חצלול ראשון

IdanSteiner

New member
חצלול ראשון

היי, אני עידן, בן 15 ובמקרה קראתי קצת על התחום, הבנתי שמה שראיתי בסרט התחלה (אגב למי שלא ראה, ממש מומלץ!) הוא קרוב למציאות והחלטתי שאני מאוד רוצה לנסות.
רק לפני ארבעה ימים קראתי על התחום ואז יצאתי לטיול שנתי, דיברתי על זה עם חבר והוא אמר לי שייצא לו לחלום כמה כאלה (בלי לדעת שזה משהו מוכר) ואז הבנתי סופית שזה אמיתי
כל השלושה ימים עשיתי בדיקות מתציאות, זה כבר הרגל.
אחרי כל החפירות היום חלמתי חלום צלול ואני לא זוכר ממנו הרבה, בעיקר את זה שהשיתוק שינה לא היה לגמרי מוחלט כי הצלחתי לזוז קצת, אבל הרגשתי שאני כבד והתמקדתי בעיקר על זה, לא ידעתי עד הבוקר שאפשר להגביר את הצלילות.
בכל מקרה מה שנורא עיצבן אותי היה שלא ראיתי את עצמי מגוף ראשון אלא מאוד מאוד מרחוק ובגלל זה לא הצלחתי לעשות את מה שרציתי.

בקיצור אני עכשיו מכין את יומן החלומות שלי ואני אשמח לדעת מה צריך לשים בו, אני יודע שאפשר לשים מטרות, לכתוב כל יום את החלום ואני אשמח לדעת מה עוד לשים שם!

תודה רבה למי שיענה לי וייתן לי עצות :)

וד"א בע"מ זה בדיקת מציאות?
ואיזה עוד מושגים יש?

ד"א שני - הבדיקות מציאות שאני עושה הן ספירת אצבעות, התחלתי ללכת תמיד עם שעון דיגיטלי ועכשיו אני תמיד רואה את הסדר של העלייה של השניות ומשתדל להשוות אותן לשעה שבמחשב וכו'
וגם אם אני בלי שעון. אני עכשיו יתחיל קצת עם העברת אצבע בקיר ואשמח לעוד שיטות פשוטות שאפשר לבצע בכל מקום!

Aldreamer

New member
היי ברוך הבא

ב''מ = בדיקת מציאות.
וביומן אתה פשוט כותב את החלומות.. אם אתה רוצה להוסיף עוד אז בכיף אבל העיקר שתכתוב אותם

ברוך הבא

תשובות לכמה מהשאלות:

ביומן חלומות אתה רושם את החלומות שלך בכל בוקר. רצוי לשמור אותו ליד המיטה עם עיפרון צמוד כך שתוכל לכתוב ישר בלי להתעכב. זיכרון חלומות הוא תחום שניתן להשתפר בו מהר מאוד, והשיטה הטובה ביותר לכך היא כתיבת החלומות ביומן. אני מניח שלרשות את היעדים שלך וכדומה לא יזיק, אבל אני לא יודע אם זה יועיד מעבר לסיפוק הצורך שלך להיות מסודר :)
קצת סדר בעניין בדיקות המציאות- ב"מ זה הקיצור שבו משתמשים לפעמים (בע"מ זה בעירבון מוגבל חחחח). תבחר לך שיטה שנוחה לך (ספירת אצבעות זה מצויין. גם בדיקה עם שעון היא טובה- "האם השעה משתנה?"). ככל שתהיה רגיל יותר לבצע את הבדיקות כך יהיה סיכוי גבוה יותר שתבצע אותן בחלום ותהיה צלול.
חשוב לזכור: בדיקת מציאות לא נגמרת בהסתכלות בשעון או ספירת האצבעות עצמה. מיד אחרי הבדיקה תשתדל לחשוב בדיוק את מה שתרצה לחשוב אם תמצא את עצמך בחלום. כך תאמן את עצמך לחשוב את המחשבות האלו בחלום אמיתי (אני מזכיר לעצמי לחדד את החלום ע"י שימוש בפקודות קוליות ושפשוף ידיים זו בזו, וכן את המטרות שלי עליהן חשבתי מראש).
אם תתמיד בכתיבת יומן ובבדיקות מציאות אתה עד הדרך הנכונה. עזוב שיטות מתקדמות על ההתחלה.

המון בהצלחה! ספר על ההתקדמות שלך.

ravehor

New member
ברוך הבא

לגבי היומן, המטרה היחידה בו היא שתכתוב את החלומות שלך וכך תאמן את המוח לזכור אותם יותר טוב.
חשוב מאוד לרשום את החלום בלשון הווה ולא עבר ("אני הולך ברחוב מלא אנשים" ולא הלכתי).

מטרות לא קשורות ליומן, אתה יכול לכתוב אותן איפה שתרצה אבל כדאי שיהיו כדי שכשתגיע לחצלול תדע בדיוק מה אתה רוצה לעשות ולא תיגרר לדברים שטותיים.

ושיטות - אני ממליץ על בדיקת השעון, בדיקת הקריאה או בדיקת הגיון - אפילו כולן אחת אחרי השניה.

יש פה בפורום מילון מושגים: http://www.tapuz.co.il/forums2008/terms/default.aspx?forumid=27&d=978&l=ש
ותקרא גם באתר הבא: http://www.planetnana.co.il/lucidity/

אם יש שאלות אל תהסס לשאול!

IdanSteiner

New member
לגבי החצלול שלי

כשחלמתי צפיתי בחלום מהצד וגם ראיתי מטושטש, אז הבנתי שלגבי הטישטוש צריף או להתמקד בשפשוף ידיים או להגיד פקודה קולית
אבל האם הפקודה הקולית עוזרת לראיית החלום מגוף ראשון או שיש שיטה אחרת? אשמח לדעת
וגם קראתי שאנשים יכולים להתרגל לחלומות צלולים ולהפסיק להבדיל ביניהם לבין המציאות האם זה סיכון שעליי לחשוב עליו לפני הכניסה לתחום או שזה סתם אזהרה שקוראת פעם במיליוני אנשים?

ravehor

New member
תשובה

אם אתה לא נמצא שם בגוף ראשון, עדיף לך להשתמש בטכניקת הסיבוב החזקה יותר. עצום עיניים ונסה להסתובב במקום, וכשתפקח אותם אתה תהיה בסצנה אחרת ובתקווה שבגוף ראשון.

אני לא שמעתי אף פעם על מישהו שלא הכיר את המציאות יותר, אני לא חושב שזה דבר שצריך לפחד ממנו

IdanSteiner

New member
שאלה לתשובה

לגבי האלו שלא הבדילו זה כמו בסרט ושמעתי על עוד 1 ובאתר אחד שעוזר היה כתוב שזה סיכון שצריך לקחת

בכל מקרה זה כבר לא חשוב

ובחלום שלי פשוט ידעתי שחלמתי ולא הצלחתי להסתובב, אבל ממש לא הייתי מרוכז בו הייתי יותר מרוכז ב"שיתוק השינה" שבו הצלחתי לזוז אבל הרגשתי כבד מאוד!
בכל מקרה תודה רבה על ההיענות המהירה אתם ממש פעילים פה!
אני אבדוק בפעם הבאה שאתקל בחצלול ואנסה

ravehor

New member
כנראה שהיית במצב ביניים שכזה

בין חלום לשיתוק. במצב הזה אתה צריך להישאר רגוע ולא להיאבק בשום דבר, ופשוט לתת למחשבות ולדמיון לקחת אותך אל תוך החלום - והרגשת השיתוק תיעלם מעצמה.

למעלה