חרדה בלתי נסבלת

gorlo1

New member
חרדה בלתי נסבלת

שלום רב,
אני שנים סובל מחרדות, על רקע תסמונת אספרגת ו-OCD. בשנים האחרונות, כשהמצב החמיר, פניתי לטיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי, ששניהם לא ממש עזרו לתווך הרחוק. יותר מזה, פיתחתי פחד מעצם הטיפול, מתופעות לוואי של תרופות, מההכרה שאני חולה (שמתחזקת ע"י זה שאני הולך לטיפול), פחד מזה שהפסיכיאטר עלול להציע לי אשפוז ואפילו פחד ממה יקרה אם יהיו לי מחשבות אובדניות (שאז המצב הרבה יותר חמור ויש יותר עילה לאשפוז).
בהתחלה החרדות היו מדברים מסויימים פחות או יותר, בזמן האחרון זה חרדה כללית בלי סיבה אחת מוגדרת. כל כמה זמן החרדה מגיעה לשיאה. כשזה קרה לפני חודש, התחלתי לקחת לוריבן 3 פעמים ביום כפי שנאמר לי בזמנו ע"י הפסיכיאטר (אני לא לוקח טיפול תרופתי אחר כי עדיין לא היה שום דבר שעזר). זה עזר במידה מסויימת והתכוונתי לקבוע תור אצל הפסיכיאטר כדי לנסות שוב לטפל בבעיה בצורה יותר רצינית, אבל בינתיים החרדה העצומה חזרה, למרות שאני ממשיך עם הלוריבן.
כבר כמה ימים שאני בקושי מצליח לישון, גם אם כן זה עם סיוטים והתעוררויות מרובות באמצע הלילה, אני בקושי אוכל, כל היום אני פשוט רועד מפחד וכמעט לא מתפקד. אני מרגיש מותש ומדוכא, כל הגוף שלי מכווץ והתחושה הזאת לא עוברת כמעט בכלל (לפעמים עובר ממש למספר דקות וחוזר שוב). הפחד הוא פחד מפושט ללא סיבה אחת ברורה, אבל בעצם כל דבר מפחיד אותי ומה שהכי מפחיד אותי זה עצם הפחד ועצם המצב שלי ("הפחד מהפחד"). אני מפחד נורא מהמצב הנפשי שלי, מה יהיה איתי הלאה, מה יקרה לי אם אמשיך כמעט לא לישון, מה יהיה אם אמשיך להרגיש כל כך נורא וזה לא יעבור. עצם זה שאני מרגיש כל כך חולה זה מה שהכי מפחיד אותי, זה כמו מעגל שאי אפשר לצאת ממנו.
הפסיכיאטר שלי יכול לקבל אותי רק עוד כמעט שבוע. ומה יהיה איתי בינתיים, איך אוכל להמשיך לסבול את החרדה שלא נסבלת ולא נגמרת אף פעם ?
גם מפחיד אותי עצם הביקור אצל הפסיכיאטר ודרכי הטיפול שהוא יכול להציע (כגון תרופות אנטיפסיכוטיות שגורמות לעייפות [עייפות מתרופות גורמת לי חרדה עצומה], או אשפוז חלילה), אבל אני עדיין מעדיף לפנות לפסיכיאטר ולא להישאר עם הסבל הזה ככה.

אבל מה לעשות בינתיים במשך שבוע ? איך אפשר להמשיך לסבול את החרדה ? יש את האפשרות לפנות למיון פסיכיאטרי הקרוב, אבל בנוסף לטרואמה של ללכת לשם אני בספק גדול אם יעזרו לי (אם ישאירו אותי שם או יתנו לי תרופה מרדימה כמו אנטומין זה רק יעשה לי יותר גרוע ורק מלכתוב על זה אני נלחץ). יש למישהו רעיון ?

