חרדה מעבודה

בראכה

New member
חרדה מעבודה

שלום, אני בת 29 וסובלת כבר שנים ממאניה דיפרסיה. ניסיתי במהלך השנים לעבוד אבל אחרי מספר חודשים העבודה הסתיימה בעקבות התקף דיכאון לרוב. היום אני מלאת חרדה מלהתחיל לעבוד. מפחדת ששוב אני לא אוכל להחזיק את מקום העבודה.אני מפחדת מהלחץ, מלהכיר אנשים חדשים, מהציפיות ממני ומכישלון. בעיקר כישלון. היום אני מחפשת מקום עבודה אבל מאוד אמביוולנטית. ראיונות עבודה הפכו בשבילי סיוט. אהי נתקפת חרדה ומגמגמת בזמן הראיון. יש לי בלק אאוט. הסיטואציה בה בוחן אותי המראיין היא קשה מאוד עבורי.אני צריכה כל הזמן להיות מודעת למה שהוא שואל ובו בזמן להיות מודעת לתשובות שלי מאחר ואני לא יכולה לחשוף את העובדה שאני סובלת ממאניה דיפרסיה. איך אני יוצאת מהמעגל המחשבתי בכל הנוגע למקומות עבודה? ניסיתי ביופידבק וזה לא עשה לי כלום. ניסיתי גם טיפול קונבנציונלי ושום דבר. החרדה הזו פוגעת בסיכויים שלי למצוא מקום עבודה שמתאים לי... תודה, בראכה.

שריד

New member
ליווי בהשמה בעבודה

לא פשוט לחזור לעבודה לאחר משבר. גם לא פשוט להחזיק מעמד בעבודה לאורך זמן. ההתלבטות ברורה ומובנת, לדעתי הכוון שלך צריך להיות מציאת עבודה עם השמה. כלומר משהו שילווה אותך בחיפוש ולפחות בשנה הראשונה שלך בעבודה. מין קביים פרקטיות כאלו. היכן מוצאים כזה ליווי ? אם את במעקב את יכולה לפנות למטפל שלך. או במידה ואת מוכרת בביטוח לאומי לבדוק איתם על השמה נתמכת. בברכה שריד

בראכה

New member
ניסיתי כבר...

השמה נתמכת. הם לא מצאו לי עבודה. אין מספיק מקומות שמוכנים לקחת חולי נפש לעבודה. נשארתי לבד בחיפוש העבודה... תודה שריד...

שריד

New member
אוקי...

החשוב הוא שאת לא מתיאשת וגם שהעבודה משמעותית לך. כך שזהו רק עניין של זמן עד שתשיגי עבודה. אלו עוד דרכים ניסית כדי לחזור למעגל העבודה ? ואלו מבין העבודות שעשית היו המוצלחות ביותר בעינייך והיית חוזרת אל עבודות כדוגמתן ?

בראכה

New member
אז ככה...

אני כל יום מחפשת באינטרנט בלוחות דרושים ושולחת קורות חיים. עבדתי פעם כסדרנית סחורה וזו עבודה שאני רוצה לחזור ולעבוד בה אז אפילו פניתי מיוזמתי לחברות הגדולות במשק ושלחתי להם קורות חיים... יש לי ראיונות השבוע לעבודות שאני פחות רוצה לעבוד בהם אבל הגעתי למסקנה שאני חייבת לעבוד. אני בבית כבר יותר מדי זמן... אני מחפשת גם בעיתונים. היום אני מחכה לטלפון ממקום עבודה מסויים והטלפון לא מגיע... הראיון היה טוב אבל נראה לי שלא קיבלו אותי... המסקנה הבלתי נמנעת היא שמשהו בדרך בה אני מתנהלת בראיונות עבודה דופק אותי... בראכה.

שריד

New member
המסקנה הבלתי נמנעת היא

שהשקעה כמו שאת משקיעה תניב פירות. גם לחפש עבודה זו עבודה. לדעתי הדרך בה את נוקטת היא מצויינת. בטוח שאת יכולה לשפר את הדרך בה את מתראיינת. בשביל לשפר באמת תצטרכי גם לפגוש אנשים שמתמחים בזה. מה דעתך לנסות בחברות כוח אדם ?

בראכה

New member
פניתי...

לחלק מחברות כח האדם. הבעיה היא שהם לא חוזרים אליי ואם הם חוזרים הם בדרך כלל מציעים לי עבודה שאני לא מעוניינת בה. אני די חוששת מלפנות אליהם. משתדלת להמנע מזה. הבעייה כרגע היא שאני אמביוולנטית. וזה כנראה משתקף בראיונות העבודה. אני מפחדת לעבוד באותה המידה בה אני רוצה לעבוד.

שריד

New member
יפה, נראה לי שהפטיל הזה השיג משהו

כנראה יהיה יותר קל כאשר תרצי לעבוד. נשאר לך "רק" להחליט שלעבוד הוא הדבר החשוב ביותר עבורך, אפילו יותר מהפחד או מסוג העבודה.

שריד

New member
שאלות בראיון עבודה

נ.ב. מספר השאלות בראיונות עבודה הם סופיים. אם יש לך נסיון בראיונות כאלו תנסי לרשום מה שאלו אותך ולהכין תשובות מראש. סביר להניח שכמות "ההפתעות" שיהיו לך בראיונות תקטן מראיון לראיון.

מסכימה עם שריד, ואולי עוד רעיון בראכה שלום, קראתי את ההתכתבות שלך עם שריד ואני מאוד מסכימה עם דבריו. אני מבינה שעברת השמה נתמכת, אבל הרי מספר לא מבוטל של אנשים וחברות שמתמחים בזה, לכן לא הייתי מוותרת ומנסה לראות אולי כן תצליחי למצוא משהו מתאים לך באופן נתמך. כמו כן עד כמה שאני מבינה, בהשמה נתמכת עובדים איתך על הכנה לראיונות העבודה וליווי, אולי אפשר להעזר באותם אנשי מקצוע לליווי בראיונות העבודה שאותם את יוזמת? האם יש מישהו מקצועי שאת בקשר איתו שהיה יכול ללוות אותך לפני הראיון? כמו כן נשמע לי שאולי טכניקות מסויימות להרפיה או דרך אחרת שאת מכירה להפחית אצלך חרדה, יכולים לעזור. איילת

למעלה