חצלול ארוך!

Lil KeKe

New member
ראיתי באיזה פורום שמישהו רשם שהיה לו חצלול של

6 שעות !!! לא יודע אם להאמין לזה אבל...

לקשמי

New member
בהרצאה שהייתי בה לפני שבועיים

מישהו שאל לאיזה אורך יכול להגיע חלום צלול והתשובה הייתה שהוא יכול להגיע עד 45 דקות, אבל לדעתי גם זה נדיר. בכל אופן, בזמן חלום מאבדים את תחושת הזמן כך שבעוד שבחלום נראה לך שעברו כמה שעות, במציאות לא עברו יותר מדקות ספורות. כך שקשה לדעת כמה זמן באמת נמשך חלום. (אולי אם מישהו הסתכל עליך מבחוץ ויכול היה לראות כמה זמן נמשך ה-rem שלך
)

Lil KeKe

New member
אבל איך זה יכול להיות אני עוד לא מבין.

שבזמן חלום מאבדים את תחושת הזמן.... איך יכול להיות ?

לקשמי

New member
אין קשר לדוגמא של הספר

ההסבר הוא פשוט: בזמן השינה החלק המודע של המוח נרדם ורק התת מודע נשאר פעיל. תחושת הזמן היא משהו שקשור לחלק המודע. כך למשל יש גם אנשים שישנים 8 שעות וכשמתעוררים מרגישים שעברה דקה מאז שהם הלכו לישון. גם אנשים שנמצאים בחוסר הכרה זמן ממושך, יכולים להתעורר אחר כך ולהרגיש שעבר הרבה פחות זמן ממה שעבר באמת.

Lil KeKe

New member
ממ אוקי נקראה לי הבנתיי...

אז בחלום הזמן יכול לעבור שעה, ובמציאות זה היה רק 10 דק' ... ? אז זה מצוין לא ?

silverhawk

New member
אני אוסיף על ההסבר של לקשמי

השעה שבדוגמה שלך היא לא באמת שעה, ואפילו בזמן החלום, אם תספור את השניות, לא תגיע לשעה. הזמן הזה רק נתפס אצלך במוח כשעה, וזאת ע"י השלמה אוט' של אירועים. כלומר, אם אתה חולם שהיית ברחוב ועשית X, ומשם נסעת ועשית Y והמשכת למקום Z, וכל האירוע הזה נתפס כאורך שעה, סביר להניח שהאירועים שבאמת חלמת הם רק חלקיקים מ-X, מ-Y ומ-Z, ואת השאר המוח השלים אצלך באופן רטרואקטיבי. מצד שני, זה לא מפחית בכלום מהחלום. בסופו של דבר, מכל דבר שאתה עושה נותר רק הזכרון, ומרבית הזכרונות הללו לא בהכרח נאמנים במאה אחוז למציאות. זה חלק מטבע האדם.

silverhawk

New member
זה נכון

אבל כמו שאמרת, 45 הדקות הם הזמן האובייקטיבי, ולא הסובייקטיבי. ב'זמן חלום', חלום עשוי להראות כאורך שעות ואף ימים. אישית, היה לי חלום צלול שנראה כנמשך יום שלם.

למעלה