נשמע שאתה ממש במצוקה אז בוא קח כמה נשימות

עמוקות תנסה להירגע אפילו מעט, במידה והחרדה נמשכת והיא בלתי נסבלת אתה יכול לצפנות לרופא המשפחה שלך ( זה מה שעשיתי בפעם הראשונה כשאפילו לא ידעתי מה יש לי וזה הציל אותי ) תסביר לו מה עובר עלייך אני בטוחה שהוא יוכל לפחות לרשום לך משהו שירגיע אותך עד שתגיע לתור אצל הפסיכיאטר אם אתה אינך יכול לחכות עד ליום ד' שיהיה קופת חולים הייתי ממליצה לך לפנות למיון יש באפשרותם לעזור חבל לסבול !!!! אתה לא אוכל ולא ישן ומתאר עצמך כרועד מפחד זה רק מגביר את הסטרס שלך אתה חייב לקבל עזרה אל תסבול !
מקווה שעזרתי תרגיש טוב במהרה .

gorlo1

New member
לא יעזור

נשימות אף פעם לא הרגיעו אותי
דיברתי היום עם רופאת המשפחה, אין לה פתרון בשבילי. אני גם ככה לוקח לוריבן 3 פעמים ביום.
ללכת למיון זה חוויה קשה מדי, זה גם יגרום לי להרגיש עוד יותר חולה, מדוכא ומפוחד מעצם המצב שלי. וגם יתנו לי תרופות שיפילו אותי וישתקו אותי לגמרי, כל פעם שקיבלתי תרופה כזאת זה היה טראומה נפשית קשה אני לא מסוגל יותר.

נטלי1980

New member
אין לא יעזור

אם תמשיך להגיד כך, באמת שום דבר לא יעזור ואתה תמשיך לסבול כל חייך, ולא ניראה לי שאתה זקן אז יש לך עוד הרבה שנים של סבל, חבל.וגם
נכון לפעמים אי אפשר לצאת מחרדות לבד בלי כדורי הרגעה חזקים, וגם כשהגוף רועד ואתה מוטש גם לא תוכל להרדם.
אני אישית לקחתי כמה פעמים כדור אסיביל כדי להרדם, וגם אלפלוריד כדי לצאת מחרדות. ובבקשה ממך אל תקרא את תופעות הלוואי של הכדורים האלו , אתה גם כך בן אדם חרד כך שכל דבר תרגיש על הגוף שלך, רק תאמין מכל הלב שהכדורים יעזרו לך להרגע. (כמובן תתיעץ עם רופא משפחה איזה כדורים אפשר לקחת במקביל זה חשוב מאוד ).
נכון זה מתסכל, אף אחד שלא חווה את חויית פאניקה וחרדה לא יבין כמה זה נוראי , גם לי אמרו הרופאים הבעייה היא רק בראש אבל הם לא מבינים שזה בלתי נסבל, בן אדם אחרי ניתוח מבינים למה כואב לו ואותנו לא מבינים מה אנחנו מתלוננים.
בקיצור כך כמה כדורים כדי לצאת מזה קצת (אולי לוריון לא מתאים לך) ואז תנסה לעזור לעצמך, ספר לאנשים שקרובים אליך על הבעיה שלך, תשפוך את הלב ואז תתחיל לרפא את עצמך, יש מלא שיטות. תגיד תודה על משהו טוב שיש לך, גם אם ניראה שאיך לך כלום, אתה נושם והולך בכוחות עצמך? יש כאלו שלא.
אם אתה מאמין באלוהים תתפלל.
אם אתה כועס או שונא מישהו תנסה לסלוח לו ולמחוק את הכעס מהראש שלך.
יש אתר http://www.panicaway.com/ זה באנגלית וגם עולה כסף המשך השיטה, תנסה זה טוב.
אבל הכי חשוב תשתדל להאמין שמהו יעזור לך ולדבוק במטרה, אולי לא תשיג 100% הצלחה, אבל אני מבטיחה שהמצב רק ישתפר. בדוק על עצמי
, בהצלחה !!!

