חרדה מ"נשיות יתר"

luna2002

New member
חרדה מ"נשיות יתר"

אני לא בדיוט טיפוס נשי...אבל גם בכלל לא גברית ממש...(עוד אפשר למצוא שריד לבגד ורוד אצלי בארון)
אבל אני לא רגילה "להתגנדר" ומלחיץ אותי לסדר ציפוריים (מעבר ללק שחור כן..) להתאפר (מעבר לעיפרון בעין) והשיא של החרדה-נעלי עקב...המצאה נוראית תאמינו לי...
קשה לי גם עם שמלות וחצאיות (טוב,אותו עיקרון)
לפעמים בא לי "להרגיש נשית" אבל אני נראית בסוף כמו בפורים....כשאני יודעת שאני אצטרך להתלבש "נשי" ביום מסויים- אני בחרדה בהתראה של שבוע....

האם אני היחידה?

Lyme

New member
ממה החרדה?

את פוחדת להיראות "כמו בפורים" (כדברייך)?
או פוחדת להרגיש כמו בפורים?

בבבללעעכססססססססס נעלי עקב אחד הדברים השנואים עליי בעולם כולו!!! אין לי אפילו זוג אחד.לאירועים אני באה שטוח....ותאמיני לי אף אחד עוד לי העיר לי על זה (יש היום נעליים שטוחות ממש יפות,אז באמת שאין סיבה).
תכלס לבוש זה ממש עיניין של הרגל.אם את מתלבשת שונה מאיך שאת בדר"כ,את תמיד תרגישי לא בנוח (גם אם היית יכולה להתחבר).

PinkyRaSta

New member
יש מלא הרצאות בנושא- שמסדרות את הראש

טוב טוב בנושא הזה...
כמו 'מודל היופי' וכאלה.
אפשר גם תמיד לקחת קורסים במגדר.

וידיעה, חשיבה ביקורתית ושאילת שאלות- תמיד מחזקת את הדימוי שלנו בפני עצמנו ואת הביטחון במה שאנחנו 'בוחרות' לעשות.

אין מה לעשות, אנו מתוכנתות על ידי התרבות לחשוב ככה. (לא לגלח רגליים/בית שחי נגיד זה שיא הקיצוני!!! זה לא יעלה על הדעת)
בכל תרבות זה קצת אחרת, אבל פה במערב זה די ברור מה זו- 'אישה' או מה אישה צריכה לעשות.
שימי לב אפילו איך את מדברת "כשאני יודעת שאצטרך להתלבש 'נשי' ביום מסויים..." מה זה נשי? למה שלא נתלבש איך שבא לנו? איך שנוח לנו? איך שאנחנו רוצות? (שואלת אותך, אותנו וכמובן שגם את עצמי על הדרך)

יש הבדל מאוד משמעותי בין 'נקבה' שזה המין הביולוגי שלנו ל'אישה' שזה המין המגדרי והתרבותי שלנו.

ברגע שהערכה העצמית שלך מספקת ומספיקה- את לא צריכה את כל אלה.
ועדיין- המחשבות האלה תמיד עולות. (אומרת מנסיון כאחת שמתעסקת בזה כל הזמן, נותנת הרצאות בנושא, שואלת שאלות וכו'.. אבל זה מקיף אותנו ומשתלט עלינו. אי אפשר לברוח מזה!)

בדיוק אתמול הייתי בהרצאה ועלה הנושא שאם מישהי מחליטה לא לגלח את הרגליים שלה- זה כבייכול בסדר גמור (!) השאלה והעניין הוא איך ואם בכלל להתמודד עם התגובות והסביבה, כלומר "לשרוד" בעולם הזה, בעולם התרבותי הזה.. תחשבי רק על כמה התעסקויות ותגובות היא צריכה לספוג ביום-יום, כל יום ובכמויות! כמויות!!! מבטים, הערות, שאלות ובזוגיות טריליון הערות, אם בכלל תהייה זוגיות בעולם השטוף מוח הזה, למה? כי היא לא גילחה את הרגליים שלה? כן!

קישור לפרסומת שעושה חושבים-
http://www.youtube.com/watch?v=iYhCn0jf46U

Lyme

New member
עם כל הכבוד,

ויש כבוד!
הבחורה כנראה סה"כ ביקשה עיצה,לא אידיאולוגיה.
הרצאות כאלה (ובכל נושא אחר) לא מסתדרות את הראש של אף אחד.זאת משום שאנו יצורים חושבים ומרגישים,ורק אנו עצמינו יכולים לסדר לנו את הראש.הרצאות אולי יכולות לפתוח אופקים ונק' מבט.

