חרדה של ילד מגן

ruthi26

New member
חרדה של ילד מגן

בס"ד בני הוא הבן הקטן בין 4 בנים. בחודש הבא ימלאו לו 3 שנים, והוא החל ללכת לגנון פעוטון לפני כ-3 חודשים לערך. הוא ילד חביב מאוד המתחבב על כולם. ההתחלה היתה לא קלה במיוחד, אך גם לא קשה במיוחד, היא היתה מלווה בבכי בפרידה, אך לאחר מכן הכל היה עובר. לאחרונה הבנתי מהמטפלת הראשית שלו, שלומדת כרגע את מקצוע הגננת, כי הבן שלי תמיד בודק היכן היא נמצאת ואם הוא אינו רואה אותה הוא עוזב את המשחקים ורץ אחריה לאן שהיא הולכת, מלבד זה הבן שלי נגמל מטיטולים מלבד הלילה, ובגן הוא היה מרטיב מידי פעם, ואינו אומר להם שיש לו לשירותים. לאחר חופשת חג הפסח שהתמשכה אצלו קצת יותר בגלל נסיעה שלנו למשפחה, חלה נסיגה בילד, הוא אינו ישן טוב בלילה, הוא מתעורר בוכה 3 עד 4 פעמים כל לילה. מלבד זאת הוא החל להרטיב בגן, מה קורה לילד? אני חושבת שמותר לו לבדוק היכן הגננת יכול להיות שהוא סומך עליה וקשה לו עם הפרידה, הרי ישנם ילדים שקשה להם להיפרד גם עד כתה א', לא? בבקשה תעזרו לי עם שאלותי תודה רותי

גם עם ילדה שאין לה קשיים כאלו

אני חווה קשיים כאלו אחרי חופש....כך שודאי שהנסיגה נראית לי סבירה. אני מציעה שתבקשי פטנטים שונים. יש כאן שירשור על ילד ששלחו אותו לפסיכולוגית, האמא עשתה את המעשה הנכון והתייעצה בעצמה עם פסיכולוגית: בהחלט מומלץ. במעון של עומר בר"ג בזמנו היתה פסיכולוגית מהשרות הפסיכולוגי שישבה כל יום רביעי בגן לענות לשאלות של הורים....תבררי אם יש כזו בסביבתכם.

irisgh

New member
מותר לו לבדוק היכן הגננת, גם לדעתי.

גם אני חושבת שמותר לו לבדוק היכן הגננת. האם שהה בבית עד אז? אם זה פעם ראשונה שהוא במסגרת, יתכן שהמעבר קשה לו. ושהוא הסתגל, אבל אחרי הפסח, קשה לו לחזור לזה. כמה ילדים יש בגנון? בני כמה הם? אולי זו זירת התמודדות קשה עבורו. יכול להיות שההסתגלות מעט קשה לו, בפרט אם היה בבית עד לא מזמן. ובהחלט יתכן שישנה נסיגה בגמילה סביב אירועים כאלה. נשמע שהוא התחיל באמצע השנה, ולא בוטח מספיק במסגרת ובחברים. הוא עדיין מאוד צעיר. אני מעריכה שתוך חצי שנה - שנה, כבר פחות תעניין אותו הגננת ויותר החברים. טוב שהוא יצר קשר משמעותי עם הגננת. זה מה שמאפשר לו להיות בגן. ובהחלט יש לאפשר לו להיות בקרבת המטפלת כל עוד הוא זקוק לכך. בני בן 3.5. בגן שלו יש ילדים שכשמביאים אותם לחבר, ההורים יכולים ללכת ולחזור לאסוף יותר מאוחר. הילד שלי, בחיים לא. תמיד אני אצטרך להשאר בסביבה, אולי אפילו לשבת איתו בחדר המשחקים כדי שלא יבוא אחרי לסלון. אבל אני רואה שיפור בעניין. בכל אופן, בחזרה לבנך: איך הוא מתנהג בבוקר כשהולכים לגן? הייתי רואה בכל אלו סימנים שקשה לו, מנסה להיות איתו ו'להכיל' אותו רגשית בתקופה הקרובה. ועוקבת. כמעט בטוח שזה פשוט יסתדר. אבל יש לעקוב כדי לבדוק שאכן הוא מסתגל.

לאה_מ

New member
מסכימה עם קודמותי החכמות.

גם אני חושבת, שחופשה ארוכה עלולה לגרור רגרסיה בהסתגלות לגן, לא כל שכן כאשר היא מתרחשת זמן לא רב אחרי ההסתגלות הראשונית לגן. לגבי ההצמדות למטפלת אחת - זה מאד שכיח, במיוחד אצל ילדים שנמצאים בתהליך הסתגלות לגן. טוב שיש לו קשר טוב כל כך עם דמות משמעותית. לגבי הנסיגה גם בבית - הייתי נותנת לו עוד קצת זמן. במקביל, הייתי מפנה זמן כדי לנסות להקל עליו את ההסתגלות מחדש בגן. איך עשיתם את תהליך ההסתגלות הראשוני לפני 3 חודשים? אני מניחה שלא באתם יום אחד והשארתם אותו שם - מן הסתם היה תהליך הדרגתי. אני הייתי חוזרת קצת אחורה, ועוברת איתו שוב תהליך הסתגלות כזה (ימים מקוצרים, נוכחות שלכם, תמיכה מוגברת מצדכם ומצד הצוות), ורואה אם יש שיפור גם בבית.

למעלה