gorlo1

New member
ניסיתי כבר הרבה דברים

ניסיתי במשך השנים האחרונות כבר הרבה דברים ושום דבר לא עזר ולכן כל כך קשה לי להאמין שמשהו יעזור לי. ניסיתי לא רק בנזוזיאזפינים אלא גם SSRI, SNRI ואנטיפסיכוטיים, בנוסף לטיפולים פסיכולוגיים שונים ושיטות אלטרנטיביות מסוגים שונים. שום דבר לא עזר, אחרת לא הייתי עכשיו משקשק מפחד.
לא פעם אחת לקחתי כדורים שונים שניתנו לי ע"י רופא בלי להתעמק בתופעות הלוואי שלהם, תוך אמונה שלמה שהרופא יודע מה הוא עושה והכדור יעזור. אבל המציאות הייתה שונה ואחרי הכדור הרגשתי כל כך רע פיזית ונפשית (ההרגשה הנפשית לא הייתה תופעת לוואי של הכדור), שגם אחרי חצי שנה לראות את הפרסומת של הכדור על השולחן של הרופא עשה לי רע על הלב.
לוריבן דווקא כן התאים לי עד עכשיו, מאוד עזר אם כי לא מושלם, אבל פתאום משהו החמיר אצלי ונראה שהפסיק לעזור לגמרי.
גם לדבר עם אנשים ניסיתי (עוזר מאוד קצת לזמן מוגבל) ושיגעתי את כולם מסביבי, כמובן גם להתפלל, ולא נראה לי שאני שונא מישהו.
בשכל אני מבין עד כמה החרדות שלי לא מציאותיות ואין לי שום סיבה לפחד כשאני ברוך ה' הולך, נושם, רואה, שומע, מדבר ויש לי כל מה שצריך. אבל זה בא מבפנים, לא מהשכל ולשכנע את עצמי שאין ממה לפחד לא עוזר, אפילו שזה מאוד משכנע.
אני מחפש כל הזמן מה עוד יכול לעזור, אבל אני כבר מותש לגמרי, אין לי כוח לחפש או להאמין שיעזור, רוצה רק להירגע.

נטלי1980

New member
מנסים עד שמצליחים

אגב תרופות SSRI גם עשו לי יתר אבל מאשר עזרה לכן ויתרתי עליהם, האמת פשוט לא יכולתי לסבול את תופעות הלוואי. אסיביל (תרופה) באמת עזר לי כשלא יכולתי להרדם בלילות וחרדות השטלתו עלי, תתיעץ עם רופא בשבילי זה היה כדור פלא. וויתרתי על פסיכולוג ופסיכיאטור גם כי לא עזר לי במיוחד וגם כי בשבילי זה יקר, וחוץ מזה לא פסיכולוג ולא פסיכיאטר לא יבנו את התחושות שלי , צריך לעבור את זה כדי להבין את הסיוט הזה. אני החלטתי שאני מנסה לרפא את הנפש שלי בדרך שלי, זה לא 100% אבל זה בהחלט שיפר את המצב. אני קראתי ספר ברוסית, אם אתה דובר רוסית אני אמליץ לך על הספר, עכשיו נירשמתי לשיטה של PANIC AWAY זה באנגלית.
אני לא יודעת מה הרקע שלך לדיכאון, לכל אחד יש משהו. אבל החיים יפים, כן בן אדם שנפשו פגוע קשה לו לראת את זה, אפילו בן אדם שמשותק לכיסא גלגלים והמוח צלול יותר קל לו לראת את החיים מהצד החיובי. אבל ההוא שמשותק כבר לא יקום, ולנו יש סיכוי
. הפורום מאוד עוזר, אבל ספר טוב +שיטות יכול לעזור עוד יותר+אמונה ודבקות במטרה.
gorlo1 המון הצלחה וחג שמח !!! (כמה שזה אפשרי)

EK55

New member
קח בחשבון שאתה הבאת את הצרה הזו על עצמך

בהתנהגות ובחשיבה לא נכונה
ולכן כמו שאתה גרמת לכך שלא בכוונה כמובן,אתה
תוכל לעזור לעצמך להעלים את החרדה בסיוע עם כדור הרגעה חזק ומתאים.
כמובן גם במינון מתאים.
מענין שלא שמעתי ממך שהיו לך התקפים של פאניקה,לכן
זה אומר שמצבך לא ממש קשה.

gorlo1

New member
יש התקפים של פאניקה

למעשה כל היום שלי וכל הלילה שלי זה התקף פאניקה אחד גדול, פשוט מרוב שזה כל הזמן אני כבר לא קורא לזה פאניקה אלא פשוט חרדה.
הזכרת את הצעידה, במקרה הטוב זה עוזר לי לזמן קצר מאוד אם בכלל, לפעמים המצב אצלי שפעילות גופנית כולל צעידה רק מחמירה את המצב. ובכלל אני כל כך מותש שאני כבר בקושי עומד על הרגליים.

