חרדה

gwenskai

New member
חרדה

אני ממש לא בנאדם חרד ומשום מה (אני מארגנת ארועים) לפני הארוע אני לחוצה וחרדה ברמה שאני לא מכירה בדרכ אני חשה את החרדה ככמה ימים לפני הארוע הנה יש ארוע בשישי ואני חרדה לרמה שאני מעוניינת לבטל אותו אני חרדה כי אני חוששת שלא יבואו אנשים (ממש כמו במסיבות של ילדים) מה שגורם לי לחשוב שהארועים הללו נוגעים בנקודה עמוקה יש לציין שבארועים שלי לפעמים אין הרבה אנשים ותמיד יש שנדמה לי שלא מרוצים או לפחות מעקמים תפרצוף נראה לי שמזה אני חוששת מה לעשות כדי להתגבר?

בטי45

New member
נסי להרפות

אני יכולה לתאר לי את המתח שאת חשה לפני כל אירוע, האם יבואו, לא יבואו? האם יהיו מרוצים? מה יגידו עלי? במלים שלך את מדברת על נקודה עמוקה בתוכך שיכולה להסביר את החרדה. החשש שלא יאהבו את האירוע, או שלא יאהבו אותך? בארגון אירועים יש תכנון קפדני, אבל אנחנו יודעים שדברים בחיים לא הולכים "לפי הזמנה" ו"בהתאם לתכנון". נראה לי שאת המתח לפני האירוע חשים אנשים רבים, וזה טבעי. אבל את מדברת על חרדה ואני יכולה לתאר לי שאת סובלת מזה, נכון? יש דרכים להרפות: מדיטציה, יוגה, כתיבה, וכן ייעוץ מקצועי מקווה שעזרתי קצת בכנות

גרא.

New member
gwenskai,אפשר להרחיב מעט את התגובה שקבלת,

יש לפחות 3 כיווני התמודדות בחרדת הבצוע התוקפת אותך.ראשית כמובן,אפשר לקחת כדורים נוגדי חרדה,אלא שלרבים יש הסתייגות לנקוט בצעד הזה.שנית,מחקר חדש שפורסם לאחרונה,מדווח על התמודדות מטרימה לחרדה בדרך של כתיבה במשך 10 דקות לפני התחלת הארוע,כתיבה על מה שאת בעצם מרגישה בזמן הזה.הכיוון השלישי,הוא עבודה עצמית על ההתמודדות במצבי לחץ פסיכולוגיים,כולל סוגי נשימה,הרפייה וכדומה,מצ"ב קישור המסביר היטב מה עלייך לעשות.

אוראל139

New member
יש טיפול מונע חרדות

לי היה חרדות מטיסות כל פעם חודש לפני ותמיד רציתי לבטל... המליצו לי לעשות טיפול CBT והיום אני טסה בכייף :) אני מכירה את החרדות האלו וזה נורא...את קמה בבוקר וחושבת על זה ולא ישנה טוב וכל פעם שואלת מלא אנשים מה לעשות...זה סתם לוקח לנו חלק מהחיים וזה לא שווה את זה...ממליצה בחום על טיפול CBT

בטי45

New member
מה שמתאים לך

לפי דעתי את צריכה לבדוק עם עצמך מה מתאים לך ואיזו שיטה מדברת אליך יותר. ובכלל, האם את מעוניינת כרגע להכנס לתהליך טיפולי או לבחור בדרכים פחות מחייבים. האם הטיפול בcbt מתאים לך? האם טיפול דינאמי יותר? אפשר גם לחשוב על שילוב. אני באפן אישי הייתי בוחרת בין יוגה וטיפול בcbt , ולא מתחילה בטיפול תרופתי. עשית כבר צעד: את מודה שיש מצב שמציק לך ואת רוצה לשנות אותו. וכעת, עליך לבדוק איזו דרך מתאימה לך ביותר.

למעלה