חרא של גישה

חרא של גישה

סליחה על הכותרת, אבל אני ממש עצבנית על חמותי (כמה בנאלי...) נושא היציאות של נועם הוא כר בלתי נדלה אצלה לבדיחות דלוחות. אתם מכירים את אלה שמריחים תינוק עם חיתול מלא ואומרים ספק בצחוק ספק ברצינות: "איףףף, מסריח!"??? אז היא מהזן הזה. כמה פעמים כבר הערתי לה שאני מתנגדת לסוג ההתבדחות (העלוב) הזה - וזה עדיין נראה לה משעשע. כבר היו מקרים שאחרי הביקור אצל סבתא, הייתי מחליפה לנועם חיתול, והוא היה אומר לי "באאאחחחססס" כשהיה שם קקי. אני משתגעת מזה! וכאילו כלום, היא לא מפנימה. בביקור האחרון אצלה, הוא עשה קקי, והיא אומרת לו, בחינניות יעני: "איכסה פיכסה, בוא נחליף!" שאעיף לה כאפה? מה זה הדבר הזה??? מישהו אומר לה איכסה פיכסה כשהיא מחרבנת? או שהיא מסריחה? הוא אשם שהוא מחרבן? זה לא אמור להיות התפקיד שלו? מה הבעיה שלה? היא רוצה להפוך את הילד למי שיש לו בעיה עם גופו? הבו עצות חכמות!

napolitana

New member
אני אומרת אותו דבר לבת שלי: פי אההה

איזה ריח. וכן, אם עשיתי מספר שניים מישהו רוצה להכנס אחרי אני מזהירה מפני הסרחון. לא חושבת שזה משהו רע, להפך. יש ריחות טובים ויש שלא.

Kalla

New member
אולי אם אנו ההורים נתייחס לדברים

יותר בקלות, בטבעיות ובפרופורציה - גם הילדים שלנו לא יתרגשו משטויות. לא רואה שום דבר כל כך נורא במה שתיארת. האמת - זה אכן מסריח. אז מה? למה אסור להגיד את האמת? עדיף שיחשוב שזה ריח בושם? לדעתי, התגובה שלך מוגזמת מעט.

אני מכירה ילד בן חמש שהתחיל

להתאפק במשך ימים שלמים, רק כי המטפלת החכמה שלו אמרה לו דברים דומים. ועד היום הוא מתייחס לצרכיו כאילו הוא עושה דבר רע. נראה לך סביר להתחיל ולגרום לילד להיגעל מעצמו? את נגעלת משלך? אני לא, ואני לא רוצה שגם הוא ייגעל משלו. אין לזה שום קשר האם יש פה ריח ניחוח או לא. זה קשור בעיקר לעובדה שהוא צריך לשמוח בגופו ולקבל אותו בטבעיות וכמו שהוא, ולא להתחיל להסתתר בגלל שהוא מחרבן - או חמור יותר, להיגעל מעצמו.

Kalla

New member
כמעט כל מי שא י מכירה לא פוחד

להגיד לילדיו שזה מסריח. זו פשוט האמת. ולא ראיתי שילדים יוצאים מזה מתוסכלים ומתוסבכים. לא מכירה את הילד, אך אם כל מה שהמטפלת עשתה זה להגיד חצי בצחוק שזה מסריח - קשה לי להאמין שזה מה שגרם לבעיה, ולדעתי היה פה עניין הרבה יותר עמוק. זכותך, כמובן, להעמיד פנים שזה מריח נפלא, אך אני לא הייתי עושה זאת בחיים. ולא סתם המציאו את הדיאודורנט בשירותים, וכל אדם שמכבד את עצמו משתמש בו. הרי זה לא בגלל שהוא חושב שהוא עשה משהו שאמור להיות נעים לעצמו ולאחרים.

ממש לא התכוונתי לומר לו שזה מריח

נפלא, אבל אני גם לא חייבת לציין את הסירחון. את לא רואה את ההבדל???

Kalla

New member
סליחה, אבל לא.

יש להבדיל בין להגיד את האמת: זה מסריח, לבין דליגיטימציה של עצם עשיית הצרכים. הרי חמותך לא אומרת לו שהוא ילד רע כי הוא עשה קאקי מסריח בחיתול, היא אומרת שצריך מהר להחליף חיתול כי הקאקי מסריח (אם היא כועסת על עצם עשיית הצרכים אז זה באמת לא בסדר). ממש לא רואה בעיה עם זה.

