חקר ביצועים - תשובות לשאלות תשס"ז

shlomyos

New member
חקר ביצועים - תשובות לשאלות תשס"ז

למישהו יש פתרונות לחקר ביצועים / רוזנווסר ? קוד המבחן (תשס"ז) באתר המחלקה הוא 60 תודה מראש

asafac

New member
אולי מישהו יוכל לעזור..

לאלו שמבינים משהו בחקר ביצועים ואולי יכולים לעזור: בנושא תובלה/תעבורה איך מחשבים את Ui ואת Vj ? דווקא בשיעור הזה לא הייתי

maya1705

New member
אז ככה

בתאים מלאים: Cij=Ui+Vj בתאים ריקים: dij=Cij-(Ui+Vj זה עוזר?

moran166

New member
אתה צריך לקבע את אחד המחירים בתור 0 ואז אתה ה

הולך לתא המלא באותה השורה שנתת לה מחיר אפס. הסכום של מחיר השורה ומחיר הטור של התא הזה צריך להיות שווה למחיר של אותו התא. כדי למצוא את הu וה-v אתה מתייחס רק לתאים המלאים ואז זה לפי הנוסחא c=v+v רק אח"כ כשאתה מחשב את בדלתות כדי לבדוק אם הגעת לפתרון האופטימלי אתה משתמש בנוסחא השנייה...

asafac

New member
נראה לי שהבנתי פה משהו..תודה . עכשיו רק

נשאר לי רק להבין איך משתמשים בעניין הזה של האפסילונים :)

moran166

New member
פתרון בסיסי

הוא פתרון שבו מס' התאים המלאים קטן או שווה לסכום של השורות ועוד הטורים פחות 1. אבל כדי למלא את הu והv אתה צריך שזה יהיה שווה בדיוק. אם מספר התאים המלאים קטן יותר אתה מגיע למצב שאתה נתקע ולא יכול למצוא את כל המחירים אז אתה משתמש באפסילונים. מס' האפסילונים שתצטרך זה כמספר התאים שחסרים לשיוויון. אתה צריך לחפש את כל התאים הריקים שיש להם או מחיר שורה או מחיר טור מלאים ואז אתה שם את האפסילון באחד התאים האלו שבו המחיר הוא הנמוך ביותר...ואז אתה יכול להמשיך ולמצוא את המחירים כי אתה מתייחס אליו כתא מלא

asafac

New member
תודה.. זכור לי משהו כזה

ואז בודקים את הדלתות אם זה נכון, ואם יוצאת דלתא שלילית, ניתן לנסות קודם להזיז את האפסילונים ולבדוק אם הדלתות מסתדרות..

shubi82

New member
לאו דווקא את האפסילונים, מעבירים לפי מה שאפשר

עם הפלוס-מינוס - מה שהכי נמוך במינוס אתה מעביר ביניהם

shubi82

New member
תרשום מה יצא לך, ונבדוק אם יש לי תשובות אחרות

moran166

New member
בעירבון מוגבל

שאלה 1- 2 שאלה 2- 2 שאלה 3- 2 שאלה 4- 3 שאלה 5- 2 6- 2 7- 2 8- 3 9- 3 10- 2 11- 1 12- 1 13- 2 14- 4 15- 2 16- 1 17- 3 18- 3 19- 1 20- 4

shubi82

New member
תשובות שלי

10- 3 - אין רק 2 בסיסיות, יש שם 6. כל מפגש כזה הוא בסיס 14- 3 - לא 4 15- 3 - יכול להיות שיש אינסוף מגבלות שלא נכנסות בתחום, למשל x1<100

moran166

New member
...

15- אתה צודק, לא חשבתי על זה... 10- יש 4 נקודות בסיסיות 14- אם תסתכל בשיעור של ה20.5 היא עשתה את התרגיל הזה רק שזה יורד ל24 במקום לעלות ל-26 ולפי זה התשובה היא 4.

shubi82

New member
.....

יש 6 נק' בסיסיות למה 4? יש 6 נק' קודקודים, כל קודקוד כזה הוא בסיסי באותו שיעור היא עשתה גם שינוי ל-24 וגם ל-26. מה שאת עשית זה הפוך תסתכלי בטבלה האחרונה שלך: x1=5/3 ואם נוסיף יח' של b1 זה כאילו הוספנו x4, כלומר x1=5/3+1/3 אותו דבר x3 זה 3-0.2

moran166

New member
:)

אתה צודק בקשר ל14... בסיס זה רק הצטלבויות של מגבלות שיוצרות את התחום אז בתחום פה יש: 1. ההצטלבות של 3 ו-1 2. ההצטלבות של 3 ו- 2 3. ההצטלבות של2 וציר x 4. ההצטלבות של 1 וציר x

למעלה