חרדה חברתית חמורה

חרדה חברתית חמורה

מה עושים עם חרדה חברתית שמופיעה לה בתקופות ? אני יודעת שיש לי חרדה חברתית כי פעם הלכתי לפסיכולוגית לאיבחון... אחת הבעיות היא שזו חרדה חברתית שבאה בתקופות... היא יכולה להופיע לי פתאום משום מקום, אחרי שיום לפני התנהגתי כ"לא ביישנית" בכלל זה גם יוצר בעיות עם חבר שלי, כי לפעמים יש בעיות שאני אצלו בבית (אני בת 17) ואני מתביישת נגיד לאכול עם ההורים שלו אבל אני חייבת (כי כבר היו סיפור שאמא שלו נעלבה ממני ולא רצתה שאני אבוא אליהם) ואז לפעמים אני מצליחה להתגבר ומדברת איתה ולא מתביישת בכלל, ופתאום אחרי שבוע אני באה ביציאה שאני לא מסוגלת לצאת להיות איתה, לא מסוגלת, אני מתביישת ! בפעמים שהחרדה מתקיפה זה יכול להגיע למצבים מאוד לא נעימים ולהתקפי זעם וכו' - הכל בשביל להימנע מהמגע החברתי המסויים. עכשיו למשל אני אצל חבר שלי, אני בחדר והוא בסלון כי דודים שלו באו, ואמא שלו רצתה שאני אצא ואכיר אותם ואני לא מסוגלת כי אני מתביישת, ואני מפחדת מזה שאמא שלו תכעס עליי אח"כ שלא יצאתי
ופעם בסיטואציה דומה (שלא יצאתי להכיר דודים אחרים שלו) הייתי חייבת לשירותים וחיכיתי שהם יילכו כי השירותים מול הסלון ולא רציתי שיראו אותי, ובסוף בגלל שהם נשארו הרבה זמן (אני מתביישת לומר אבל-) פשוט השתנתי לתוך הפח אשפה בחדר שלו... זה היה אחד הרגעים הנוראים שלי והיה קשה לי לקבל את העובדה שזה המצב אליו הגעתי... אני מתביישת ללכת לפסיכולוגית... אני גם לא גרה בבית אלא בהוסטל ואני מתביישת לדבר עם העובדים הסוציאלים והצוות על החרדה הזו ובכלל על דברים... ואני לא יודעת מה לעשות
המליצו לי באיזשהו פורום על הכדורים - רסקיו רמדי... וחשבתי אולי באמת כדאי לי לנסות אותם אבל אני לא יודעת... אולי תצליחו אתם לתת לי עצות...

גרא.

New member
אין לי כינוי1 האחת,בחרדה חברתית

יש צורך לטפל. היא לא נעלמת סתם ככה.יש כל אפשרויות לטיפול, כולל טיפול תרופתי, אלא שאת בוודאי אינך יכולה לקחת על דעתך עצמך תרופה כזו או אחרת מאחר וכל תרופה, מותאמת על ידי הפסיכיאטר הבודק,ספציפית לאדם בו הוא מטפל.לך,יותר מאחרים,כיוון שאת מתגוררת בהוסטל,בו יש צוות טיפולי,כולל עובדים סוציאלים,יש לך הזדמנות גם לקבל הסבר, גם לקבל התייחסות טיפולית שיחתית כדי שתוכלי לקבל כלים להתמודד עם החרדה החברתית שלך..אפשר להבין גם מדוע את מתביישת לפנות לעזרה,גם בעיקר שזה אחד הסמפטומים של החרדה החברתית עצמה.אבל באיזה שהוא מקום, את חייבת לקבל החלטה.האם להמשיך לסבול? או לאזור אומץ, לפנות ולבקש טיפול? בכל מקרה, מצרף מאמר חשוב בנושא, שכדאי לך לקרוא.

למעלה