חרדה

karinsgal

New member
חרדה

צהריים טובים, אתמול חזרתי מחו"ל לאחר חופשה עם הוריי ובן זוגי ואני עברנו לגור ביחד. אם זה לא מספיק שינוי דרסטי, אתמול הוא גם הציע לי נישואים. ככה שנרדמתי רק באחת וחצי בלילה אחרי המון המון המון בכי של פחדים ולחצים.. ממש כאבו לי העיניים כבר והאף כבר נהיה אדום מהטישיו.. אח"כ בשלוש קמתי מורעבת ואמרתי לו שאני רוצה להיפרד, שאני לא בנויה לזה ולא יכולה עם השינוי הזה. רק אחרי שהוא הרגיע אותי שלא נמהר וניקח את זה באיזי ואני אתרגל ליציאה מהבית בקצת שלי ושתמיד אפשר לבטל או לדחות נרגעתי. היום בבוקר כבר קמתי יותר שלמה ועם הטבעת על האצבע (אחרי שהורדתי בלילה) והבנתי שזה היה טיימינג קצת בעייתי.. חזרתי חולה, ממוטטת מעייפות ולדירה זרה לחלוטין בשבילי, בלי המשפחה שלי ובלי הדברים המוכרים שלי וזה פשוט היה לי קשה מדיי‬.‬‬ אני כל היום מרגישה מועקה, אם אני אוהבת אותו באמת? (לא יודעת מאיפה עלו השאלות האלו!!) וממש בחרדות. שוקלת לקחת משהו נגד החרדה ולא ממש יודעת איך להתמודד עם המצב. במקום להיות מאושרת אני בוכה.

זיגזג8

New member
קחי את הזמן

זה באמת נשמע שאת פשוט לא שקולה כרגע, ולא ממש יכולה לחשוב באופן רציונלי. קחי את הזמן, תתרגלי לדירה, תתרגלי לגור איתו. ורק אז תתחילי לחשוב אם להתחתן או לא. פשוט תגידי לו שכרגע את לא בנוייה לזה, ושאת צריכה קצת להתרגל למצב החדש בשבילך.

שילה1

New member
אוהו,עליה תסתכלי עם חיוך שאומר:../images/Emo140.gif

יש לי בן זוג אוהב.רואה את חינו לעתיד יחד.אני עומדת לשנות את חיי,לטובה. עברת מעט בזמן קצר,אך אל דאגה:עוד שבוע שבועים.המצב החשד יראה לך כאילו את חיה כך זמן רב. מזל טוב יקירתי,והמון אושר.

shy777

New member
זה מה שחשוב? הטבעת?

זו ההחלטה הקלה. תתעסקי בהחלטה החשובה.

קליינה

New member
ספרי קצת יותר על עצמך

מה גרם לו להציע? למה דווקא עכשיו? אם תחכו שנה לא יקרה שום דבר זו ההחלטה החושבה בחייך אל תקלי בה ראש

זיגזג8

New member
שתישאר על האצבע

זה ממש לא משנה. מה שמשנה זה שתסבירי לבן זוגך את מה שאת מרגישה, ואני בטוחה שהוא יבין אותך. תגידי לו שזה בא לך בפתאומיות, ואת עוד לא הספקת להתאושש מכל שאר השינויים שעברו עלייך עד כה...

chenby

New member
שלא תגיד לפני שהיא בעצמה יודעת

כי היא יכולה להגיד משהו ולמחרת להרגיש אחרת ולהתחרט שאמרה.. שתפתור את זה עם עצמה.. ממילא היא יכולה לפתור את זה רק עם עצמה. והוא עלול סתם להפגע ללא סיבה.. (אם תהיה סיבה, אז בטח.. אין ברירה)

chenby

New member
מממ...

העניין הוא פשוט. אם את אוהבת אותו, לא צריכה להיות לך בעיה לשים את הטבעת ולהתחתן ולהיות באופוריה מכל העניין. אם את לא באמת אוהבת אותו, ואיתו כי אין משהו אחר, אז כמגיעה האמת, הגגוף זועק אותהה החוצה.. אולי את בחרדה כי הוא לא הגבר הנכון בשבילך? ואולי הוא לא הגבר הנכון בשבילך כי את לא אוהבת אותו באמת.. (בואי נגיד, שאיפה שהתשובה ברורה, לא עולות ספקות.. או שאלות... אולי זה אומר דרשני.) וכן, במקום להיות מאושרת את בוכה, והמון קוראות יגידו, אח' צרות של עשירים.. (זו המחשבה הראשונה שעלתה לי - בעיקר אחרי המשפט - ואם זה לא מספיק הוא גם הציע לי נישואים..) העלה בי חיוך. יהיה בסדר יקירתי. תנשמי עמוק ותתבונני פנימה אם הפחדים נובעים מהשינוי, או לא קשור.. תבדקי איך את מרגישה באמת, ואם זה מה שאת רוצה. אם כן, המון מזל טוב, זה נמצא מולך ואיזה כיף. אם לא, זה הזמן לחזור הביתה מה"חופשה".

