חקיין של אורי פינק

evil i

New member
חקיין של אורי פינק

אני לא יודע מי זה הבחור הזה, אבל הוא מפרסם בבלוג שלו קומיקסים שמצויירים בסגנון שנראה כמו אורי-פינק-אחרי-כריתת-אונה. לאן העולם שלנו הדרדר?!?!?!

evil i

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחח

גדול, הא? הקטע הכי דפוק זה שלא נראה לי שנהגנו לומר "גנוב" בזמנו. או בכלל. היתה את תקופת ה"מזניב" בעקבות צ'סטר צ'יטה (קשה להאמין שלצ'סטר יש היום את כוכב נולד, הא?) אבל לא זכור לי "גנוב".

petpatrol2

New member
אמממ...

רק כי גברת זעפני נמצאת שם(וגם גל מופיע בפאנל אחד) זה לא אומר שהוא חקיין, הוא פשוט עשה "דמות אורח", כמו שיש בסדרות טלוויזיה. הוא לא אמר שזו לא אמורה להיות היא, אז אני לא רואה מה הבעיה פה

evil i

New member
חחח

"הוא" זה אני. זה קומיקס שעשיתי בכיתה ו'. לא כל כך ידעתי לצייר, אז פשוט העתקתי ציורים מתוך זבנג.

ailag

New member
אוי ויי

אני מזהה סגנונות מהסוג הזה. זה מתחיל בחיקוי זעפני וממשיך לשיער קסדה ולהאנשת תנינים! ובצד הקצת רציני, יפה שהעתקת כל כך טוב בכזה גיל מוקדם :) (אישית בגיל הזה ידעתי רק להעתיק את הלוגו של דומינוס פיצה)

HackMachine

New member
זה בד"כ קטע של חטיבה/תיכון

שאנשים מתחילים להעתיק ציורים של אורי פינק כי זה הקומיקס היחיד שהם מכירים. היה לי חבר כזה.

evil i

New member
אצלי זה קטע של יסודי

ואני חושב שיש פה המון אנשים שחייבים לאורי את ההיכרות שלהם עם הקומיקס ועם יצירת קומיקס. קשה לי לדמיין איפה היינו בלי זבנג.

HackMachine

New member
מסכים

רוב האנשים לא מודים בזה. קומיקס היה מצרך נדיר בתקופה הזו.

evil i

New member
עזוב העתקות

אני, ועוד די הרבה חבר'ה מסתבר, לקחו שיעורי אנטומיה, פרספקטיבה והתאמת צבעים מ"ככה מציירים זבנג". אגב, נזכרתי שזבנג היה המקור שלי לקומיקס ולשיעורי אומנות עד שקונטקטפוינט הוציאו את אקסמן וספיידרמן ואז התחלתי לחקות את ג'ו מדורידה. שבתכל'ס זה להדרדר. אבל בסדר.

HackMachine

New member
לא עד כדי כך :)

אבל המושג קומיקס תמיד התקשר לזבנג. חוץ מהילדים ברי המזל שהיה להם קרובים בחו"ל (או שנסעו לחו"ל) שהביאו דברים טובים יותר.

evil i

New member
חבל"ז על הזמן

בגיל 13 מצאתי באיזה חנות צעצועים שכונתית סטוק של עשרות חוברות אמריקאיות ישנות וחוברות של קווין קומיקס. הם מצאו אותם זרוקים במחסן ומכרו אותם כדי להיפטר מהם. לפי דעתי, זאת הפעם הראשונה שהתעסקתי עם קומיקס שהוא לא זבנג.

spidey 82

New member
למרות תיעובי כלפי יצירתו כיום,

אני חייב להודות שזה כנראה הקומיקס הראשון שקראתי אי שם בגיל 7-8. עד שהגעתי לקומיקס אמריקאי כמה שנים טובות מאוחר יותר, היו דברים אחרים של אורי ('ביאת המשיח' מישהו? 'סופר שלומפר'?), סטיות של פינגווינים אבל בעיקר זבנג. כולל ספר ההדרכה שלימד אותי הרבה. אני פשוט שונא את מה שקרה למותג הזה עם השנים. או שפשוט הוא נשאר במקום ואני התבגרתי.