ובלי קשר-הייתי חייבת להגיב:
אולי קשה להאמין לפעמים כמה החברה שלנו יכולה להיות שיפוטית כלפיי מי שמפר נורמות לא מהותיות במיוחד (כמו מראה חיצוני), אבל בחברה שלנו ,וזה לא משנה עם את גרה בת"א או באשקלון,יש אפליה ושובינזם כ"כ עמוקים-בדברים *רציניים* של חיים ומוות-כמו קבלת טיפול רפואי,ובדברים אולי פחות חשובים אבל חיוניים להישרדות גם-כמו שכר שווה לעבודה שווה (חיוני במיוחד עבור מי שלא סובלת מעודף כסף..)
אז כ ן הסיכויים שלך למות מרשלנות רפואית או לחיות בעוני גדולים יותר כי את אישה,בוודאי שהסיכויים שלך להיאנס גבוהים יותר...
ואם את לסבית אז בכלל נדפקת פי כמה..
אז לאור כל זה (נושאים שלי אישית,לפחות,נשמעים מאוד כואבים וכבדיי משקל),אני מוכרחה להודות שחפירה בשאלה האם להוריד או לא להוריד שערות מהרגליים נראית לי כמו בריחה.
בחורה שמתמודדת מול הערות של אנשים ברחוב כי היא לא מורידה שיערות,וחושבת שבזה היא נלחמת בשובינזם,עושה *בעיני* עבודה מ א ו ד שטחית (אל תשכחי שמדובר במראה חיצוני סה"כ) ,בדיוק כמו ילד אימו שלובש הכל שחור וערסים צועקים לו 'יא שטניסט מוצץ חתולים' (אחח גיל ההתבגרות הנוסטלגיה..) וחש ת'צמו מורד במוסכמות...(עלק..).
הדרך *בעיני* למגר את השובינזים היא פשוט לנסות להסתכל בעיניים אחרות (נכון גם לגביי נשים וגם לגביי גברים).ברגע שנשים ישחררו את עצמם מרגשי התלות והנחיתות הבסיסיים שהן התחנכו עליהן...החיים שלהן יראו אחרת.סיכוהין ליפול קורבן לאונס,למערכ' יחסים כוחנית,לאפליה בעבודה וכ'ו -יצטמקו לכדיי צימוק.העריכי את עצמך ועימדי על זכויותייך וזו התורה כולה על רגל אחת...
(כמובן,קל להגיד וקשה ליישם).
אין לי משהו נגד בנות שלא מורידות,אבל כמות ההרצאות,הדיונים,החאפירות סביב הנושא מדהימה אותי כל פעם מחדש.
עצתי לך ולכל הנשים-התבונני פנימה,אל תוך נפשך,רק כך תשחררי את עצמך. (עם השיערות תעשי מה שאת רוצה,זה לא מעניין).

אני מקווה שקראת.
מעניין אותי מה דעתך.
סופ"ש טוב וזה.

PinkyRaSta

New member
נושא השיער הוא רק דוגמא,

אין באמת הרצאות בנושא הזה ספציפית. זה עולה כחלק מהרצאות ודוגמאות- כדבר קיצוני כל כך, קיצוני ביותר.
(אני אישית מורידה כמו הרוב המוחלט מסיבות כאלה ואחרות.. לעולם לא אדע)

והנשים שלא מורידות לדעתי (רובן בכל אופן) לא נלחמות בצורה הזו- פשוט הן החליטו (אחרי שנפתח להן הראש :) שככה נוח להן. זה שזה נראה כמו 'מלחמה' והתרסה- זו בדיוק הבעייה.

במקום פשוט לא לדבר על זה, להתעלם מזה- תראי כמה שיחות ומילים, רק על זה. כבייכול. ועוד בינינו, 2 בחורות שאני מאמינה שדי מודעות יותר מהכלל לנושאים האלה.

השוביניזם טמוע עמוק עמוק בחברה שלנו (ובכל החברות..?). ואני לא איזה פמיניסטית. אני פשוט בעד. בעד נשים, בעד אנשים, בעד גברים. בעד בע"ח.
ובעיקר- בעד ראייה רחבה, התבוננות, שאילת שאלות.

מסכימה עם המשפט של להביט פנימה. אני כל הזמן אומרת את זה, הן לעצמי והן כייעוץ לאחרות/ים. אבל לרוב כדי להגיע לשם- יש כל כך הרבה קליפות להוריד.

ההערכה העצמית- זה העניין. ברגע שההערכה העצמית שלנו ברמה סבירה עד גבוהה, אנחנו בסדר. ואיך מודדים, בודקים ורואים את זה? כשהכול מסביב תמונות של א/נשים אחרים/ות, השוואות, דיווחים על מקומות, פרסומות, מודלים כאלה ומודלים כאלה, תגובות לפה ולפה, אפילו לא צריך תגובה ישירה. מספיק שאת יודעת שלחתונה- תתלבשי ככה ולדייט תתלבשי ככה.
זה שאנחנו לסביות- זה נפלא, זה עוד פותח לנו את הראש לשאול שאלות ולתהות.

