חצי

ommerl

New member
בוא נעשה רגע סדר בדברים

"יפה סויסה לא ב(א)ה מרצונה" , "לא שלטה בביקורת העצמית שלה,כפי שקורה במצב הזה ,והתנדבה לעלות מתוך חוסר הכרה במעשיה,לעלות על הבמה ולעשות צחוק מעצמה"

תראה, אנחנו כבר לא בתקופה של שארקו ולא של מסמר. היפנוזה אינה מצב פתולוגי ואין נוזלים מגנטיים בגוף שגורמים לבעיות פסיכולוגיות.

כמו כן, כל מהפנט היום יודע (ואם לא הוא צריך לדעת) שאין אפשרות לגרום לאדם לעשות דברים נגד רצונו בעזרת היפנוזה. לא בהיפנוזת במה ולא בהיפנותרפיה. אין דבר כזה. אין מצב שבו אדם עולה שלא מרצונו לבמה, אין מצב שבו אדם מאבד שליטה על הביקורת העצמית, ואין מצב שבן אדם מאבד הכרה על מעשיו. אדם לא עושה צחוק מעצמו על במת ההיפנוט בלי שהוא רוצה בכך. לא עם ולא בלי היפנוזה, אין דבר כזה. זה מוכח מחקרית וזו הדעה הרווחת בעולם ההיפנוזה נכון להיום (לא יודע מה קורה בישראל.. אולי עדיין תקועים בדעות מסורתיות ולא מדעיות. לא יודע).

למעשה, המטרה של היפנוזת במה קלאסית היא ליצור את האשליה לפיה האדם עושה דברים בניגוד לרצונו, אבל זו האשליה, זה הקסם. זה לא נכון באותה מידה שקלף לא באמת נעלם אלא מסתתר בצד המוסתר של כף היד של הקוסם.

לכל מה שכתבתי כאן יש תמיכה אמפירית נרחבת. הכל כתוב בכתבי עת מדעיים. להלן מספר דוגמאות:
CAN HYPNOSIS CAUSE MADNESS? Graham F. Wagstaff; 2000
THE ALLEGED DANGERS OF STAGE HYPNOSIS; Michael Heap; 2000
HOME OFFICE CIRCULAR NO: 39/1996; STAGE HYPNOTISM: REVIEW OF THE HYPNOTISM ACT 1952; British Home Office 1996

לא פתחתי את הפוסט כדי לדבר נגד חוק ההיפנוזה. אתה זה שהעלת את זה רק בגלל שמופיע "NLP" בחתימה שלי. הסקת מייד שאני מייצג אינטרסים כאלה ולא אחרים. הדעות שלי מבוססות על חומרים מדעיים ומטרת הפוסט היא למצוא את הסיפור האמתי של יפה סוויסה. אם אתה צודק ואפשר להיתקע בהיפנוזה אז אל לך לפחד מהאמת. אם אתה טועה, כדאי לך לדעת את האמת כדי לא לטעות יותר.

גרא.

New member
ommerl,תמהני על פתיחתו המחודשת של הווכוח שהיה

בינינו,אין לי כוונה וודאי לא רצון לחדש אותו עכשיו,במיוחד לא איתך.
ראה עומר,אם אתה יודע איך אבישלום דרורי המנוח,גייס את כוכבי
הבדור שלו,לא היית כותב את מה שכתבת.תמיד בתחילת המופע שלו
הוא היה עושה תרגיל בדיקה קבוצתי,של יכולת סוגסטיביליות,כך שמי
שעלה לבמה,ויפה בכלל זה,כבר היה בתוךהטרנס ההיפנוטי,כשהבקרה
העצמית שלו כבר נמסרה למארגן ההצגה.איני חושב,שאתה כאשר אתה
עדיין תלמיד בשנה ראשונה בפסיכולוגיה,עברת ולמדת NLP וכבר פתחת
קליניקה לטיפול בחרדות,כפי שאתה מפרסם כאן,בלא תואר ראשון אפילו,
מה שאינו תואם לקוד האתי של הפסיכולוגים.אז בבקשה,הפורום הזה,אינו
פלטפורמה פירסומית,כפי שאתה מנסה לעשות בנספחים להודעה שלך.לשם
כך יש את תפוז עסקים.אינך חייב כמובן לקבל את העמדה שלי.אני מכל מקום
איני חושב שהפורום הזה,צריך להפוך לבימה של ווכוחים,מחד,ולפלטפורמה
פירסומית מחד גיסא.אז בבקשה,העבר את הווכחנות שלך לפורום אחר,יותר
מתאים.

ommerl

New member
אני לא מתווכח אלא מקיים דיון

אם הייתה קורא אחד משני המאמרים שהבאתי או את הדו"ח של משרד הפנים הבריטי אודות היפנוזת במה, או- רחמנא ליצלן- את שלושתם, הייתה מגלה שבמהלך היפנוזה אדם לא מאבד את הביקורת העצמית.
הייתה מגלה שיש לזה תמיכה אמפירית ושזו דעת רוב המהפנטים בעולם.
גם אם היא עלתה מהופנטת לבמה הייתה לה ביקורת עצמית וכוח רצון.

