חקר המקרא

snatgra

New member
חקר המקרא ../images/Emo35.gif

לכל ה"מחקרים" ר"ל: סיימתי לאחרונה לקרוא את פירושו של קאסוטו (מאדם עד נח והפירוש על שמות), שם הוא הביא כמה וכמה טענות מאד משכנעות נגד תיאורית ריבוי מחברי המקרא.(יש לזה שם שאני כרגע לא זוכר) אף על פי שגישתו נחשבת לאפיקורסות בציבור הדתי. אני מחפש ספרים או כתבות בנושא חקר המקרא, שיתנו לי הקדמה כללית לנושא, ויתיחסו בצורה רצינית לביקורת על הגישה. מניסיוני הקצר עם תחומי המחקר ההיסטורי אני מצאתי כי העובדה שספר יוצא לאור, לא אומרת כי המחבר טרח לשמוע ביקורת על הרעיונות המוצגים בה,ולעתים דברים שמוצגים כ"עובדה היסטורית" אינם אלה פירוש אישי ואולי מוטעה של הסופר. כך שאם משהו מכיר ספרים טובים וביקורתיים בנושא.. אתם מוזמנים להגיב.

מי כתב את התנ"ך - פרופ' פרידמן!

הפולמוס אודות האמת ההיסטורית במקרא - לא בדיוק פירוש לתורה אבל בהחלט מענין, ומביא את שני הצדדים! מקרא לישראל - סדרת ספרי תנ"ך מבוארים. (לא יודע אם יש על הכל)

קצת ביבליוגרפיה

ראשית, לקאסוטו עצמו יש חיבורים ספציפיים המוקדשים לביקורת על תורת התעודות (כך נקראת התיאוריה). 1. תורת התעודות וסידורים של ספרי המקרא. 2. ספר בראשית ומבנהו. אגב, שווה לקרוא גם את ספרו "ספרות מקראית וספרות כנענית" המצביע על הזיקה של המקרא לספרות הכנענית הקדומה (כתבי אוגרית). כל הספרים הנ"ל בהוצאת מאגנס. על תורת התעודות יש ספרות ענפה בגרמנית ובאנגלית (ראה למשל בביבליוגרפיה בספר של פרופ' פרידמן שהוזכר), אך מעט מאד בעברית. אפשר להעזר בסקירה המפורטת למדי, אם כי היבשה משהו, באנציקלופדיה העברית. וכן בקורס "מבוא למקרא" של האוניברסיטה הפתוחה. ישנו גם הספר המונומנטאלי של החוקר הישראלי יחזקאל קויפמן "תולדות האמונה הישראלי", שמציג גירסה משלו לתורת התעודות. אין לי מושג אם ישנם מאמרים ספציפיים המתמודדים עם טיעוניו של קסוטו, מכל מקום, בשעתו, כשקראתי את קאסוטו, דבריו נראו לי דרשניים ואפולוגטיים למדי.

מיס פטל

New member
טוב שמישהו שואל שאלה

וגורם לך ככה להגיח מתוך האפילה. אנחנו מחכים כבר המון המון זמן.

מיס פטל

New member
זה לא עוזר קורא פאסיבי מסור.

אני אוהבת את התגובות שלך. במיוחד הארוכות.

snatgra

New member
אאלץ להסתפק במעט שנמצא בספריתינו

עד שאגיע לאוניברסיתת חיפה או לעברית. אגב מישהו יודע איזה אישור צריך כדי להשאיל מספריה שאיננה שייכת למוסד בו אני לומד? ולכל מאן דבעי: Who wrote the Bible? / Richard Elliott Friedman

למעלה