חבר טוב שלי תמיד אומר: "וואו, איך אני שמח שאני הומו.. זה פותח אותי לכל כך הרבה דברים אחרים- מחשבות, החלטות, רגישות לנושאים שלא הייתי מגיע אליהם בכלל, לא ככה"

ברור שיש כאלה שיותר מודעים וכאלה שפחות- אבל הרוב המוחלט- לא 'מטרידים את מנוחתם' בנושאים המבלבלים וה'חופרים' האלה.. הרי 'הכול בסדר', הכול שגרתי. המילה 'כוסית' היא מחמאה, זה ששורקים לי זה נפלא, בחורה שמפרסמת שעון בעירום זה יפייפה, ילדים שרואים פורנו- אומר שהם מתבגרים, מועדוני חשפנות זה בכלל לא זנות, הן בחרו בזה! הן עושות מלא כסף. וכך הלאה והלאה

ועצם העובדה שאנחנו בכלל מקיימות את השיחה הזו- זה מדהים. בכלל, פה בפורום. גם פותחת השרשור. לא הניחה כעובדה שככה זה, אלא שאלה, תהתה, התייעצה.
זה אומר שיש מודעות, שיש פתיחות כלשהי, שיש שאילת שאלות כי משהו שם לא מסתדר אחד לאחד, משהו מתעתע בנו ולא מתיישב עם הכול, הרבה סתירות ותהפוכות, שגורמות לך לשאול על עוד ועוד דברים.. 'למה אני עושה X' ו'למה אני עושה Y' ולא תמיד ללכת על אוטומט, אלא לעצור- לחשוב שנייה. לא על הכול. לא צריך לסבול.

אז אחד יעצור ויחשוב למה הוא עושה ברית מילה לעולל בן 8 יום, השניה תחשוב למה לעזאזל הבת שלה צריכה חורים באוזניים בגיל 3, השלישית תחשוב בכלל- למה ללדת? יש כל כל הרבה ילדים/ות בעולם!, הרביעי יחשוב- מאיפה ואיך בעצם מגיע הבשר הזה לצלחת שלי?, החמישית תזרוק את העקבים לפח ותשאל את עצמה אם זה בכלל נוח לה, השישי יחליט לא לשלוח את הילדה למעון ולחנך אותה בבית.

ועל כל אלה- לא/נשים תמיד יהיה מה לומר. וכרגע אלה בעיקר התגובות ->
/
/
/
/

אבל ההיסטוריה אמרה ותגיד אחרת- הרוב תמיד ימשיך לעשות את מה שהרוב עושה, עד שהתרבות תשתנה. והיא תשתנה. לאט לאט ובזהירות.
וכל אחד/ת עושה את השלום שלו למען עולם טוב יותר- אז אחת לא מגלחת בית שחי, אחרת לא עושה רגליים, עוד אחת מתנדבת בהרצאות ונאבקת בזנות ובסחר בנשים ועוד ועוד ועוד... וככה לאט לאט, יש הטמעה ויש שינוי, יצירת הדים ותגובות, חקיקת חוקים, שינוי מדיניות, חינוך ותרבות.

פעם לא היה דבר כזה יהודי/ה שלא שומר שבת.
היום אין כמעט דבר כזה יהודי/ה (שכן אוכל חזיר ושרימפסים ונוסע בשבת) שלא עושה ברית מילה לילדון שלו הקטן.
העתיד- צפוי, לא?

אנחנו בדרך למקום טוב יותר, השאלה אם מבחינה אקולוגית נישאר פה כדי לחוות ולראות את זה.

Lyme

New member
לא,לא הבנת

לא נראלי,לפחות.

אני מבקשת שתקראי בתשומת לב.

את כותבת שכדייי להביט פנימה צריך לקלף שכבות,
ושלמה לא לחשוב למה אנחנו עושים X,Y,Z
(סלחי לי,אין לי כוח לצטט)

זה ב ד י ו ק המיתוס שאני רוצה לנפץ.

תשמעי,בתור אחת שהיתה בהרצאות בנושא (כפי שאת בטח מבינה מדבריי),אני יכולה להגיד שמאוד התאכזבתי.
הנושאים שחוזרים על עצמם הם תמיד אותם נושאים,שעוסקים בדר"כ בגוף וביחס שלנו אליו וביחס של הסביבה שלנו לגופינו.בדיוק כך,במפט אחד.אף לא מילה אחת על נפש.או כמעט ולא.
הנושאים הפופלריים:השיערות ברגליים,אידיאל היופי (בעיקר הרזון הקיצוני),מחזור,לבוש ואיפור,שימוש בגלולות (לא רלוונטי לגביי..),סקס פמיניסטי וכ'ו וכו'.........
בקיצור,הטענה הבסיסית בכל אותן הרצאות היא שעלייך להתייחס בטבעיות לגופך,ומי אמר שאת חייבת לעשות XYZ כמו שחינכו אותך...
ואני אומרת-
מ ה ה ק ש ר *לעשות*.???מישהו באמת חושב שזה מהותי לי אם אני מתאפרת ומשתמשת בטמפונים ומורידה שיערות?? זה באמת ישנה את הבטחון או הדימוי העצמי שלי ??
(דוגמא פשוטה-כמו שלא כל בחורה שמחלימה מאנורקסיה אכן מפתחת דיומוי גוף בריא.אולי היא עדיין הייתה רוצה להיות מקל,אבל לא רוצה לחזור האשפוז).
"לקלף שכבות", את אומרת.סליחה אבל,WTF ???? את נמצאת עכשיו לגמריי מול עצמך.את לא צריכה להפסיק להתרחץ (אני בכוונה מגזימה),להפסיק להוריד שערות,להפסיק ללבוש חזיות וכו' ,כדיי להתחבר לעצמי האמיתי שלך.צריך רק לשבת בשקט ולהקשיב.להרגיש את העוצמה מבפנים.לא מבחוץ (ומה שאת בוחרת לעשות עם הגוף שלך זה הריי עיניין חיצוני לחלוטין,אפילו על ה*דיומי גוף* שלך זה לא באמת משפיע).
(דוגמא -הכרתי בחורה אחת שלא הורידה שיערות מטעמים אידיאולוגיים,אבל לא הצליחה לנצח את האנורקסיה).

