חרב עץ אלון יפני

fwave

New member
חרב עץ אלון יפני

שלום! קניתי חרב עץ אלון בהיר ביפן. נאמר לי שהייתי צריך לקנות שמן בנוסף לחרב. (ובנוסף נאמר לי לא להשתמש בשום שמן אחר) 1) האם זה באמת נחוץ? 2) מה עושה השמן הזה? 3) האם אין אפשרות לקנות כזה בארץ? (למרות האזהרות שניתנו לי, שלא להשתמש בשמן שלא נקנה עם החרב, ביפן) ועוד מס' שאלות: 1) כמה אמורה לשקול חרב עץ (סגנון אייקידו)? 2) היכן אני יכול מעמד חרבות לתלייה על קיר, או שולחני (יש לי עכשיו שתי חרבות עץ מסוגים שונים, זה יכול להיות מאד דקורטיבי...). בתודה!

MidNight Flame

New member
אני יכול לענות אולי על שאלה אחת

הבוקן (חרב העץ) אמורה לשקול 800-1200 גרם בערך ויתקנו אותי המומחים במידה ואני טועה.

kissaki

New member
קצת תיקונים

משקל וצורת הבוקן תלוי מאוד בשיטה שהבוקן שייך אליה(מאיוומה ריו עד סאטסומה ג'יגן ריו) לרוב הבוקן שוקל 500 גרם+- ומ1000 גרם הוא נחשב כבר כסאבוריטו. רק להשוואה,רוב היאייטו שוקלות כ- 800 גרם(ל2.40 שאקו,הגודל הסטנדרטי של בוקן) כך שבוקן במשקל 1200 גרם יהיה מאוד קשה לאימון ואף מסוכן. אם לא הזמנת בוקן מסגנון ספציפי אז קרוב לוודאי שהוא לפי סגנון האיטו ריו. מקווה שעזרתי

fwave

New member
זה סיגנון איוומה

ללא גילוף בצורת חרב. שוקלת 775 גרם. באיוומה אמרו לי שאני לא אמצא בשום מקום אחר את הסגנון הזה, אבל דווקא בקיוטו, בחנות קנדו, כשאמרתי "אייקידו" הם שלפו חרב סגנון איוומה. (בניגוד לשאר החנויות ששלפו את הבוקן שמגולפת בצורת חרב) מובן שקפצתי על המציאה, כי אחרי שראיתי את סיגנון איוומה, החרבות המגולפות נראו לי מצועצעות...
בכל מקרה, האם זה משקל טוב? ואני שוב חוזר לשאלת השמן.... האם 740 הוא משקל טוב? ומה עם 600?

kissaki

New member
תלוי השימוש שאתה

משתמש בבוקן בשבילו,לתרגולי זוגות וקאטות לדעתי זה קצת כבד מדי אבל לסאבורי,פיתוח שריר(עמידות וחוסן) ותנועה נכונה זה משקל טוב,אבל חשוב מאוד לזכור לעבוד רך ונכון כדי להמנע מפציעות. איוומה ריו זה פשוט בול עץ פחות או יותר,באיקידו משתמשים בו בגלל שיותר קל ללמוד איתו תנועה נכונה בגלל המשקל שלו.

fwave

New member
לפי האתר הגעתי לשתי מסקנות:

1) הם ממליצים להשתמש בכל שמן שהוא. 2) שילמתי 18$ פחות על החרב.
אני קצת מפחד לשייף את החרב ולמרוח שמן כלשהוא. האם זה ממש הכרחי?

fwave

New member
מעמד לחרב

חיפשתי וחיפשתי במרחבי האינטרנט האינסופיים ולא מצאתי מעמד לחרבות. היחיד שכן מצאתי, לחרב אחת (אני צריך שתיים) ועולה 500 ש"ח. 1) למה כ"כ קשה למצוא מעמד לחרבות? 2) למה הוא עולה כ"כ הרבה, אפילו מהחרב עצמה? אני ממש לא רוצה להזמין מחו"ל אחת. אנא, עזרו לי.

fwave

New member
חנות מתנות לגבר.

מצאתי מעמד לשלוש חרבות (דומה לזו שב"בש-גל") ב 70 ש"ח. משעשע...
אם אתם רוצים להיות אומני לחימה מצוידים כיאות ובזול - לכו לחנויות מתנות לגבר!

tongi israel

New member
שטויות תיטבול אותה בשמן פישתן,

ותן לה להתיבש טוב,לאחר מכן שפשף אותה עם ניר לטש מ'ס 0,ובשום אופן אל תשים עליה לכה.זה ישמור על הבוקן מלחות הלחות גורמת לעץ להיתקפל.תניח אותה תמיד לכול אורכה על הריצפה אל תניח אותה על הקיר שצד אחד שלה נח על הריצפה,היה תיתעקם.דרך אגב החרב הכי טובה זו שאתה תעשה לעצמך,אם החרב שקניתה כבדה לך יש סיכוי שעם הזמן יהיו לך דלקות במפרקים,שמור על עצמך מנסיון בהצלחה.

למעלה