חרדה חברתית?

• פותח הנושא ntks
  • פורסם בתאריך

ntks

New member
חרדה חברתית?

התוצאה של מבחן ליבוביץ מראה שאני סובלת מחרדה חברתית קשה מאוד, אבל אני עדיין מטילה ספק בדבר. תמיד הייתה לי בעיה להמצא בחברת אנשים ותמיד העדפתי להמנע מאירועים חברתיים. היו לי בתקופה האחרונה שני מקרים בהם חרדה 'פרצה' בזמן שהות עם חברים בודדים (מחשבות של חוסר הערכה בלתי פוסקות, פעימות לב חזקות וגירוד מתמשך של העור, מתח ואיכשהו גם עייפות). אז למה ספק? כי ישנם מקרים (אמנם יחסית נדירים) שבהם אני כן מרגישה אחרת, כן מרימה קול ומראה יותר דומיננטיות, עד כמה שאפשר יחסית לאדם ביישן. ..מה דעתכם?

משוחרר19

New member
היי ntks

אני חושב שאת סובלת מחרדה חברתית כמעט בטוח, אפילו אמרת את זה כרגע (קושי בלהיות בסביבה עם אנשים). יש מקרים מסוימים שתרגישי יותר אמיצה וכן תוכלי "לנצח" את החרדה לאותם הרגעים. עכשיו, אני לא מומחה או משהו אבל ככה אני זוכר את עצמי. כשהייתי בגיל שלך תמיד חשבתי שאני בסך הכל ביישן ובכלל לא ידעתי על קיומה של החרדה, רק ממבט לאחור אני מבין שהחרדה כן הייתה, פשוט לא ידעתי לתאר אותה. רוב התקופה בבצפר עברה לי מעולה, אף פעם לא הייתי לבד, לא הרגשתי יותר מידי את החרדה (במקרים מסויימים היא כן הופיעה אך פשוט התגברתי עליה ולפעמים כשהיו ימים ממש קשים פשוט הייתי מבריז מבצפר). יכול להיות שאת סובלת מחרדה חברתית אך לא ברמה כזאת קשה, או שאולי יש לך ימים שאת בסביבה יותר נוחה וככה מרגישה יותר אמיצה ופחות לחוצה.

מבחן לייבוביץ וחרדה חברתית

מבחן לייבוביץ ממה שידוע לי הוא יחסי ולא מוחלט, הוא יכול לעזור בזיהוי הח"ח. קודם כל הייתי מציע לך(בתור אחד שמילא עשרות פעמים כבר את מבחן לייבוביץ...כן, כנראה גם ח"ח וגם אובססיבי
) לעבור על מה שענית לראות אולי "החמרת" עם עצמך, לי לפעמים קורה ובעיקר בהתחלה כשמילאתי קרה שפשוט החמרתי עם עצמי מתוך מחשבה של לא לעשות לעצמי פשרות...אם אני מתלבט בין בינוני לרב מאוד הייתי בוחר רב מאוד, עכשיו אני יותר מהרהר מנסה לחשוב יותר..לאיזה כיוון זה נוטה? חוץ מיזה נראה לי שמה שחשוב זה מה שאת מרגישה ולא התוצאה במבחן הזה... נניח שיש אדם שיש לו ח"ח גם יצא לו במבחן תוצאה כזו והוא הלך לפסיכולוג ואובחן ככזה אבל הוא התחיל לעבוד על עצמו ומתקדם ומשתפר וכו' אז בינתיים אחלה יש לו עבודה אבל סבבה הוא בדרך הנכונה... לעומתו מישהו אחר שאולי אין לו ח"ח נניח שהוא מילא את השאלון ויצא לו...נאמר 42(שזה די רחוק מח"ח שהמינימום שלה זה 55 וכידוע ככל שהסמפר יותר גבוה החרדה יותר קשה...)אבל יש לו בעיה ללכת למסיבות ולעמוד מול קהל- אז מה הוא יגיד לעצמו-טוב אין לי ח"ח אז הכל בסדר? או שהוא ינסה לעבוד על שני הדברים הללו שמפריעים לו? בודאי שרצוי שהוא יעבוד עליהם! אז לדעתי את צריכה לבדוק איך את מרגישה ולהתחיל לעבוד קודם כל על הדברים שמפריעים לך בצורה הכי משמעותית בחיים... בהצלחה

Lichy87

New member
חרדה חברתית

דווקא מה שאת מספרת כן יכול לאפיין אדם עם חרדה חברתית. יש תחומים שקשה לנו מאוד לתפקד בהם, ויש תחומים שדווקא יש לנו ביטחון בהם. זה משתנה מאחד לאחד. סתם דוגמה, לי לא הייתה בעיה להרים את הקול שלי על אחיות שלי או אמא שלי אם לא הסכמתי על משהו, אבל מחוץ לבית הייתי תמיד הבחורה הכי שקטה וביישנית. אוקי? זו דוגמה מטופשת, אבל הבנת את הכוונה. החרדה לא חייבת להתבטא בכל תחומי החיים שלך כדי שהיא תחשב לחרדה חברתית. מספיק שהיא מפריעה לך ומגבילה אותך במשהו כדי להתייחס אליה ולטפל בה.

ar29041

New member
דעתי

תדברי עם היועצת של הביה"ס, כי אני אמרתי להורים שלי בשלב הזה בערך שמשהו לא בסדר והם לא לקחו אותי ברצינות עד אירוע מסויים שקרה. אם באמת יש לך חרדה חברתית, כדאי לך לטפל בזה עכשיו, לפני שזה משתרש.

לא הייתי לוקח את המבחן כאורים ותומים

קחי בחשבון שאם עשית אותו במצב אמוציונלי התוצאה תקפוץ ללא פרופורציות למה שבאמת את מרגישה . מאוד יכול להיות שיש לך חרדה חברתית לפי מה שסיפרת והייתי מציע שתנסי לבדוק מה האיזורים היותר בעייתים שלך לפי המבחן ולעבוד עליהם בצורה נקודתית . ההגדרה עצמה לא באמת קריטית , אבל כמו שאמרו זה הזמן לטפל לפני שיהפוך לחלק ממך ויגביל בעתיד את החיים כמו אצל רובנו

למעלה