ונושא אחר-
את כותבת על ברית מילה וחורים באוזניים בגיל3 .אני מניחה שהתפישה שלך אומרת פשוט שלהורים אין בעלות על הגוף של ילדיהם.
זה נתון לויכוח (כי לא מדובר פה רק על בעלות על הגוף,אלא אקט סמלי שמסמל שייכות חברתית-דבר שחשוב מאוד להתפתחות הילד).אבל גם אם ניקח את התפיסה שלך כ"נכונה"-
את באמת חושבת שברית מילה וחורים באוזניים נמנים עם הפשעים הנוראים ביותר שהורים מבצעים בילידיהם??? עשרות אלפיי ילדים בארץ עוברים התעללויות כאלו ואחרות מידיי הוריהם.(ומן הסתם לא חסרים הורים שמלים את בניהם -ועדיין נותנים להם המון שייכות,כבוד,חום ואהבה... הורים שכל ילד במצוקה היה חולם עליהם..).
אולי הבעיה בחברה שלנו היא שהתעללות בילדים מושתקת או אפילו זוכה ללגיטימציה?שלא מלמדים הורים איך להיות הורים טובים ואוהבים?שההורים האלה בעצמם התנתקו ריגשית מ"הילד הפנימי" שלהם,והם לא עשו תהליך מחודש של התבוננות כדיי לתקן?

לסיום וסיכום-אין לי ממש דיעה על כל הדברים האלה.והסיבה לכך היא שהבנתי שהשאלות האלה דיי תפלות ועקרות מיסודן.מה שאני (אני משתדלת לדבר רק בשם עצמי) עושה עם הגוף שלי חשוב כמו צבע החולצה שאני לובשת בבוקר.

את הכוח מגייסים מבפנים.לאחר תהליך התבוננות ארוך וממושך (שנים..) מצאתי בעצמי כוחות שלא חשבתי שקיימים.הנושא לא היה 'פמינזים' ,אלא אני (אם לא מחפשים אז מוצאים?).ובכל זאת-התחלתי למצוא את עצמי צורחת על גברים מטרידנים באוטובוס ועושה להם בושות,שואלת את הבוסית בקשר לשכר שלי,לא מחזירה פלרטוט/חיוך רק בשביל הנימוס,לא באמת מקשיבה כשאמא שלי אומרת שאני צריכה לעשות כפיפות בטן.
(בטחון עצמי ,בקיצור).

צר לי,אבל אין לי שום הרצאה,כת,טיפול,חומר קריאה וכו' להמליץ לך עליו.
רק לעשות את מה שכולנו פוחדים לעשות יותר מכל-להסתכל פנימה.

(ואגב-יש לי תאוריה למה הפמיניזם עוסק כל הזמן בנושאים גופניים-זה כי התרבות שלנו לא מסוגלת לראות כלום בעיניים חוץ מגוף מרוב שאנחנו עיוורים).

אני מקווה שקראת את דבריי בתשומת לב ותקדישי להם מחשבה.
כתבתי מהלב ולא מתוך עמדה זו או אחרת.
הסיבה שאני כותבת את כל זה היא שאני כל הזמן רואה איך אנשים מחפשים תשובות בחוץ במקום בפנים,וזה כבר מתחיל לעצבן אותי...

PinkyRaSta

New member
אני מסכימה איתך מאוד,

ואני מאמינה שמי שחושב/ת, שואל/ת- רוב הסיכויים שגם ת/יגיע להבנה של הפנימיות. למרות שלעולם אי אפשר להיות שם 100%, כי יש לנו מחוייבויות חיצוניות. ורוב הא/נשים שאנחנו פוגשים- לא מדברים במושגים האלה.

ואני חסידה גדולה של נושא הפנימיות.
בשנה האחרונה התחלתי להתחבר לעצמי יותר,
התחברתי מאוד ליהדות ואז עזבתי.. כי הייתה שם פנימיות, אבל לא בדיוק (לא בשבילי)

זה בדיוק מה שאמרתי על 'הערכה עצמית' ואת אמרת 'בטחון עצמי'. זה בא משם. מבפנים.

כי אם הרבה א/נשים שנראים כאילו יש להם ביטחון, היו יושבים מול מכון/ מכונה שבודקת את הנושא- היה מתגלה שאין להם בטחון שבא מבפנים, אלא רק מבחוץ.
אני הייתי ככה הרבה שנים. המון. כלפי חוץ משהו אחד ומבפנים- מתפוררת ונרקבת..