תלוי באיזה צורה אומרים זאת לילד

אם מראים לילד שנגעלים מהקקי שלו, מן הסתם הוא יפתח תסביך ויתבייש בקקי, אבל אם אומרים לילד בחיוך:"אייי, איזה ריח", או כל דבר דומה, אבל לא מראים לו שנגעלים מזה, אין לדעתי סיבה שהוא יפתח תסביך. אני חושבת שכך הילד לומד להכיר ריחות שונים - חלקם נעימים וחלקם לא. אני לא רואה סיבה לא להגיד לילד שהקקי מסריח, אך צריך כמובן להזהר ולא להעביר לילד מסר שלילי ותחושת גועל, וכן, אני גם אומרת לבת שלי שהקקי מסריח, אבל בחיוך, והיא כמובן צוחקת. היום כשהיא עושה קקי בסיר היא מתרגשת ואומרת לנו באושר שהיא עשתה קקי מסריח...(וסליחה על כל התיאורים...).

ע ת ל י ה

New member
גם אני חושבת כך.

גם אני אומרת לבת שלי איכסה פיכסה כשהיא עושה קקי וזה "מריח" . מה האסון הגדול בכך? זה באמת מסריח והיא צוחקת להנאתה כאשר אני אמרת זאת עושה לה פרצופים מצחיקים וממשיכה בהנאה מרובה לעשות את צרכיה, כפי שצריך.

ashlaya

New member
לא להתעלם בכלל!!!

תגידי לה במפורש שאת לא מרשה שיגידו ככה לילדים שלך זה מה שאני עושה שאני שומעת שהיא אומרת לו שהוא מסריח

שירי ל

New member
יש אנשים שזה מגעיל אותם

על הודעה כמו שלך אני יכולה למצוא הודעות שכנגד על אמהות שחושבות שהילדים שלהם זה הדבר הכי מדהים בעולם ושאף אחד לא צריך להגעל מהם... ואני כזאת. למשל, ישבנו בארוחה משפחתית לא מזמן, וטל עשתה קקי. השולחן כבר היה מפונה ואנשים סתם ישבו ודיברו. בלי לחשוב פעמיים פרשתי חיתול בד על השולחן והנחתי עליו את טל ואז בא בעלי היקר ולקח את טל להחליף בשרותים. זה סתם היה אקט של חוסר מודעות, וסביר להניח שהקקי של הבת שלי, שהוא כלום בשבילי, היה די מגעיל עבור אנשים אחרים...

חני ב

New member
שירי

את רוצה לאמר לי שכולם ישבו סביב השולחן ואת חשבת להחליף לטל טיטול ע"י כולם??????????????

kby

New member
ואיפה הזכויות של טל? ../images/Emo8.gif

מילא הגועל של כולם, אבל לטל אסור לשמור על הפרטיות שלה בשעת החלפת חיתול?
תכף אומרים אותך לקדמן שהוא כבר יוריד לך את הראש...
(ואם כל זה לא הספיק- שאף אחד לא יחשוב אחרת- זה היה בצחוק!)

שירי ל

New member
אז שלא תחרבן ליד כולם!!

היא התחילה! ביום שתלך לשרותים כדי לחרבן אני מבטיחה לטרוח עד לשם כדי לנגב לה ת'טוסיק...

חני ב

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif שששששששששששששש

איך את מדברת ליד כולם?

שירי ל

New member
אני את הבושות שלי כבר עשיתי

מאז שנולדו לי ילדים הפכתי בדיוק למה שסלדתי ממנו כל החיים...

חני ב

New member
../images/Emo13.gif

האמת שכששלי היו קטנים והיינו מתארחים, הייתי הולכת לחדר אחר להחליף להם, לא משנה אם זה פיפי או קקי.

ר של ניב

New member
מה לא מספיק הספא ליד?

אני לא הולכת לשירותים להחליף, אין שם מקום, מספיק לספא, מי שלא רוצה להסתכל שיסובב את הראש. אבל בטח שלא על שולחן האוכל, שירי הרגת אותי מצחוק.

למעלה