חצלול

סהרית

New member
חצלול

הלילה שוב היה לי חצלול עם התעוררויות מדומות. הפעם, במהלך ההתעוררויות בדקתי בדיקת מציאות, הסתבר לי שאני עדיין בחלום, והחלום הצלול המשיך כך לאורך זמן, עד שהתעוררתי באמת.

makron2

New member
יפה...

"בדקתי בדיקת מציאות, הסתבר לי שאני עדיין בחלום" - טוב ששמת לב וזכרת לבצע בדיקה,למרות שזה לפעמים נראה מיותר הפעולה של הבדיקה עוזרת כדיי לוודא וזה חשוב כי יש הבדל בין רק לחשוד ובין לאמת.

silverhawk

New member
מצוין

תרצי לפרט מעט יותר על החלום? כך נוכל לסייע לך יותר. האם המשכת לבצע בדיקות מציאות לאורך החלום? והאם השתמשת בשיטות להגברת הצלילות?

סהרית

New member
אני די חדשה בהבנה של חלומות צלולים

אם כי הרבה זמן יש לי חלומות כאלו. בדיקת המציאות היחידה שלי היא נסיונות לעוף (וזה גם כמעט הדבר היחיד שאני עושה בתפעול החלום). לא מכירה דרכים אחרות לבדיקת מציאות, וזה גם מה שעשיתי באותו חלום. כמו כן לא מכירה דרכים להגברת הצלילות. אני לא כל כך זוכרת את החלומות שלי. בדרך כלל אני זוכרת רק קטעים קצרים מהם. בחלום הספציפי הזה אני זוכרת שהתעוררתי והמשכתי לשכב במיטה ולא היה לי ברור אם זו התעוררות אמיתית או מדומה. כשראיתי שיש עוד חלקים בחלום החלטתי לעוף, וככה הבנתי שאני עדיין חולמת והחלום נמשך.

makron2

New member
היי...

"בדיקת המציאות היחידה שלי היא נסיונות לעוף" - זה מספיק טוב,למרות שלפעמים שינוי מהיר במקום יכול להפתיע אז צריך לקחת בחשבון שייתכן לפעמין ירידה בצלילות לאחר שנוחתים - עוד מגבלה היא שבמקום סגור קשה לבדוק ע"י תעופה - את יכולה לנשום דרך האף שהאצבעות סותמות אותו - בדיקה רצוי לבצע פעם או פעמיים ביסודיות כדיי לוודא. "דרכים להגברת הצלילות"אפשר להתמקד על חפץ/משהו/מישהו עד שרמת הפרטים שלו עולה לאיכות טובה יותר - זה הגברה טובה בנוסף אפשר לגעת בכמה חפצים זו עוזר להתייצב - אפשר לשפשף ידיים עד שמרגישים חום - כל אלו ועוד משפרות את איכות החוויה ואת אורכה,גם להתנהל באופן שקול עוזר. "זוכרת רק קטעים קצרים מהם" - שיפור הזכרון תורם גם לאיכות החוויה,אפשר לרשום חלומות ביומן זה עוזר. בתגובה שרשמתי קצת למטה או למעלה - •בגדול...ו makron2 - יש פרוט לגביי שכבות הצלילות כי לפעמים אפשר גם לאבד את הידיעה שחלומים במהלך החלום - בדיקות והגברות שונות נועדו גם ע"מ להזכיר לעצמנו מדיי פעם ולשפר את החוויה כל השאר חופשי ונזיל.

silverhawk

New member
אני מציע שתקראי עמט על הנושא

באתרו של אלון ברמן ובשאלות הנפוצות בפורום. בדיקת מציאות של תעופה היא לא כ"כ יעילה מהסיבה הפשוטה שגם בחלום, פעמים רבות היא לא תעבוד לך. אני מציע שתנסי את בדיקות הקריאה, השעון, ההיגיון וכיוצ"ב (פירוט עליהן בשאלות הנפוצות). כנ"ל ביחס לשיטות להגברת הצלילות - הן ישפרו את החצלולים שלך פלאים. בנוגע לזכרון החלומות, מומלץ לעבוד על יומן חלומות. את תראי שממש תוך מספר ימים, יכולת זכרון החלומות שלך תשתפר פלאים.

סהרית

New member
כן. לפחות ניסיתי

היה שם דבר מוזר, שאינני יודעת אם זה גם בדיקת מציאות: נסעתי עם מישהי ברכב, ואמרתי על מישהי מבחוץ שהיא תקפוץ על המכונית, ובאמת רגע אחרי אותה אחת קפצה על המכונית.

silverhawk

New member
תראי

הרעיון בבדיקות מציאות הוא לבחור בפעולות פשוטות שסיכויי ההצלחה שלהן גבוהים. ברור שכל מה שתצליחי לבצע בחלום בכוח המחשבה, טכנית יהווה אישוש לעובדה שאת חולמת, אבל זה יפספס את המטרה - בפעמים הבאות יש סיכוי גבוה שהבדיקה תכשל, גם אם את אכן חולמת. לכן, אני מציע שתתרגלי את הבדיקות הנפוצות והפשוטות יותר.

למעלה