ההרצאות- תלוי איזה הרצאות. הרצאה לא יכולה להכיל הכול. וגם יש א/נשים שמגיעים להארות ללא הרצאות. המלצתי לה בנוגע לשאלה הספציפית שהיא שאלה- ללכת להרצאה, כבייכול ברצינות סלאש בהלצה.

אינני מסכימה שמה שאת עושה עם הגוף שלך חשוב כמו צבע החולצה שאת לובשת. הגוף שלנו הוא מה שמכיל (כרגע, בעולם הזה) את הנפש שלנו ובעצם גם מאפשר לה הרבה דברים, בנוסף גם היא מאפשרת לו- זו הדדיות.
חשוב לטפח אותו, לגרום לו להיות בריא, לשמור עליו, להגן עליו מהשמש ומהקור, ועוד ועוד. חשוב מאוד.
האם זה חשוב לשזף אותו למוות בים? לשים נעלי עקב? - יש כאלה שזה חשוב להן! באמת באמת חשוב להן! השאלה מאיפה זה בא ומאיפה זה נובע..

וכשאת מתחברת לפנימיות- את מתחילה לעשות דברים שנוחים לך, לפעמים את מצליחה לוותר על הרגלים ישנים (עקבים, מחשופים, ציפורניים ארוכות) ולפעמים לא ויש כאלה שנשארים איתך.. וזה בסדר (!) כל עוד את מודעת שזה מה שאת עושה ובוחרת.

ולגבי הביטויים החיצוניים של 'ברית מילה', 'חורים באוזניים' ועוד- זה לא הדבר הכי נורא שהורה יכול/ה לעשות לילדו- אבל זהו ביטוי חיצוני שמושפע מחיצוניות!! את מבינה מה אני אומרת?
ברור שישנם דברים נוראים יותר.. אבל זה משהו שנעשה ללא מחשבה, ללא ביקורת, ללא סייגים, פשוט נעשה- כי צריך. ואם זה נעשה ככה? מה עוד נעשה ככה?
ברגע שאנחנו שואלים את עצמנו שאלה אחת- כנראה שנשאל עוד כמה.. ולא נלך כצאן מובל, אלא נוביל את החיים שלנו בין השבילים.

Lyme

New member
תראי,

נראלי שאת עדיין נעולה על זה שאת צריכה עזרים חיצוניים כלשהם.
הרצאות,סמינרים,מאמרים....לכל אחד יש משהו להגיד-בין אם זה בנושא פוליטיקה,חברה,דת,מסורת או כל נושא אחר שאפשר להלביש עליו אדיאולוגיה זו או אחרת.
שאלות יש בעולם בלי סוף (לדוג-מה עמדתך כלפיי היהדות?הערבים?תרבות הצריכה?וכו וכו).
אם נשקיע בזה כ"כ הרבה אנרגיות -מה נשאר לנו לבסוף לעצמינו??
מישהו באמת יכול "לכסות" אפילו בחיים שלמים,את כל הדברים שחינכו אותנו אליהם ולהפוך ל'מודעים לכך?'.
לא חינכו אותו רק לנשיות,אלא לעוד מיליון נורמות חברתיות (לדוג'- אפילו נימוס זו נורמה.תתחילי לשאול למה להיות מנומסים?).

עוד לא ראיתי אף אחד ש"התחבר לעצמו " דרך זה שהוא חזר בתשובה,אימץ עמדה פוליטית/חברתית ,או הפסיק להתקלח.כל אדיאולוגיה כזאת מבטיחה חיבור לעצמי וחיים 'בדרך הנכונה'...זו בדיוק המטרה שלה. בפועל,הרבה פעמים מדובר בקב' סגורות שמזכירות כתות,האדם מתנתק מהמשפחה והחברים והעצמי הישן (והטוב,כנראה),הופך כל שיחת חולין לויכוח סביב עקרונותיו,ובכללי-גורם להרבה עוגמת נפש לעצמו ולסביבה.

בקשר לגוף-אני לא נגד לשמור על הבריאות.אבל הגוף משמש אותנו לביטוי עצמי,הוא לא ה*עצמי*.והפוקוס שאנשים נותנים לו נראה לי מוגזם.כאילו מה שאת עושה עם הגוף שלך זה העיקר (בין אם זה 'לדפוק הופעה' כל בוקר ובין אם זה להשאיר אותו 'טבעי' לחלוטין מסיבה אדיאולוגית).
אם מישהי לא הולכת עם עקבים כי לא נוח לה זה משהו אחד,אבל אם מישהי שחושבת שבזה שהיא 'מתייחסת יפה לגופה' היא מגיעה לנפשה...אז,לא נראלי.. (לפעמים דברים שפיזית הם לא נעימים או אפילו מזיקים יכולים לעשות טוב לנפש..לדוג',קעקוע).

מטבע הדברים אנחנו לא נטרלים.זה בסדר לדוג' לשמור כשרות,להיות צמחונים וכ'ו.....אבל ללכת להרצות שמטרתן לשנות לך את תפיסת העולם מהיסוד?בשביל מה?לא עברנו כבר את גיל ההתבגרות,זכרונו לברכה?

