חקר משפחות

eliyhu

New member
חקר משפחות

אני חדש בפורום ואשתדל להשתלב . אני עוסק בחקר משפחתי ומשפחת אשתי - התחלתי לפני כ-5 שנים . את הנתונים אני שומר בשתי תוכנות : FAMILY TREE MAKER + DOROTREE את שתיהן רכשתי . דורותרי היא תכנה ישראלית שיתרונה בכל התוספתות -בר מצוה יאר צייט שואה וכו' , אבל תרשים העץ שלה דורש שיפור רב. לתוכנה השניה יש תרשים פשוט וברור ,אין לו את התוספות היהודיות כמו הפיבת תאריך וכו'. המשפחות שאני מתענייו הם : אפשטין (יש לי עד 1130 בספרד) , רובין+קוויאט\פרח , יושפה , ליפשיץ-לביא וספרים . אשמח להחלטי. דעות ,לעזור וכו' בהצלחה .

../images/Emo24.gif ברוך הבא../images/Emo70.gif

ברור לי ממה שסיפרת עד כה שיש לך הרבה לעזור לנו ואני מניח שגם לנו יש במה לעזור לך, אם תצטרך...
כיוון שהמידע כבר נמצא אצלך על המחשב, אשמח אם תעיין ביער הפורום ותשקול להכניס את העץ שלך אליו. נשמע שהוא מעניין מאוד
האם תוכל לספר בקצרה על המשפחות העיקריות אותן אתה חוקר - מקור, מסלול נדודים, מאיזה תקופות יש לך מידע עליהן וכו'? כך, ייתכן שאחרים יוכלו להפנות שאלות רלוונטיות ולהוועץ בך.
כאן, ארנון

eliyhu

New member
משפחות

כפי שכתבתי אני מתעניין ב- אפשטין + יושפה מוולקוביסק רובין +קוויאט (פרח- בארץ) מאותו איזור - בלרוס ספרים מבלרוס וליפשיץ מאוקרינה . יש לי עץ אחד המכיל כ-1300 שמות ובו כל המשפחות הרשומות פרט ליושפה שסיימתי איסוף הנתונים לאחרונה והם עדין בצץ נפרד. שני העצים בעברית ,יש לי גם העתקים נפרדים באנגלית - אותם העברתי לבית התפוצות . כדי להכניס את העצים שלי לעץ הפורם , האם אני צריך להוריד את התוכנה שציינת והאם אני מעביר ב GEDCOM .

עץ הפורום ויער הפורום

כדי "לנטוע" את העץ שלך ביער הפורום, עליך לשלוח לי קובץ Gedcom אחד באנגלית. (אני מניח שאתה יכול בקלות לחבר את העץ הנפרד לעץ הגדול). אני חושב שאם הרחקת כל כך אחורה, לא תהיה לך בעיה להתחבר גם לעץ הפורום דרך מישהו (ראה בקישורים שרצים בשורה למעלה, עליך להוריד את תוכנת GenoPro לצורך כך ובכל מקרה כדאי לך להכיר אותה). אם תמצא חיבור כזה - העלה כאן את הפירוט שלו (או שלח לי במסר).
ארנון

eliyhu

New member
עץ אחד

הורדתי את התוכנה ומחר אלמד אותה בינתים אני שולח לך עץ ב GEDCOM העץ גם עברי וגם אנגלי נעשה בדורותרי (האם אתה מכיר??) אמי ארנון אשלח לך ישיר כי כאן לא ניתן

../images/Emo124.gif העץ הגדול ביותר ביער../images/Emo70.gif

נכון, נכון. אני יודע. הגודל לא קובע. ובכל זאת, eliyhu מצטרף אלינו וכבר נוטע את העץ שלו ביער, עם 2722 אנשים
ממבט ראשוני, eliyhu מתחבר בקלות (אם כי בהליכה של הרבה דורות אחורנית) גם לעץ הפורום, אך אני אשמח אם תביטו בעץ שלו ותנסו למצוא קישורים מעניינים וקצרים ככל האפשר. ושאלה לי ל - eliyhu: אם סבך היא ממשפחת טרופ. האם ידוע לך משהו על מוצאה
אני תקוע בעניין משפחת טרופ שלי (ואפילו לא יודע אם זהו אותו איות כמו שלך)... מופיעה לך עוד מישהי בשם זה בעץ, אם יש לך מידע לגביה - אשמח גם כן.
ארנון

eliyhu

New member
טרופ

שרה טרופ היתה סבתא של אבי ז"ל ואשתו של אריה לייב אפשטין אין לי שום פרטים נוספים , אבל בלי קשר למשפחת אבי אני מכיר או יותר נכון הכרתי את נחום טרופ ז"ל מחדרה שאחותו נשואה לבן דוד שני שלי מצד אימי ז"ל .

הטרופ "שלי" באים מגרודנא, בילרוס

וכל הידוע לי אודות המשפחה הוא כי יעקב הכהן טרופ הגיע משם (כנראה) והיה החייט הראשון של "מקווה ישראל". בתו, אסתר-איטה, נישאה לסב-סבתי (חיים יהושע גולדברג, "חיים בקר", 1839-1917). תוכל לעיין בעץ שלי ביער הפורום כדי למצוא את שם המשפחה. ארנון

למעלה