חרדות אצל אספי בן 10

לפני שינה

בין ערות לשינה זהו מצב בו הילד כביכול "מאבד שליטה". זה אופייני גם לילד שלי

שבוע טוב

dina199

New member
אולי טיפול רגשי יכול לעזור.

להורדת מתח. הכוונה כל טיפול שהוא לא שיחות .
ולגבי תרופות אפשר לנסות נגזרת אחרת של פרוזק (לא פסוקסיל) אלא למשל סרוקסט (או כל דבר אחר בתאום עם רופא)
גוף יכול להגיב בצורה שונה לכל תרופה. אצל הבן שלי למשך נפבוקסיל היה מצויין , ואילו פרוזאק גנרי השפיע לרעה על הכבד.

dina199

New member
כמו שאמרתי - כל טיפול שעוזר..

רק שלפעמים באמת אין ברירה ומגיעים לתרופות . למשל הבת שלי לוקחת תרופות בגלל OCD

לבן שלי הומיאופתיה עזרה גם ל-ocd

תמיד יש ברירה ותרופות הן ברירת מחדל מבחינתי. זו גישתי האישית ואינני סבורה שאתם חייבים להסכים לה. לדעתי, ומתוך נסיוני (לא האישי,) תרופות הן פגז לתוך הגוף שבמקרה הטוב ממגר גם את אותה "מחלה"(ואיתה עוד כמה דברים בריאים החיוניים לגוף ואף לנפש ועמוק יותר- לנשמה).
ההומיאופתיה גורסת שאין דבר כזה הנקרא מחלה אלא יש אדם חולה. על כל קשת הסימפטומים אותה הוא מייצג.

העניין באמירה של "על טיפול שעוזר"- האם עוזר לטווח הקרוב, לטווח הרחוק? והשאלה האחרת היא : האם זה מרפא?

כל פעם שאני רואה דיון הקשור בתרופות, אני נפעמת עד כמה קלה היד על ההדק..

dina199

New member
אני מתכוונת לא לשלול אף סוג של טיפול.

אם עוזר מה טוב,אם לא עוזר - לנסות משהו אחר. הרבה פעמים שילוב של כמה דברים עוזרים.
גם אני לא חסידה גדולה של תרופות , אבל במקרה של הבת של המצב היה ממש גרוע, היא הייתה בטיפול רגשי , המטפלת הרגשית המליצה (ברור שזה היה בשיתוף עם פסיכיאטר) וזה ממש עוזר. וכן זה לא מרפא, אבל החיים השתפרו לאין ערוך

תרופות

אך ורק שאין מנוס. וכל אחד ו"האין" מנוס שלו. אני גם לא בעד "שילוב" תרופתי כי הוא מעיד על בלבול.
אני רק מרגישה שמרוב פתרונות, ההורים הופכים מבולבלים ופשוט מעטירים על הילד סוגי טיפול באופן עיור כשמטרה היא לטפל.
לדעתי, לא צריך לפחד.
לקבל את הילד עם הפחדים שלו והמורכבות שלו ולהבין שזה הוא-
והוא לא אמור לקבל תרופות נגד מה שהינו.

ההומיאופתיה הקלאסית רק מאזנת אותו (כפי שאת כולנו), בכל מקרה בו יצא מאיזון (דבר שכיח אצל בני הספקטרום עקב הויסות החושי - לכן החרדות - הכל רגיש יותר ופגיע).
תרופות- לדעתי- יש לקחת- רק באין אין ברירה!

תזהרי כשאני אמרתי את זה

היו פה אנשים שקראו להעיף אותי מהפורום, יש כאן בעיה עם גישות לא מקובלות, אבל מסכימה לכל מילה שלך, ואני מדברת מניסיון קשה שהיום למזלי הוא מאחורי, וגיליתי, כמה מפתיע, שמצבה של בתי הולך ומשתפר מאז שהפסקתי לתת לרופאים להתייחס לבתי כאל שפן ניסיונות.

תודה שאת מזהירה אותי, אבל אני לא פוחדת להביע

דעותיי, גם אם לא מוצאות חן בעיניי מי ממשתתפי הפורום. מותר לכל אחד להתנגד למה שאני אומרת ואף לנסות "להעיף" אותי מהפורום,
מה שכמובן אין ביכולתם לעשות.
הפורום הוא לכולם וכל אחד רשאי להביע את דעתו. זכותו של האחר להתעלם ממנה.
אני לא מחפשת חברים בפורום, אלא ידע והעברת ידע, ולכן אין לי ממה "להזהר" (מי שצריכים ל"הזהר" הם אלה שנמנסים להשליט דעתם.
בכל אופן תודה לך על הדאגה.

ועוד דבר,
אינני חושבת שרופאים מתייחסים לילדינו כאל "שפני נסיון"- הם באמת מאמינים בדרכם שאם לא כן לא היו רופאים.

TikvaBonneh

New member
פרוזאק גנרי את מתכוונת לפלוטין או לפריזמה?

אוף. הפסיכיאטרית אמרה לנו שזה לא משפיע על תפקודי כבד. אנחנו בבעיות של תפקודי כבד עוד מלפני בגלל הרספרידאל.

dina199

New member
לא זוכרת בדיוק, זה היה מזמן.

זה בטוח לא היה פריזמה , אבל אכן סיכוי גבוה שהיה פלוטין.

TikvaBonneh

New member
זה היה כדור שאפשר לחצות או קפסולה?

תשאלי את הבן שלך, אולי הוא זוכר. הפלוטין זו קפסולה בצבע תכלת.

dina199

New member
אני אשאל בערב.

המלה 'פלוטין' אכן מזכירה לי משהו.
בכל מקרה כל רגישות היא אישית. למשל עם פבוקסיל לא היתה לו שום בעיה.

allafish

New member
טיפול תרופתי בחרדה

הבן שלך טופל נגד חרדות? באיזה גיל? לכמה זמן? גם פבוקסיל (FLUVOXAMINE) גם פרוזאק וגם סרוקסאט הם תרופות ממשפחת SSRI (מעקבי ספיגת סרטונין). אני מבינה ממך שזה עניין של נסיון וטעיה, עד שמגיעים למשהו שעוזר טוב. לא הצלחתי למצוא את נפבוקסיל ברשימת התרופות. תוכלי בבקשה לכתוב את שם התרופה באותיות לטיניות.
מה שמפריע לי בכל התרופות האלה הוא שצריך לקחת אותם לפחות לחצי שנה

pratit

New member
מה עם פרחי באך?

בס"ד

יש כמה תמציות שעובדות על חרדות וניתן להכין בקבוק תמציות אישי המותאם במיוחד לקשיי הילד ,לפעמים לוקח חודש עד שיש הקלה מלאה אך שווה לנסות וללא תופעות

לוואי ,ניתן גם לקחת עם טיפול תרופתי נוסף .

allafish

New member
ניסינו

ניסינו פרחי באך עוד בפעם שעברה שהיו חרדות, לא היה שום שינוי.

nofaritrit

New member
גם אצלנו פרחי באך לא הועילו

עם חרדות ו"אובססיות"..אבל הועילו בדברים אחרים.

למעלה