הדברים שאני רואה שבאמת עשויים לעזור לאנשים ולחבר אותם לעצמם הם בעיקר בתחום האומנות על סוגיה....כתיבה,ציור וכ'ו...כל דבר שמאפשר ביטוי עצמי אותנטי (במקום התעסקות בדעות שמישהו אחר השתיל לנו).
פעם אולי חשבתי שללכת להפגנות מסוימות זה חשוב.היום אני אומרת שבאלי להיות מטפלת באומנות (לא שזה בהכרח יקרה..)...נראלי שזה יעזור לאנשים הרבה יותר מדיונים למיניהם...

זהו,סיימתי לנאום

(דבר שאני נוטה להתנגד לו ,לול)

PinkyRaSta

New member
אנחנו אומרות את אותו הדבר...

פחות או יותר.

רק כמה מילים, מילים מילים. ביטויים חיצוניים למה שאנחנו מנסות להביע

וכל אחת ואיך שהיא מוצאת את עצמה. אם למישהי זה לחזור בתשובה- כן, אומנם דרך דבר חיצוני.. אבל זה אפשרי.
פתאום א/נשים רואים את ה'אור'.
לא כולם מתחברים/ות לעצמן/ם דרך עצמם/ן. הלוואי וזה היה פשוט ככה.
(למרות שבינינו- זה אחד/ת הפשוטים.. אבל הנה, רק בדיעבד אני אומרת את זה)

אם היה אפשרי (מבחינתי) כל היום לשבת בישיבה מזרחית/ כלשהי ולעשות מדיטציה (שזה יכול להיות כל דבר אגב.. להתסכל על המכתש עם עצמך) - זה מה שהייתי עושה, אבל יש לי נפש פעלתנית ומוח סקרן- אולי וכנראה מפני שאני לא חיה על אי בודד לבדי עם עצמי ואנוכי.

שבוע מצויין שיהיה!

Lyme

New member
חולקת עלייך

זה בדיוק מה שאני אומרת,הם לא 'ראו את האור',הם כרגע חושבים כך
(וזה לא שאני אנטי דתית או אנטי משהו...אבל בעיני לא התרופה למשבר זהות).

גם כל האימואים הקטנים וכל הפריקים הקטנים וכל הפאקצות הקטנות חושבים שזה לגמריי הם ושזה לנצח (ואל תחשבי שלא מתלווה לזה מערכ' ערכים!).מבוגרים לפעמים עושים טעויות מסוכנות יותר..

מי דיבר על מדיטציות? (אם כבר,זה נשמע כמו מתכון טוב לכת...טוב,לא בהכרח).

עזבי,אני מדברת ממרום גילי...ואולי אני ראיתי בחיים שלי דברים שלא כל אחד ראה.
סליחה אם זה נשמע כמו חאפירה או הטפה...אבל הקפיצה אותי ההודעה המקורית שלך,שבה את כביכול מנסה לספק למישהי פתרונות...
מאחר וזה באמת מתחיל להיות מוגזם אולי נמשיך את הדיון במסרים?

קחי שיר שאני אוהבת,להמחשה

שבוע מצויין שיהיה,
פנייי לשלום מקווה שלא נפגעת.

ממה נובעת החרדה?

כי לדעתך את לא נראית מספיק טוב(כמו בפורים) או בגלל אי נוחויות כללית בבגדים "נשיים" יותר?

אם זו הסיבה הראשונה - אפשר לפתור את זה בעזרת חבר/ה טוב/ה שיודע/ת להתלבש ולהתאפר במידה הנכונה והמתאימה לך. אם זו הסיבה השנייה - אני לא מבינה למה את צריכה להתלבש "נשי" ביום מסוים, או בכלל, אם לא נוח לך בבגדים הללו והם לא את.

אני באתי מהפריפריה, ואצלנו בפריפריה, מה לעשות, יש קוד לבוש מסוים ומאד ברור. במיוחד ב-פאבים האזוריים, כל הבנות מתלבשות כאילו הן יוצאות לחתונה; החל מהאיפור, עקבים והחצאיות הקצרצרות. הכל מתוקתק עד לרמת העגיל, והן יודעת מה הן לובשות כבר יומיים לפני כן, ליום חמישי בערב. כל החברות שלי "מהבית" סטרייטיות למהדרין, נשיות ומשחקות בהתאם לכללי המשחק. בגיל 16, קצת לפניי שגיליתי את תל-אביב אהובתי, מצאתי את עצמי עומדת מול הארון, לא פעם ומתלבטת מה אני לובשת. איך אני משתלבת בנוף הפריפרי בלי להרגיש יותר מדי שונה, שלא נאמר "טום-בוי", לעומתן. מצד אחד - אני הכי ילדת ג'ינס, מכופתרת ואולסטאר, מנערת שנייה וחצי את כל רעמת התלתלים עם מעט קרם לחות ויוצאת. מצד שני - אני מרגישה חריגה, לא מתאימה ובכלל על גל אחר לגמרי. בגיל 16 זה מקום לא הכי נעים להיות בו, והיו לי כמה נפילות פה ושם כשניסיתי להתאים את עצמי לסביבה, נראיתי בהתאם, זוועה. כשאת לא מרגישה נוח בבגד, זה מה שאת משדרת החוצה וזה לא נראה טבעי.