הסיבה שזה נפתח מחדש היא שלא ראיתי שהדיון נמשך קודם לכן.
הסיבה שאני בכלל כותב היא שאתה כותב דברים מטעים על היפנוזה. אני לא רוצה שאחרים יקראו ויחשבו שזו הדעה היחידה.

אני הולך להתעלם מההשתלחות האישית בי. הרי מה זה משנה מי אני ומה אני עושה? מה זה משנה אם אני פה כדי לפרסם או שאני סטודנט לתואר ראשון? מה עם העובדות המדעיות שלא קשורות אליי? מה עם המאמרים שמוכיחים אחרת ממה שאתה טוען? לא אני כתבתי את המאמרים אלא מומחים כתבו אותם והמאמרים עברו ביקורת עמיתים.

העמדה שהצגתי היא מה שמצאתי בכתבי עת מדעיים. אין לי שום בעיה לשנות אותה בהינתן מאמר שמוכיח אחרת. ציינתי בתחילת הדיון שלנו שאני מוכן ואפילו מעוניין לקרוא כל מאמר בנושא. גם כזה שמתנגד לעמדותיי הנוכחיות. אני רק צריך הפניה בבליוגרפית.

גרא.

New member
ommerl,כפי שהדגשתי,הפורום הזה נועד לענות

לשאלות גולשים,ולא לקיום דיונים,מהסוג שאתה רוצה תפתח.לשם כך כנס לאתר
פסיכולוגיה עברית,ואמור את דבריך.באשר לרלוונטיות של ההשכלה שלך,איני יודע
איזה קורס ערב עברת ב-NLP ,ומה ערכן של התעודות ברשותך.אבל כתלמיד שנה
א' בפסיכולוגיה,אינך רשאי לטפל,וודאי לא להציג עצמך כמטפל.ראה בבקשה את
הקוד האתי של הפסיכולוגים סעיף 2.2 כל עוד אינך מוסמך,אינך רשאי לטפל.ואני
חוזר ןמבקש להפסיק להשתמש בפורום הזה,כפלטפורמה לפירסום העסק שלך.לשם
כך עליך לפנות לתפוז עסקים.ובבקשה,אל תתווכח איתי.זה לא המקום.ואיני האדם
המוסמך להגיב לשאלותיך.
מצ"ב הקוד האתי של הפסיכולוגים. ראה סעיף 2.2
http://www.hebpsy.net/page.asp?id=57

,

גרא.

New member
ommerl,תגובה אחרונה שלי,כתבת שהמאמר טוען

שבמהלך ההיפנוזה,אדם לא מאבד את הביקורת העצמית שלו.,לדעתי לא הבנת מה
שקראת,כי העברת השליטה מהביקורת העצמית של המהופנט למהפנט,היא בבסיס היכולת
להכנס לטרנס היפנוטי.מן הסתם,זה גם מה שקורה בדיון מודרך.בכל מקרה, כן חשוב לדעת מהי
ההשכלה הפורמלית שלך בתחום הזה.זו ההשכלה המכשירה אותך,לפי הפירסום שלך כבר
לטפל בבעיות חרדה.ולכך עומר היקר,יש צורך בהשכלה מוכחת.יש לך? בבקשה,פרט.

ommerl

New member
שלום רב

אני לא מבין את כל השתלשלות העניינים באשכול הזה.

שאלתי מה קרה ליפה סוויסה וכולם הסיקו שאני רוצה לבטל את חוק ההיפנוזה, שאני מייצג אינטרסים של NLP, וכל מיני דברים אחרים.

אז קודם כל, האמת היא שכן, אני באיזשהו מקום מתנגד לחוק ההיפנוזה. אבל זה לא נושא השרשור!
הנושא הוא מה קרה ליפה סוויסה?

הגרסה שמופיעה בכתבה שהבאתה היא גרסה אחת שכבר קראתי. הבעיה היא שיש עוד הרבה מאוד גרסאות, חלקן נכתבו על ידי אנשי מקצוע מוערכים לא פחות מזה שכתבת את הכתבה שאת הבאת.

לדוגמא, לא אזכיר שמות אבל יש פסיכולוג קליני מורשה להיפנוט שכתב שהיא לא הייתה תקועה בהיפנוזה אלא קיבלה וואליום במד"א לאחר המופע. דיברתי איתו בטלפון והוא סיפר לי שהמקור שלו לסיפור הוא ד"ר בפסיכולוגיה שחקר באופן אישי את המקרה ואישר לו לפרסם את מה שכתב. את שם הדוקטור אני לא זוכר ואת שם הפסיכולוג לא אזכיר כאן.

