חרבות יפניות

frodo1

New member
חרבות יפניות

איזה סוגים של חרבות יפניות יש? אני מכיר רק קאטאנה.

tessen

New member
סוגים

חרבות יפניות בגדול מחולקות לארבעה סוגים: 1. daito - חרב ארוכה החרב המסורתית של הסמוראי, משמשת יותר ללחימה בשטח פתוח. 2. shoto - חרב קצרה, משמשת ללחימה בשטח סגור (בית למשל) ושימשה גם את היאמאבושי הנודדים מפני שנאסר עליהם לחגור daito. 3. tanto- סכין או פגיון. 4. yoro-doshi פגיון לחדירת שריון. שני האחרונים בעלי יתרון ללחימה בטווח קרוב. כל כלי הנשק הנ"ל נלמדים בשיטת קאזה אראשי ריו, הם נלמדים גם בשילובים למשל זוג tanto, גם שילוב של daito + tanto, וכו´. נלמד גם מה שנקרא nito שהוא שלוב של daito +shoto, דבר יעיל מאוד בלחימה מול מספר יריבים.

סייפיי

New member
זה לא וואקיזשי?

הוואקיזאשי זה חרב הקצרה (נראה לי שקראת לה בהודעה שלך שוטו) קודאצ´י לפי מה שאני יודע זה חרב בגודל מוזר שהוא לא גדול ולא קטן, אלא משהו באמצע. ויש גם נודאצ´י שזאת חרב ארוכה מאוד מעל 180 ס"מ.

חרבות יפניות

לגבי רב החרבות כבר ענו לך לפני. חשוב להבין שיש שמות רבים לאותן חרבות, והשמות שונים בגלל שבתקופות מסוימות, או בסגנון עיצוב מסויים, הן נקראות בשם שונה. שוטו=קודאצ´י=וואקיזשי, למשל. השם קאטאנה מתייחס לחרב שאנו מכירים היום כחרב סמוראית, באורך, בצורה ובאופן השימוש בה. דאיטו מתייחס לחרב ארוכה, כך שקאטאנה היא דאיטו, אבל דאיטו מתקופה מוקדמת יותר (עד מאה ה-15 בערך) היא ארוכה יותר (טאצ´י), ואינה קאטאנה. לקאטאנה עצמה שמות שונים, לפי תקופות של סגנון, אופן ייצור ואיכות. ניהון-טו הוא שם כללי שניתן לחרב שהיא מיוצרת ביפן ולפי השיטות המסורתיות. שינטו, שין-שינטו, קוטו - הם שמות המאפיינים תקופה. גונטו וקאי-גונטו הם שמות לחרבות צבאיות, שיוצרו בד"כ בייצור המוני ובאיכות נמוכה יחסית. היפנים משתמשים גם בשם שינקן (כן, נשמע טעים..) לציין חרב "אמיתית" - שאינה מיוצרת בייצור מכונה או מפלדה מיובאת, אלא רק בשיטה המסורתית. יש עוד הרבה שמות לסוגים השונים, אבל אלו, ואלו שצויינו לפני, הם העיקריים. איל.

frodo1

New member
תודה רבה לכולכם

באמת עזרתם לי ואפילו קצת בלבלתם אותי. ד"א הקאטאנה היא חרב של נינג´ות לא?

tessen

New member
חרב נינג´ות

אל תתבלבל הקאטנה כמו שציין וייס היא גרס מסוימת של חרב הסמוראים, אפשר לומר גרסה "מודרנית" יותר (כמובן בהקשר של לפני מאות שנים) בקשר לחרב הנינג´ות אני לא חושב שמכנים אותה קאטאנה ואם כן שים לב לשוני שלה לעומת הdaito או הקאטאנה, החרב היא ישרה ולא מעוקלת וגם קצרה יותר. אם אני לא טועה המטרה של חרב ישרה היא על מנת שיוכלו להלחם עם חרב בתוך בית שכן מטרתם של הנינג´ות הייתה התנקשויות בעיקר.

frodo1

New member
אם כבר מדברים על חרבות

מישהו יכול להגיד לי מה זה ג´ו-טאי-ג´יטסו? זה משהו שקשור לכלי נשק לא?

אתה מבלבל בין שתי מושגים

הראשון הוא בודו-טאיג´יטסו, שהיא אחת מהצורות שמכנים את מה שאנו ההדיוטות קוראים לו "נינג´יצו". המונח ג´ו מתייחס למקל ארוך למדי, אך פחות ארוך מהבו. האפור

או שאתה מבלבל בין שני מושגים...

ג´ו הוא באמת מקל (האורך הוא בין הבו להנבו אם אני לא טועה). ג´וטאי ג´יצו, הוא חלק מבודו טאי ג´יצו ועוסק בהטלות, בריחים, חניקות, ריתוקים וכו´... (למרות שאחרי השרשור האחרון בנושא - אני לא מתחייב על כלום מבלי ש-budoka מאשר...
)

budoka

New member
סיבות אחרות לחרב הישרה

אין בעיה בביצוע התנקשויות עם קאטאנה, או אפילו יותר טוב - שוטו. הנינג´ה-טו היא ישרה, כי היא היתה נשק לנינג´ות "עניים", כלומר לנינג´ות שלא החזיקו במקביל במעמד סמוראי. משום כך, טכנולוגיית חרשות החרבות וכן החומרים שעמדו לרשות אותם אנשים היו נחותים בהרבה מזו שעמדה לרשות סמוראים. יצור חרב ישרה דורש טכנולוגיה פשוטה יותר מזו הנדרשת עבור חרב מעוקלת, וזה מה שהם יכלו להרשות לעצמם. החרב הישרה התגלתה גם כנוחה לסיוע בטיפוס על קיר: הנינג´ה היה מניח את החרב כנגד קיר, משתמש ב- TSUBA (מגן היד) של החרב כמדרגה, ומושך את החרב לאחר הטיפוס בעזרת השרוך שלה. זה פחות נוח לביצוע עם חרב מעוקלת.

frodo1

New member
איז טיפש אני!

התכוונתי לשאול אם לשמות החרבות יש פירושים! איזה אידיוט אני!

budoka

New member
בבדאי!

sho - 小 - small dai - 大 - large to/katana - 刀 - sword shoto - 小刀 - small sword daito - 大刀 - large sword tachi - 太刀 - broad sword

frodo1

New member
מה אלה?

אני מבין שאלה אותיות ביפנית אבל לא בנתי כלום ממה שכתבת. ד"א איך אתה כותב אותיות יפניות במחשב?

בודוקאן

New member
budoka, סליחה על הבורות...

אבל יש לי שאלה. אני מבינה שהשמות שנתת הם יפניים. אלא אם כן אני לא מאופסת וזה בכלל סינית? אם אכן זה יפנית, אני רואה עוד דוגמה שאותה מילה משמשת למובנים שונים. למשל: sho, המשמש גם ל"ראשון", כמו בשודאן. או "קטן" שנאמר "קו" אנחנו משתמשים ב"טאצ´י" כדי לאמר עמידה, כמו טאצ´י-ואזה. ואולי במשמעות שונה הם מסומנים בקנג´י שונה? (אני לא רואה קנג´י אצלי). תודה.

למעלה