אחרי שגיליתי את תל אביב, הבנתי שאני יכולה לשים שק מלט על הראש, אולסטאר אדומה בימין, ירוקה בשמאל וזה יהיה סבבה. גם כשהייתי יוצאת בפריפריה, ממש לא עניין אותי מה יחשבו עליי או איך יראו אותי אחרים - הכי אני, הכי נוח לי ככה, הכי משתלבת.

luna2002

New member
לגמרי איתך בעניין הג'ינס מכופתרת ואולסטאר...

כרגע תארת את כל מה שיש לי בארון.... :)

ובכל זאת, יש מקומות שזה לא מתאים (עבודה במשרד מול אנשים למשל)
אני לא מדברת על להתלבש לא נוח ברחוב (שם,תסלחי לי- שיקפצו לי.)
אפילו קרה לי פעם שבאתי לראיון עבודה בג'ינס (כי זה הכי נוח-אין מה לעשות) ולא התקבלתי כי לא באתי בלבוש "ייצוגי".
אז אולי זאת המילה שאני מחפשת- ייצוגי.

עבודה היא עבודה.

את צריכה למצוא את הקו שמשלב בין המראה הייצוגי למראה הנוח והטבעי שלך. זה ממש לא מסובך. גם אני עבדתי בעבודה(ממש לאחרונה התפטרתי ועכשיו אני אדם רגוע יותר) ש-"מחייבת" בגדים ייצוגים ומראה רשמי והצלחתי לשלב את זה בקלות. המכופתרות שלי הן בגזרה נשית, בד"כ צמודות ובצבעים עדינים. אין ג'ינסים לעבודה כי זה לא מתאים, אבל אפשר מכנס מחויט ומחמיא מבד בגזרה ישרה או סקיני(מה שאת אוהבת) ואולי נעלי אוקספורד שטוחות / עקב סמלי, מזמש / בד.

אגב, חולצות - יש חנות מגניבה למכופתרות בלבד של המותג האיטלקי 7Camicie.

http://7camicie.com/

יאווו לגמרי ככה

אחותי התחננה לפני חודש לפני החתונה שלה שאני אלבש שמלה,
עברנו את חצי חיפה לחפש לי שמלה שאני אהיה מוכנה ללבוש. שלא נדבר על נעלים. חבל כי לא לבשתי את השמלה הזו שוב והיא הועברה אחר כבוד לאחותי.

עיפרון בעיניים, ואוו זה כבר יותר מידי גם בשבילי

noga ke

New member
ההודעה שלך קצת עצבנה אותי

לא יודעת אפילו למה, אולי דרכת על איזה עצב. בגלל זה לקחתי קצת זמן לחשוב איך להגיב.

למה את צריכה לסדר ציפורניים? אוקיי, דיברת על מראה יצוגי פה בתגובות, אבל לא חייבים לסדר ציפורניים בשביל להשיג מראה יצוגי. אישית, מעולם לא סידרתי ואין לי כוונה לעשות את זה. למה לי ללכת ולשלם עשרות שקלים מיותרים לחלוטין כשהצפורניים הטבעיות שלי יפות בהחלט ומגיעות לאורך שמגיעות אליהם הציפורניים המלאכותיות, שרק אלוהים יודעת ממה הן עשויות?

גם נעלי עקב- לא צריך עקב של 20 ס"מ. אני הלכתי הרבה עם חצי מגף, בד"כ יש לו עקב קטן ונחמד.

גם לי קשה עם שמלות. הפעם היחידה שלשבתי אחת כזאת היתה בבת מצווה שלי. חצאיות דווקא מסתדר לי טוב, במיוחד בחום של היום, רק חבל שבגלל איזה פרט קטן אני לא יכולה ללכת איתן.

אישית אני יודעת שהרבה פעמים נפסלתי בראיונות על מראה, גם אם לא אמרו לי את זה ישירות. יודעת מה? זה לא מזיז לי. כמו שלא מזיז לי בדייטים, או בכל מקום אחר. מי שלא מקבל את המראה שלי, שיבושם לו, יש מספיק שכן.

אני גם לא טורחת להתאפר. זה לשים מסכה בעיניי ואני נגד מסיכות, כי בדרך כלל האמת מתגלה בסוף. את יכולה בהחלט ללבוש מחוייט ולהראות יצוגית. תראי את יונית לוי. אני לא חושבת שאי פעם ראיתי אותה עם שמלה בחדשות, ועדיין היא ייצוגית להפליא. בהצלחה

האמת היא שלא תכננתי בכלל להגיב לך...אבל

אתמול היינו אצל אחותי וקרה מה שקורה תמיד כשאני איתה:
היא מחליטה שהיא צריכה לשלוף לי שיערות מהלחי או משהו כזה... ואני מתעצבנת... זה אולי מתחיל בשיערה אחת אבל נמשך שעה! וכואב לי ואני צורחת עליה וסובלת. היא מתעקשת שבגלל שאני לא מודעת לאסטטיקה היא צריכה לעשות את זה עבורי... אתמול כבר הגיע השיא שהיא אמרה לי אם אני לא רוצה להיות אישה שאגיד ויעזרו לי. ואני כזה פטרתי אותה באויש עזבי אותי! משעמם לך את צריכה חבר!
וישר חשבתי על ההודעה שלך!