בינתיים המצב רק החמיר, היה לי לילה נורא, הלכתי לישון ב-12 ונרדמתי רק בסביבות 4. בשבע כבר התעוררתי כולי רועד.
רציתי כבר ללכת למיון פסיכיאטרי אבל נאמר לי ע"י מישהו שאמור להבין בזה שהיום אין שם שום רופא נורמלי ולא יוכלו לעזור לי היום, אז צריך לחפש פסיכיאטר פרטי שיוכל לקבל אותי בדחיפות.
לא נראה לי שאני מסוגל לחכות עד שבוע הבא לתור שלי, ואני חושב שעצם זה שאני אבדק ע"י רופא ירגיע אותי.
אז אולי מישהו מכיר כזה באיזור כפר סבא ?

על שיפור התקשורת בפורום

שלום לכולם,

אני יוצאת מתוך הנחה שכולם כאן מתכוונים לטובה.
יחד עם זאת, לדעתי יש תגובות שבמקום לעזור - הן מקוממות,
ומקטינות את היכולת לקבל פידבק ולחשוב על מה שקורה.

אני מתכוונת לאמירות פסקניות וחד משמעיות, שלדעתי אינן במקום מכמה סיבות:
ראשית, כיון שהמידע הנמסר בפורום הוא חלקי מאוד.
ושנית, כיון שהאמירה הפסקנית לעתים קרובות משקפת יותר את עמדותיו ותפיסתו של הכותב,
ופחות את המצב לאשורו.

אני מתרשמת שהאמירות הפסקניות נכתבות ללא המילה הקטנה, כביכול: "לדעתי".
יתכן שהוספת מילה זו , היתה מדגישה שמדובר בהחלפת דעות ולא באמירה פסקנית שאין לערער עליה,
והיתה מביאה לתקשורת טובה יותר בין המשתתפים בדיון, ומשפרת את התרומה של הדיון בפורום.
ורדה

טיפולים שונים

שלום gorlo1
וברוך הבא לפורום,
כפי שכתבה לך נטלי1980 הפורום מאד עוזר, תראה איזו תמיכה אתה מקבל מצד חברי הפורום.

נסית הרבה טיפולים תרופתיים ואחרים שלא עזרו לך.
אתה כותב "זה בא מבפנים לא מהשכל" – האם זה אומר שהפתרון גם הוא נמצא בתוכך, לדעתך?

כששומעים מאנשים שנחלצו ממצב מסובך, לפעמים מסתבר שהם הלכו לעוד ועוד מטפלים, עד שמצאו את התשובה.
ניסית רופאים. ניסית תרופות. ייתכן שהרופא הבא ימצא תרופה שעוד לא ניסית (גם אם ניסית תרופות מאותה משפחה).
גם מטפלים שונים זה מזה.

לדוגמא, לא נסית NLP שזו שיטה שעובדת על התת מודע.
היות ורוב מה שמנהל אותנו הוא לא מודע – גם השינוי בא מהרובד הלא מודע.
בNLP יש הנחת יסוד שאומרת שלכל אדם יש את כל היכולות להשיג את מטרותיו,
על אף שלא תמיד הוא מודע ליכולותיו.
לדוגמא, כל אדם שסובל מחרדה יודע לייצר את החרדה בצורה מושלמת
(גם אם היא דבר לא רצוי עבורו באופן מודע),
אם הוא ילמד איך נוצר הדפוס הזה הוא יוכל להעתיק את היכולת הזו כדי לייצר שלוה בטחון ורוגע.
זו רק נקודה למחשבה.
ורדה

gorlo1

New member
תודה רבה, אבל מה לעשות בינתיים

החרדה גומרת אותי ואני לא יכול להמשיך ככה.

מה האפשרויות

בוקר טוב gorlo1,
אני שומעת שהיה לך לילה לא פשוט ומה שאתה צריך כרגע זו עזרה מיידית.
כבר כמה ימים שאתה בקושי מצליח לישון, סובל מסיוטים והתעוררויות מרובות באמצע הלילה,
בקושי אוכל, כל היום רועד מפחד וכמעט לא מתפקד.
אחד הדברים שמאפיינים מצבי חרדה הם הפחד מהפחד, מחשבות מה יהיה אתי וכו'
ככל הנראה אתה צריך עזרה מקצועית.
אתה כותב "אבל אני עדיין מעדיף לפנות לפסיכיאטר ולא להישאר עם הסבל הזה ככה"
ויחד עם זה אתה שולל את האפשרות הזו.