karinsgal

New member
אז ככה, נעים מאוד

בת 24 מהמרכז. כבר שלוש וחצי שנים עם הבן זוג ועד לאחרונה ממש חיכיתי למגורים המשותפים האלה ולטבעת. ופתאום כשזה הגיע, לא ידעתי איך לאכול את זה. אתמול גם הבנתי למה. עברנו לדירה של חברים למשך חודשיים. הם נסוע וביקשו שנשמור על הדירה ועל זוג החתולים שבה בחינם. נשמע לי קסום לבחון את הקשר בדירה כזו שבה אני לא מתחייבת לחוזה ארוך טווח וכו'. אבל, אני דיי מפחדת ונלחצת מחתולים.. למרות זה, הסכמנו. אתמול, אחרי שקניתי כדורים נגד חרדה וטיפות רסקיו, החלטנו להישאר לישון אצל הוריו של בן הזוג- צעד חכם! ברגע זהחלטתי את זה, ירד מפלס החרדה, נשמתי לרווחה והתחלתי להתרגש מהטבעת. היות ויש עוד חודש וחצי בדירה הזו (בן זוגי היה שם שבועיים בלעדיי כי הייתי בחו"ל) והיות והיא במרחק רחוב מבית הוריו של בן הזוג, אני אנסה להיות שם, כל פעם קצת יותר ואפילו אנסה לישון שם.. אם לא אצליח, לא אכריח את עצמי! זה לה המקום שלי ולא הפינה האישית שלי וכנראה שהלב והרגש זעקו דרשני! נראה מה יהיה... משום מה כל החברות אמרו לי שכשהציעו להם הן היו ממש בטוחות ולא חששו בכלל. רק היום קמה צדיקה בסדום שאמרה שזה שטויות! שהיא יום לפני החתונה שוב נתקפה חרדות ורצתה לבטל.
אז מצבי טוב כנראה.. מה אתם אומרים?

קליינה

New member
אז ככה

בעיני אם יש חששות אז צריך לחכות כנראה יש סיבה לכך יש הבדל בין התרגשות יום לפני החתונה בעקבות לחץ שאגב זה קורה לכולם יצא לי ב8 שבועות האחרונים ללוות 4 כלות מקרוב בניהן גם אחותי וכולם הרגישו ככה ב24-48 שעות ככה שזה נורמלי לחלוטין אבל בנוגע לרגשות עכשיו כנראה שסימן שאתם עדיין לא בשלים כל-כך להתמסד וצריכים עוד זמן שנה-שנתיים רק אלוהים יודע בינתיים פשוט תחוו את הקשר לעמוד תחת החופה בגיל 26 לא הרגה אף אחת מי יודע אולי זה יעשה לכם רק טוב

שילה1

New member
תראי-לרוץ מיד לקנות כדורים נגד

חרדה-צעד מאוד קיצוני. האם התיעצת עם איש מקצוע? ואגב-גם אם יש חששות או שלא-אין בכך כדי לךהצביע על אורך הקשר בעתיד,ולא על מהותו. חששות ופחדים טבעיים לפני מהלך חדש.אלא שחשובה המידה. ןלא-אין כללים בנושא.

קליינה

New member
הכוונה לא היתה לטעון שיש כללים בנושא אבל

המצב שתואר בעיני קיצוני ולכן החששות והפחדים נמשעים לי קצת מעבר וכנראה שיש סיבה לכך לכן בעיני עדיף כרגע להמתין

chenby

New member
תראי..

נשמע שאתמול היית בחרדה.. והיום את לא בחרדה.. קודם כל מברוק.. דבר שני, אתמול החרדה היתה קשורה לחבר שלך למעבר משותף ולחתונה שפתאום על הפרק.. היום החרדה היא בגלל החתולים.. את שואלת אותנו, את שואלת את החברות שלך ואת מחפשת אישורים מבחוץ שיאשרו לך מה את מרגישה. אף אחד לא יודע מה את מרגישה. אף אחד לא יודע מה את חושבת, ואותו דבר את לא יודעת מה האחר חושב. מה שלפעמים יפה ולפעמים מעיק בחברה הישראלית שלנו, היא שלכל אחד יש דעה, וכל אחד רשאי להביע את דעתו.. מה שמעיק בזה, זה שהמון פעמים אנחנו מקבלים דעות בלי לבקש.. או יותר גרוע, אנחנו נאחזים בדעות שנאמרו לנו. לוקחים אותן כעובדות. כל דעה שתאמיני לה, להפוך לעובדה בחיים שלך, שתדעי. עכשיו אני הייתי ממליצה לך כזה דבר.. להפסיק לשאול - אותנו , את החברות שלך, את העולם.. ותתבונני פנימה. לא משנה הסיפור - אז עוד חודשיים תעברו לגור יחד מבלי להתנסות לפני.. ביג דיל.. לא משנים החתולים ולא משנה כלום.. הדבר היחיד שמשנה הוא שתסתכלי פנימה לתוך עצמך, תראי אותך ואת החבר שלך, ותראי אם את רואה את עצמך מתחתנת איתו, אם את רואה אותו בתור הגבר של חייך, אל תחפשי את התשובות שהסביבה רוצה לשמוע.. או מה יעשה טוב להורים או לתדמית שלי.. זו אחריות גדולה שאת לוקחת על החיים שלך לכאן או לכאן.. החיים מביאים לנו התמודדויות וזה היופי. אז מה את רוצה? האם את רוצה להתחתן איתו? יש לזה רק תשובה אחת. וכל השאר לא מעניין. :)

קליינה

New member
מסכימה אבל במקרה כזה שהחששות כאלה גדולים

אולי יש סיבה ואולי באמת עדיף לחכות ולהיות בטחוה מאשר סתם להגיד כן הטבעת תחכה גם עוד כמה זמן

chenby

New member
היא כבר אמרה את הכן

אז מקסימום היא תישאר בכן.. מינימום, היא תגיד לא בהמשך אם היא תחליט.

למעלה