חרדה מרופאי שיניים

Deathler

New member
חרדה מרופאי שיניים

שלום, אני לא יודע אם הגעתי למקום הנכון, אבל אני חושב שכיוון שד"ר איריס מתעסקת עם ילדים, תוכל לעזור לי כאן. אני בן 19 וחצי, יש לי בעיה בשן טוחנת, פניתי לכמה רופאים וכולם אמרו שצריך סתימה אולי טיפול שורש צריך לעשות צילום כדי לדעת. בכל אופן הבעיה שלי היא לא בשיניים אלא הפחד מרופאי השיניים, אני מאוד סובל מזה וניסיתי בכל דרך אפשרית להתגבר, פניתי לרופא שיניים קרוב משפחה שאני מכיר, פניתי לרופא שהוא ממש נותן יחס טוב ויש לו כל מיני שיטות הרדמה, פניתי לאמריקן לייזיר, ולא עזר אני עדיין מזיע ורועד מפחד. הפחד שלי אני חושב הוא מזה שיימצא שהבעיה שיש לי היא הרבה יותר חמורה ממה שהיא באמת למרות שאין לי ממש סיבה לחשוב כך, אני מתוסכל ומאוד סובל מזה. יש לציין שאין לי כאבי שיניים בכלל אבל החרדה מרופאי שיניים אצלי הגיעה לרמות קיצוניות ביותר. ולא, טיפול בגז צחוק לא עוזר. אשמח לקבל כל עצה או עזרה. אני נואש. תודה רבה מראש לכל עוזר.

חרדה

לא הבנתי אם אתה מזיע ורועד מפחד ובכל זאת מאפשר לבצע בדיקה וצילום או שכלל אינך מגיע לשלב הצילום. כמו כן לא ברור אם ניסית לטפל בגז צחוק. בכל אופן, ישנם רופאי שיניים למבוגרים שעברו הכשרה לטפל במטופלים עם חרדה. פעולתו העיקרית של גז הצחוק היא בהפחתת חרדה והוא יכול לעזור מאד אם משתמשים בו נכון. אם בכל זאת לא מתאפשר להסתפק בו בלבד, ניתן לטפל בעזרת טשטוש או בהרדמה כללית. לפי התאור שלך של שן אחת שזקוקה לסתימה/טיפול שורש נראה לי שכדאי לנסות עם גז צחוק או טשטוש בלבד כיוון שכמות הטיפול יחסית קטנה, וגם להרדמה יש את סיכוניה. באוניברסיטת ת"א, בפקולטה לרפואת שיניים, יש יחידה המטפלת במטופלים עם רמת חרדה גבוהה. גם בפקולטה לרפואת שיניים ב"הדסה", ירושלים, יש מחלקה לטיפול בחרדתיים וניתן גם למצוא דרך דפי זהב או דרך ההסתדרות לרפואת שיניים. בהצלחה.

Deathler

New member
הסבר

לא הגעתי לשלב הצילום אך בקושי רב הגעתי לשלב הבדיקה. תודה רבה על התשובות!!

למעלה