בוא נחשוב מה האפשרויות שיש לך:
לנסות עזרה עצמית כמו נשימות, הליכות ועוד דברים שהציעו לך בפורום
לחפש רופא פרטי באיזור שלך (חברי הפורום יכולים להמליץ מנסיונם האישי במסר אישי בלבד)
להשתמש בידיעה ש:התקף חרדה לא מסוכן, שהוא מגיע לשיא ויורד תוך מספר דקות - לצורך הרגעה עצמית,
להשאר במצב הזה,
ללכת למיון.
אתה כותב: "בנוסף לטרואמה של ללכת לשם (למיון) אני בספק גדול אם יעזרו לי".
מצד שני יש סיכוי שבמיון תקבל עזרה, ואתה תוכל לומר להם איזו תרופה לא היתה טובה לך.
גם אם בחג יש במיון מתמחה, תמיד יש לו רופא כונן, בכיר יותר, שאיתו הוא מתייעץ.
אז תחשוב על האפשרויות - שתף אותנו
ורדה

gorlo1

New member
בינתיים

מצאתי פסיכיאטר שיקבל אותי היום בערב, אבל גם לחכות חמש שעות קשה לי, אני מרגיש שאני מתפוצץ.
חוץ מזה יש לי פחד נורא, מה יקרה אם הפסיכיאטר יתן לי תרופה שתגרום לי לתופעות לוואי כמו עייפות חזקה. הרי אז אני ישר אכנס לחרדה עצומה רק בגלל זה (ברגע שארגיש את העייפות המשתקת ישר ארגיש חרדה עצומה, ברגע שאראה שאני לא יכול לתפקד עם התרופה ישר אחטוף חרדה ודכאון, ככה לפחות זה היה בנסיונות הקודמים שלי).
אני אנסה להסביר את זה לפסיכיאטר, אבל אני חושש לעצבן אותו, שלא יגיד לי - אתה לא רוצה לא את זה ולא את זה ולא שום דבר שאני מציע - אז בשביל מה אתה בא אלי בכלל ?
אני באמת לא רוצה לחשוב בכוח בצורה שלילית, אבל אחרי כל הנסיונות שעברתי עד עכשיו שכל נסיון היה טראומה, מה עוד אני אמור לחשוב ?

נטלי1980

New member
תריגש טוב !

לקחתי גם כל מיני תרופות פסיכיאטריות, הרגשתי נורא פיזית ונפשית רק חיכיתי שהחומר הזה יצא לי מהגוף. הקאתי, כאבי בטן, דיכואון נוראי, בקיצור לא רציתי לחיות כשלקחתי את התרופות. אבל לא יכולתי לישון, פשוט השרירים לא היו מרפים, כשהייתי נירדמת מייד הייתי מתעוררת, הייתי לי הרגשה שאני נחנקת. המליצו לי על כדור אסיביל, ביקשתי מרופא משפחה והוא נתן לי מרשם. לא רציתי לשמוע ולדעת את תופאות הלוואי , רק משהו שיציל אותי. והכדור הזה באמת הוציאו אותי לאט לאט מהסיוט. ישנתי כמה לילות רצוף וטוב בלי סיוטים, הגוף שישן טוב מרפא את עצמו. פעם שלישית אני ממליצה לך על הכדור הזה
, לי הוא הציל את המצב שבו הייתי שרויה.

gorlo1

New member
הלוואי שזה יעזור

אסיביל שמוכר יותר בשם ואליום או ואבן, נחשב כדור "קל", כנראה יותר מדי קל בשביל המצב שלי. גם אין לו תופעות לוואי יותר מדי נוראיות. הוא מאותה משפחה כמו לוריבן וקלונקס, שכבר לא עוזרים לי.
מה שגורם לי לחשוב שהרופא יתן לי משהו הרבה יותר כבד, מה שמפחיד אותי נורא.
ואני לא יודע איך לצאת מהמעגל הזה שהטיפול נגד החרדה גורם בעצמו חרדה קשה.

נטלי1980

New member
יעזור וכך גם אתה תעזור לעצמך

ניראה שאתה נמצא ממש עמוק בתוך הסיוט ואין לך יותר מה להפסיד, אז תנסע לזרום אם הפסיכיאטור תאמין לו ולתרופות שלו , גם אם תצליח להירדם מהר או לישון יותר טובאו שפיתאום יחזור אליך תאבון לכמה דקות , זה כבר הצלחה בשבילך, אל תוותר לעצמך.
תשתמש גם בפורום יש פה אנשים תומכים ועוזרים.