אז נכון אני לא מתחברת לנשיות שלי לא מתאפרת בכלל, לא נועלת עקבים, לא לובשת שמלות, חצאיות, או כל בגד חושפני וצמוד מדי. זה לא יפה בעייני ולא נוח בעליל! לא מגדלת ציפורניים למרות שהו צומחות לי בצ'יק! לאק? פחח היית מתה! רק הריח עושה לי כאב ראש! אני לא מתאפרת בכלל! כלום! גם לא אוהבת על הבחורה מולי לראות שהתאפרה או משהו. אם אני מנשקת אותה אני רוצה טעם טבעי ולא כימיה!
אני לא מורידה שיערות בכלל פרט לבית שחי בגלל הזיעה(אני גם מאמינה שאם הן קיימות יש להן תפקיד בגוף שלנו), שפם לא הורדתי שנים עד שהסכמתי לנסות לייזר בבית שחי ושפם מתוך תקווה שכך לא יציקו לי וזה ייגמר לנצח בכמה טיפולים. בפועל הפסקתי בגלל שגם הלייזר כאב לי ועוד חזרה לי האפילפסיה אז אסור לייזר....
יוצא שבית שחי חזרתי לגלח ושפם לפני איזה תקופה אמא שלי עשתה איתי עסקה שבתמורה לזה שאני נותנת לה לקחת אותי לאיזה קוסמטיקאית שאמורהלדלל את השפם/להפוך אותו לבלתי נראה, בכמה טיפולים, היא קונה לי גאלקסי אס 2(אחלה דיל תודי).
האם אני באמת רוצה להיות גבר? שאלה טובה. כשהייתי ממש קטנה נהגתי לקרוא לעצמי חייימקה ודיברתי בלשון זכר ככל הנראה כשלא היו אורחים או משהו אלא רק בתוך המשפחה...
עם השנים זה עבר לי, אבל כאמור להתחבר לנשיות שלי אני לא מתחברת. המשפחה שלי מפרגנת לי שיש לי גוף מהמם נשי ומה לא? שאין גבר/אישה שיראו אותי ערומה ולא ייקפצו עלי(זה במיוחד אבא מפרגן כי אחותי יותר מצונזרת:) ואבא ניחש שהייתי דלוקה על משהי)
אם היייתי יכולה להסתובב כל היום בגופיה של אבא הגבריות והרחבות האלה תאמיני לי שהייתי עושה זאת! בפועל אני מבינה שאני צריכה להיות קצת ייצוגית. אז הכי אלגנטי אצלי זה דגמח, חולצות ספורטיביות ולא צמודות מדי, אבל גם לא גבריות כמו של אבא....נעליים תמיד נעלי ספורט או משהו בסגנון... חזיות? חזיות ספורט.
שורה תחתונה? אני מתה על עצמי אוהבת את איך שאני ניראת!(עד קצת מסת שריר לרזון שלי תמיד יהיה נחמד!) ומי שלא אוהב את זה או לא מקבל אותי זה בעיה שלו! לא משנה אם זה בעבודה או בתחום אחר. סך הכל אני יודעת מה אני שווה!

תשדרי בטחון! תמצאי מה נוח לך מה נראה לך אלגנטי עלייך וגם נוח ועם זה תלכי בגאווה!

מקווה שעזרתי:) והאמת שמסקרו אותי מה יהיו התגובות להודעה הזו עם דגש על מה שקרה עם אחותי...

luna2002

New member
קראתי בעניין רב

אין לי מושג איך להתחיל להגיב לזה

יודעת מה, אני יענה מאוחר יותר.

אבל בגדול- כל הכבוד לך! באמת! שאת ככה עומדת על שלך ולא דופקת חשבון

אז ככה,

הלם טוטאלי.

א. זו ההודעה הכי ארוכה ועניינית שלך בפורום.
ב. סחתיין על האומץ להיחשף באופן כנה כל כך.

כשקראתי את שתי השורות הראשונות שלך, אני מודה, פחדתי להמשיך הלאה. קראתי הכל מהר ובשיפוטיות גסה עוד לפניי שהספקתי לקרוא את כל הפוסט. ואז חשבתי לעצמי, מי אני בכלל? זה הגוף שלך, הרצונות שלך, הטבעיות והנוחיות שלך. אם לי, לאחותך או לסביבה קשה לאכול אותך, סו וואט? לגמרי בעיה שלנו.

אני יכולה להזדהות עם הרצון של המשפחה שלך "לנרמל" אותך, זה קצת(ואני עדינה) קיצוני(ביחס לסביבה, לא יודעת מה קורה בשבטים באפריקה, נניח) להסתובב עם שפם בולט ושערות בלחי. אני לא יודעת מאיפה זה נובע, זה גם לא מעניין, את נשמעת מספיק שלמה ומאושרת עם עצמך אז תיהני.

מה שכן, אני מוטרדת ממשפטים כמו "אין גבר / אישה שיראו אותך ערומה ולא יקפצו עלייך", כשהם יוצאים מהפה של אבא שלך.

למעלה