evil i

New member
במידה מסויימת הוא הדרדר

אבל זה מובן. צ'מע, הוא עושה איזה 5 עמודים ביום. הוא עובד כמו מטורף. אבל כמו שראית ב"הבלי משיח" (שהיה בעצם העבודות גמר שלו בבצלאל) וב"סקוטרמן, הרבנית וסמבוסק בחלל" אורי מחזיק בסגנון אישי מאוד מובהק אבל יודע להיות מאוד מגוון וליצור דברים נהדרים. אבל שוב, יש לו המון עבודה, אז אני מניח שהוא מחפף איפה שאפשר. אבל זה מאוד נסלח. המותג של זבנג דווקא עלה מדרגה בשנים האחרונות. אל תשכח שהיום זבנג היא יישות עצמאית מחוץ למעריב לנוער שמחזיקה בירחון משלה (ירחון זבנג). זה עניין הרבה יותר מסובך מלמכור את "אוגדני זבנג" (חחח) או יומן זבנג לביצ'פר (שעות על גבי שעות היינו בוהים בציור של מאיה עטופה בדגל המדינה...). אני רק לא מסכים עם ה"עדכון" שנעשה לדמויות. הן בהחלט נראות שונה ולפי מה שהבנתי היה ניסיון להפוך אותן ליותר "מנגה"איות. שזה לדעתי מיותר כי אורי לא נמצא בתחרות עם המנגה. אבל כמו שפעם אורי עשה ספיישל לכבוד "בטמן" (הראשון הראשון, עם ג'ק ניקולסון) אז היום יש ספיישל עם אינויאשה, אז אין מה להתלונן. בסה"כ, יצא לי לעלעל ב"זבנג 18" (וואו!) ואורי נשאר אותו אורי. ואני חושב שהוא עושה שם עבודה נהדרת. רק תחשוב על זה שכאשר זבנג התחיל, אורי צבע אותו עם טושים, והוא נהג לשלוח אותו למעריב לנוער עם שליח. היום, לפי דעתי, הוא עושה הכל על המחשב, יש לו חבר'ה שעוזרים לו בצביעה, והוא שולח את זה במחשב. זה מטורף! זה המון שנים!

spidey 82

New member
אהבתי את התקופה "החתרנית" שלו,

הן ב'זבנג' והן ביצירותיו הבוגרות יותר. אמנם השינויים הביאו לו את הקהל הצעיר של היום אבל הבריחו קוראים ותיקים כמוני. זה קורה בכל מקום, זו התפתחות בלתי נמנעת ואני מקבל זאת. אני נהניתי בצעירותי, עכשיו תורם של אחרים. זה לא שאין לי קומיקס אחר לקרוא. למעשה, יצאתי מורווח מהעסקה הזו... אגב, אם אני לא טועה הפעם האחרונה שרכשתי משהו שקשור לזבנג היה 'ספר הזהב'. כשהמגזין יצא כבר לא קראתי 'זבנג', אבל החלטתי לבדוק את הגליון הראשון. כאמור, לא עניין אותי. היצירה האחרונה של אורי שקראתי הייתה Fink החביב. חבל שהוא לא ממשיך בכך.

evil i

New member
למה לא ממשיך בכך?

זבנג הוא רק קומיקס אחד מתוך הרבה שאורי עושה, ורובם לא לילדים בכלל. אל תשכח שיש את "חיזבאללה שואו" ו"ההתנתקות שואו" שהם: א. ממש לא לילדים ב. סאטירה מהנה ומובהקת. ג. מכילים עוד סגנונות של אורי חוץ מהסגנון המוכר. ויש גם את "שבתאי", ואת "הגולם".

למעלה