חרדה חברתית וצבא

NONAME143

New member
חרדה חברתית וצבא

שלום לכולם! :)
אני מתגייסת בעוד כחודשיים לתפקיד בבסיס סגור. אני סובלת מחרדה חברתית אך לא פניתי לאבחון עד כה. אני מנסה לעבור לתפקיד בבסיס פתוח, להיות עם אנשים במשך כל כך הרבה זמן מרגיש כמו גזר דין מוות בשבילי. הסיכוי היחיד שלי הוא ללכת לאבחון ולקבל חוות דעת מפסיכיאטר.. חשוב לי להדגיש שאני לא רוצה לקבל פטור או משהו כזה, חשוב לי להתגייס. מישהו מכם יודע איך חרדה חברתית וחוות דעת כזו עלולה להשפיע אל הפרופיל מבחינת הסעיף הנפשי שיכול להקבע, עד כמה זה מוריד את הפרופיל הנפשי? אני חוששת שיהיו לכך השפעות שליליות באזרחות. יש לי מעט תקווה להתחיל לחיות חיים מעט יותר נורמליים ויותר נסבלים לאחר הצבא וטיפול בבעיה, אז אני חוששת מהעניין של הפרופיל (מצד שני, בסיס סגור זה מסלול ישיר לדיכאון והחמרת מצבי עבורי).
אם מישהו היה במצב דומה, או יודע את התשובה לשאלתי, זה מאוד יעזור
 

Lichy87

New member
שלום

אני לא יודעת להגיד בוודאות, אבל אני חושבת שחרדה חברתית לא אמורה לפגוע יותר מדי. אם את לא במצב קשה של דיכאון עם איזשהו סיכון לפגיעה עצמית, אז אין סיבה שתגיעי עד כדי פטור.
ומה שלא יהיה אני בספק שזה יגיע לכדי השפעה כלשהי על האזרחות.
אם יש לך אפשרות למנוע קושי גדול יותר בעתיד נראה לי ששווה לעשות את מה שצריך כדי להקל עליך.
 

shayy27

New member
צבא

היי שבוע טוב.
קודם כל רציתי להגיד שאני מבין לליבך התמודדות עם חרדה חברתית בפני עצמה היא לא דבר פשוט ובמסגרת אינטסיבית כמו הצבא קל וחומר.לגבי מה שאני מכיר
א.חוות דעת פסיכאטרית לא חייבת להיות מלווה בהורדת פרופיל ז''א הפסיכאטר יכול לתת המלצה כלשהי לגבי מצבך והתאמת התנאים כמובן מי שיקבע באופן סופי
זאת המערכת הצבאי קב''ן או ועדה רפואית לרוב הם מיישמים פשוט את ההמלצה
ב.אופציה נוספת זה לראות קב''ן בבקו''ם ולדבר איתו על הנושא הבעיה שלמיטב ידיעתי לא תמיד מצליחים באמת לראות אותו.
ג.תוכלי לראות קב''ן ביחידה שתושבצי אליה ולדבר איתו על המצב ייתכן שיבחר להוריד פרופיל וייתכן שפשוט יתאים לך תפקיד אחר צריך לקחת בחשבון שזה תהליך וייקח זמן.
בנימה אישית-אני סבלתי מחרדה חברתית בצבא למרות שלא ידעתי מזה באותו זמן ,זה שאת מודעת לבעיה זה מעולה. אז קודם כל אל תחששי מהעניין של פרופיל או שראית פסיכאטר\קב''ן אני ראיתי קבן אחרי חצי שנה(לא ירד לי פרופיל פשוט התאימו לי תפקיד אחר) ותאמיני לי שאף אחד בעולם לא יודע על זה למעט ההורים וכמובן שזה לא משפיע לי על שום תחום בחיים. אני מקווה שתוכלי לחיות חיים נורמליים כבר מעכשיו ולא "אחרי הצבא" עם טיפול מתאים זה אפשרי באמת
בהצלחה.
 

NONAME143

New member
המון תודה, ושאלה קטנה

שבוע טוב גם לך! :)
כתבת שאף אחד לא יודע על זה למעט ההורים.. הורי אינם יודעים על המצב (טוב שכך), הצבא מערב הורים בכל העניין הזה? (אני כבר בת 18 אם זה משנה)
 

shayy27

New member
המשך

כל אינפורמציה שתועבר בינך לבין גורם נפשי במסגרת הצבא תישאר חסויה.
לפעמים בטירונות מפקדים עורכים ביקורי בית לשוחח עם הורי החייל/ת כך שאם תשתפי את המפקד/ת יש סיכוי שזה יעלה, כמובן שזה תרחיש רחוק ושאת יכולה
לבקש להשאיר את העניין בינכם אבל סתם שתדעי אם העניין חשוב לך.
בהצלחה:)
 
למעלה