חצי

vinney

Well-known member
אני עשיתי את זה בזמנו

כשלמדתי בתיכון לא הייתה מגמת מחשבים בבית ספר, ועשיתי 5 י"ל מחשבים בלי מגן, בלי שום בעיה. אתה צריך שבית ספר יגיש אותך לבחינה, זה הכל.

yonyl

New member
מצבך טוב

הבעיה הגדולה היא הפוכה. איך לגשת עם מגן חרא. מה שקרה לי המון , מגנים 40 וציון בגרות 97+-... פשוט תגש אקסטרני ותגיד תודה רבה לתיכון (בציניות) על העזרה. גועל נפש שיטת הבגרויות הזאת.

p k a k

New member
ניר. אל תעשה שטויות.

שתגיע לסוף י"א (הנקודה היא לקראת י"ב), תשלח קורות חיים לאיתור מוקדם (לכל חיל יש פקס שזו תכליתו), ואם הם יראו לנכון הם ישלחו לך זימון.

gil levi

New member
לא קראתי הכל,

(בעצם קראתי הכל חוץ מהתגובה הארוכה) אבל לדעתי שווה לך לגשת כי זה יעלה את ממוצע הבגרויות שלך ולפי מה שכתבת, זה אמור להיות לך קל. לדעתי הכי טוב שתפנה שוב לאחראי המגמה (או מי שיכול לאפשר לך לגשת) ותסביר לו בצורה מנומסת שאתה מתכנת ברמה מאוד גבוהה ואתה אפילו מועסק במתכנת (תביא גם המלצות מהמעסיק שלך, זה לא יכול להזיק וזה יהיה מצחיק:)). אם הוא עדיין מסרב, תבקש מאחד ההורים שלך להפעיל לחץ על בית הספר. זה מאוד שונה אם הורה של תלמיד פונה למורה או אם התלמיד פונה אליו וזה יכול מאוד לעזור. אגב, בבית הספר שאני למדתי בו היה מישהו שעשה זאת.

p k a k

New member
ובמקרה הכי גרוע.

תבקש מין המורה שיבצע בחינת מגן לשם הערכת ציון ההגשה שלך. אגב, לפני פנייתך לבה"ס שקול את כל הטיעונים כנגדך ומצא להם תשובות ופיתרונות על מנת שהשיחה שלך עם הגורמים האחראיים תהייה חיובית ככל שאפשר. מדוע שרשרתי אל גיל? הוא יכול להעלות ציון ממוצע רק בתנאי שהוא ייגש ל-4 יח"ל לפחות. אני פרשתי כשסיימתי 3 יח"ל, והציון שלי למרות שהוא מעולה, רק מוריד לי את ממוצע הבגרויות. מדוע אני לא פונה לבצע את שתי היח"ל האחרונות? מכיוון שלבה"ס יש מעין בירוקרטיה מסריחה (חוסר גמישות). קשה להם לקבל את העובדה שילד ייגש לבגרויות מבלי ללמוד את המיקצוע ולמלא את מיכסת השעות. בה"ס מטרתו להיות בה"ס, ולא המקביל לאקסטרני. אני? לא סבלתי את המורה, ואת השיעמום שנמשך על פני שעות רצופות אחרי הצהריים. יותר מכך, הורידו לי ציון הגשה על חיסורים. ושוב, אחזור על הנקודה הקריטית. האנשים שלומדים מדעי המחשב בתיכון אינם בעלי ערך גבוה יותר מי זה של אדם רגיל, אלא הצבא יודע שאותם אנשים הם בעלי פוטנציאל להמשיך בתחום אחר כך. כמו שאמרתי, לכל חיל יש פקס שמיועד לקבלת קורות חיים - אל תתבייש להתרברב מעט אם צריך.

IP yuval

New member
אם אתה לא צריך את זה בשביל הממוצע

בשביל להתקבל לאוניברסיטה אז זה נראה לי בזבוז זמן... אני פרשתי ממדעי המחשב בבית ספר אחרי שנה ולמדתי "במקום" זה מקצוע יותר מעניין...

כרגע אחרי 6 מבחני בגרויות

הממוצע שלי הוא 92. מהו ציון מינימום כדי להתקבל לאוניברסיטה? נגיד העברית או בן גוריון? אז בעצם אתם מייעצים לי לגשת לבחינות האלו רק אם אני אצטרך לעלות את הממוצע בגרויות? כלומר להיבחן אחרי י"ב כנבחן משנה?

p k a k

New member
אני אומר ככה.

אם השיקולים הם צבא או אוניברסיטה אזי אין לך סיבה לעשות את אותן הבגרויות. הצבא תמיד שמח לקבל קו"ח בפקס, ואילו לטכניון מספיק 75 בבגרות בפיזיקה (בגדול).

למעלה