בקשר לסכנות הטמונות בהיפנוזת במה, את מוזמן לבדוק בעצמך. יש המון מהפנטים מורשים בישראל שטוענים שוב ושוב ומדגישים ומבהירים שהיפנוזה כשלעצמה אינה מסוכנת בכלל ושאי אפשר להיתקע בהיפנוזה.

יש עשרות מאמרים, חלקם אמפיריים (כלומר שעשו ניסויים של ממש בהיפנוזה) שפורסמו בכתבי עת מדעיים ועברו ביקורת עמיתים שמוכיחים שאין שום סכנה בהיפנוזת במה ויש את הדו"ח של משרד הפנים הבריטי שהגיע לאותן מסקנות לאחר שהייתה עליה בהאשמות כנגד מהפנטי במה בשנות החמישים באנגליה.

וזה עוד לפני שהזכרתי את כמות הסרטונים האדירה שזורמת מקהילת המהפנטים הבין לאומית שבהם הם מסבירים שאין שום סכנה בהיפנוזה, שאי אפשר להיתקע בהיפנוזה ושיש לבטל את חוק ההיפנוזה בישראל. חלק מהמהפנטים הנ"ל הם מהבכירים ביותר בתחום.

אני מעוניין באמת. אני לא מעוניין להוכיח X או Y אלא לדעת את האמת. לשם כך אני קורא מאמרים אמפיריים מכאן ומכאן. קורא את הביקורות של המאמרים אחד כלפי השני. מבין את המסקנות המקובלות בעולם המדע נכון להיום.

בסיפור של יפה סוויסה אני למקורות ראשוניים. המקור הראשוני הכי טובה הוא עדות של יפה סוויסה בכבודה ובעצמה. מקור ראשוני בינוני מינוס יהיה כתבה בעיתונות מאותו יום. אז מי שמעוניין לעזור לי לחשוף את האמת מוזמן לתת לי פרטים בהודעה פרטית שיכולים להוביל אותי אליה. מי שמעוניין להטיף לי מוזמן להמשיך להטיף לי. אני רק מזהיר שזה לא יעזור לו כי אני קורא מדע ומחקר. לא מעניינות אותי דעות פופולריות.

גרא.

New member
ommerl,אתה מעוניין בחקר האמת? בבקשה,תיזום

וועדת חקירה ממשלתית/ציבורית,שתאסוף עדויות,מסמכים וכל מידע קיים.אבל שוב ושוב
אני חוזר וקובע,הכל כשר בעיני,אבל דיונים על יפה סוויזה,אין מקומם בפורום הזה.אדרבא,אתה
מנהל פורום בתפוז,יש לך במה,תנצל אותה.

גרא.

New member
bony12,המאמר הזה מוכר לי,ובאמת כדאי שעומר

יקרא אותו ויחכים.בכל מקרה,תודה על ההתערבות שלך.

גרא.

New member
bony12',תודה על המאמר המוכר לי כדאי שגם עומר

יקרא אותו ויחכים.בכל מקרה,תודה על ההתערבות שלך.

ommerl

New member
קראתי את הכתבה

אבל יש סוללת מאמרים ודעות של מהפנטים בכירים מכל העולם שאומרים אחרת.

אז אם אני צריך לבחור למי להאמין- אני מאמין לסוללת המאמרים ודעתם של מהפנטים בכירים בעולם.

אני לא יכל מסתבר לפרסם סרטונים ביוטיוב כי זו פרסומת אסורה. עמכם הסליחה.

bony12

New member
עכ"פ בלי קשר ליפה סויסה יש מהפנטים המשתמשים

באנשים לא תמיד בתום לב לצרכי בידור ומוטב שמי שאין לו דיפלומה לא יתעסק בנושא הכתבה הנ"ל גורסת כי ההיפנוזה אינה מסוכנת אבל חובה למנוע מכל ליצן חצר להשתמש בשיטות כאלו ואחרות ראה את התכנית "פסיכו" בערוץ 10 הם משתמשים בהרבה שיטות לעבוד על תת ההכרה ל אנשים ועוד בלי היפנוזה אם תתן להם אישור להשתמש בהיפנוזה מה יעשו??

ommerl

New member
אני ממקד את החיפוש שלי על הסיפור של יפה סויסה

האשכול יצא מכלל שליטה למורת רוחי ולמורת רוחו של גרא (כמדומני).
מטרתי באשכול היא סיפורה של יפה סוויסה.

אם יש לך הפניה למקורות לגבי הסיפור של יפה סוויסה אשמח לקרוא.

בקשר להיפנוזה אומר בקצרה- אני לא מעוניין בדעות פרטיות לגבי היפנוזה. אני מעוניין במחקרים ומאמרים. אם יש לך מאמר שפורסם בכתב עת מדעי שתומך בדבריך אשמח לקבל הפניה בבליוגרפית.

למעלה