EK55

New member
אנחנו איתך ולא נעזוב אותך.בינתיים היום תהיה

אצל הפסכיאטר ובהמשך ספר לנו מה נתן לך ואיך אתה מרגיש עם מה שיתן לך.
תשתדל לא לדאוג יותר מדי,כי הבעיה של החרדתים נובעת בעיקר מדאגות וכעסים.
נראה לי שאתה מפחיד את עצמך יותר מדי ואז התרופות הקלות לא עוזרות לך מספיק.
תשתדל להאמין לנו שזו בעיה שניתנת לפיתרון ואתה תרגיש יותר טוב.
כנראה יש עוד כדורים חזקים שלא ניסית אותם כמו קסנקס או אלפלוריד.
תפקידו של הפסיכיאטר הוא לעזור לך להרגיש טוב ולכן אני מאמין שאתה תרגיש טוב.
במקרה שלך כנראה שתצטרך לספר לו את כל תולדות חייך.

gorlo1

New member
הייתי אצל הפסיכיאטר

קודם כל תודה על התמיכה
הייתי אצל הפסיכיאטר והיה לו הרבה מה להגיד לי אבל מה שהוא נתן לי זה סרקוול XR של 50 מ"ג לבינתיים.
האמת היא שאני מאוד פוחד, מה יהיה עכשיו. אולי אני אתמוטט מהתרופה, אולי הפחד שלי רק יגדל, אולי ההיפך ושוב לא אישן בלילה. עוד יותר מפחיד שמחר אין אף אחד בבית רוב היום ואם התרופה לא תרגיע אותי להישאר לבד בבית במצב כזה גם זה מפחיד.
אני לא יוצא מהפחדים... מה יהיה ? נשאר רק לנסות את הכדור.

EK55

New member
תתיעץ עם הרופא בנוגע לכדור הרגעה חזק יותר,

אולי כדור קלונקס שיש לו השפעה ארוכת טווח.
אולי טיפול התנהגותי קוגנטיבי CBT ,כי אתה מפחיד את עצמך
בפחדים מיותרים שאין להם אחיזה במציאות.
לבד קשה לך להרגיש טוב יותר,כי לבד אתה סתם גורם לעצמך מחשבות לא מציאותיות.
אתה במו ידיך ,במוח שלך שלא עובד נכון מחמיר את החרדות עד למצבים קשים.
מה שיגיד הפסיכיאטר תעשה,כי הוא שמבין יותר טוב ממך.
מה רע באישפוז?
אשפוז הוא דבר טוב,כי באשפוז מוצאים מה הכי מתאים לך יותר טוב.
זה שאתה בבית ,קשה מאד לעזור לך להשתפר מהר וטוב .
אשפוז זה לא עונש.
אשפוז עולה למדינה בכסף רב.
סתם לא מאשפזים אנשים.
מאשפזים רק למי שזקוק לאשפוז כמו אויר לנשימה.
אז תתפלל שיסכימו לאשפז אותך
ותסכים איתי שיש לך בעיה בריאותית ומקומך באשפוז שאמור להקל עליך את החיים.

gorlo1

New member
לא כל כך פשוט

אני עונה לא בשביל להתווכח חס וחלילה אלא בעיקר כדי לשפוך מה שיש לי על הלב.
ניסיתי קלונקס כבר כמה פעמים ולא עוזר והפסיכיאטר שלי אומר שהוא אינו מתאים לי.
הייתה ב-CBT אצל כמה פסיכולוגים שונים, לא עזר שום דבר, תמיד הגענו עם הפסיכולוג למצב שהוא עצמו אמר שכבר אין מה להוסיף, אחת אמרה שזה קשור לאספרגר.
אני מבין בשכל עד כמה החרדות לא הגיוניות ולא מציאותיות ועד כמה אין לי שום סיבה לפחד, שום סיבה ! אבל ההבנה שלי לא עוזרת, זה פשוט בא מבפנים ומשתק אותי גם אם אני מבין שאין שום הגיון.

לגבי אשפוז - אנא אל תזכיר את האשפרות הזאת, לא משנה מה, לפחות כדי שמצבי לא יוחמר עכשיו כשאני קורא. היתרונות של אשפוז שאתה מעלה כאן נכונים לגבי התנאים האידיאליים, לא לגבי בתי החולים הפסיכיאטריים שיש פה באיזור וכל שכן לא לגבי המצב הספציפי שלי. במקרה שלי אשפוז יכול להחמיר את המצב לאין ערוך חלילה.

למעלה