת להפסיק את הטיפול. מה המלצתך?

MoonMadness

New member
לדעתי - להתייעץ עם הרופא שרשם לה ריטלין

ולשקול ברצינות פניה לטיפול פרטני / דיאדי / משפחתי. ולערב את היועצ/ת בעניין, ולדבר עם המורה שכן תתאמץ בנושא זה, ואם המורה לא ממלאת את תפקידה, אז אפשר לדבר עם המנהל/ת.

גרא.

New member
banana361,יש צורך לשנות את הרגלי השינה שלה,

העובדה שהיא הולכת לישון מאוחר,משמעותה שהיא חסרה שעות שינה אותן היא משלימה בשינה בכתה בזמן השיעור.הריטלין אינו מיועד להשלים את החסר בשעות השינה,אלא ממוקדת בטיפול בקשיי קשב ורכוז.חשוב גם לבדוק אצל דיאטנית,מה הילדה אוכלת בדרך כלל בבית,כי עליה לאכול מזון שמתאים לה,לאכול בכלל,ולא להתמלא בממתקים,במידה וזה התחליף שלה.שכן ילדים שלא אוכלים כשהם נדרשים,מוצאים את המקום והזמן,לנשנש,בכל מיני ג'אנק פוד.לגבי ההתנהגות החרדתית, אפשר לבקש מפסיכולוגית ביה"ס שתראה את הילדה,תצפה עליה,ויתכן גם שתבדוק אותה,בכדי להעריך איך אפשר לעזור לה.

קצת קשה לי להבין

מי החליט שהיא תקבל ריטלין ועל סמך מה? ריטלין זו תרופה שההתווייה שלה היא "הפרעות קשב" - בינתיים עד כמה שידוע לי קשיי הירדמות בלילה, הירדמות בכיתה ביום, מופנמות וחרדות הם לא סימפטומים או תלונות שעל פי הם מגדירים הפרעת קשב.

למעלה