חצי

ommerl

New member
חצי

שלום חברים.. אני חדש בפורום הזה. לא מצאתי פורום אחר לשאול בו את מה שאני הולך לשאול..

אני מנסה להתחקות אחר סיפורה של יפה סוויסה שהופנטה לפני כמה שנים ע"י אבשלום דרורי ולכאורה נתקעה בהיפנוזה למשך זמן רב. הסיפור ארע כנראה בשנת 1976.
מצאתי קרוב לעשר גרסאות שונות של הסיפור, חלקן סותרות זו את זו. אני רוצה לדעת את האמת על מה שקרה שם!

אשמח לכל הפניה וכל מידע שיכול להוביל אותי לאמת; למשל מידע על יפה סוויסה (איפה היא גרה היום? מה שם משפחתה היום [היא הייתה רווקה כשזה קרה. סביר להניח שהתחתנה מאז]?) כל פרט שאיתו אוכל למצוא אותה כדי ליצור אתה קשר ולראיין אותה (אם היא תסכים כמובן).

למיטב הבנתי אבשלום דרורי, המהפנט, כבר נפטר, אבל הנכדים שלו חיים ומכירים את הסיפור. אשמח אם מישהו ידע לקשר בינינו גם כן.

הפניות למאמרים בעיתונות או בכתבי עת מדעיים על הסיפור.

אם מישהו מכם היה שם ויודע את פרטי הסיפור ממקור ראשון, אשמח לשמוע.

איפה זה ארע בכלל? באיזו עיר? אולי אוכל למצוא בהיסטוריה או ארכיון כתבות על העיר הזאת את הסיפור..

כל דבר יכול לעזור.

תודה ושבוע טוב לכולם.

לך לאחת האוניבסיטאות, יש שם בספריות

מכונות מיקרופילם, דרכן אפשר לעבור על פני כתבות עיתונאיות שפורסמו בעיתונים שונים בארץ ובחו"ל. מעולם לא השתמשתי במכונות האלה אבל יודעת שהן מאוד שימושיות לחוקרים ולסטודנטים של תקשורת.
תתחיל משם, בספריות האוניברסיטאות יש גם יעץ ומידענים, נסה גם את הכיוון הזה.

מכונות מיקרופילם:
http://he.wikipedia.org/wiki/מיקרופילם

ommerl

New member
תודה

אני חושב שהכי נכון עכשיו זה להתמקד ביפה סוויסה. לאתר אותה ולבקש לראיין אותה.

סביר להניח שהיא התחתנה מאז ולכן היום היא כבר לא סוויסה..

ladybug4NLP

Active member
לא נעים לדבר סרה במת ואעפ"כ

בשמנו הייתי בהופעה של אבשלום דרורי והתלהבתי (כמו גם מאורי גלר)כתוצאה מזה הלכתי אליו לגמילה מעישון.

האיש היה לא נעים, למרות שבעלי היה בחדר הוא אמר לי בקול מאד לא נעים "שימי את הראש שלך על הכתף שלי".
הוא הריח לא טוב, ובקיצור - לא רק שלא נגמלתי מהסיגריות אלא שהפסקתי לזמן מה להאמין בהיפנוזה.

את המקרה של יפה סוויסה אני זוכרת היטב.היה רעש גדול במדינה.
את הרעש הזה ניצל ד"ר קליינהאוז לרוץ לכנסת ולחוקק את חוק ההיפנוזה המטומטם כדי לתת יתרון לרופאים .
היום אנחנו יודעים טוב יותר..דרך אגב בחחורה התעוררה אחרי זמן לא רב והכל בא על מקומו בשלום.
סופו של אבשלום דרורי היה פחות שמח.
הוא התחשמל למוות באמבטיה כשתנור נפל לתוך המים.

ועומר... בעצם מה אתה רוצה להשיג בחקירה הזו?

ommerl

New member
להשיג כמה דברים:

א- את האמת
ב- אם האמת היא מה שאני חושב שהיא; לפי רוב הגרסאות שמצאתי יפה סוויסה בכלל לא נתקעה בהיפנוזה. ברוב הגרסאות כתוב בדרך זו או אחרת שהיא הרגישה ישנונית אחרי המופע וחבריה לקחו אותה למד"א שם נתנו לה לא פחות ולא יותר- וואליום.
ג- אם הטענה המרכזית של תומכי חוק ההיפנוזה היא שאפשר להיתקע בהיפנוזה, אם סעיף ב' נכון אזי שאין להם שום בסיס לטענה כי חוץ מהמקרה הזה, זה לא קרה אף פעם בהיסטוריה (פרט למקרה אחד שהובא לידי היום ועדיין לא גיבשתי עליו דעה (מקרה מוזר מאוד גם כן))

מה אני רוצה להשיג באופן כללי: בסיס מדעי לטענה שהיפנוזה בטוחה והפרכת המיתוסים לגבי הסכנות הטמונות בה.

ladybug4NLP

Active member
האם אתה מודע שאתה עומד מול התאחדות הרופאים

שיש לה לובי ממש חזק?ולמה בעצם לבטל את החוק ? שהרי אם יחקקו חוק חדש למטפלים יהיה עשרת מונים גרוע יותר.
בקליניקה שלך אתה בעצם יכול לעשות מה שאתה רוצה ובהרבה מקרים המטופל שלך ייכנס למצב היפנוטי בין אם תרצה ובין אם לא.

אני חושבת שהחוק מטומטם אבל ללכת להלחם בתחנות רוח זה גם לא הכי חכם.במיוחד לא אם אתה עושה את זה לבד.

ommerl

New member
אני לא לבד :)

אני רק חלק מהתארגנות רחבה יותר של אנשים שפועלים בהתנדבות.

אני לא בטוח שנצליח לשנות את החוק ואני חושש בדיוק ממה שכתבת- שיחוקקו חוק חדש שיגביל עוד יותר את חופש העיסוק לטובת הרופאים. בין השאר, אני מחפש מאמרים שסוקרים איך שונו חוקי היפנוזה בארצות אחרות כדי לראות מה עשוי לקרות כאן (בינתיים יש לי משהו על ספרד).

אני מעוניין בעיקר להעלות את המודעות הציבורית.

גרא.

New member
ommerl,כמו בכל סוג טיפול אחר,ההיפנוזה בטוחה ב

בידיו של מהפנט מוסמך,שכוונותיו רציניות.כדאי לדעת כאשר
\המטפל מאמן את המטופל בכניסה לסוגסטיה היפנוטית,הוא מלמד אותו איך לצאת מ,מנה,אם הוא מרגיש שהיא מסכנת אותו.באותה מידה
שיש סכנה בטיפול היפנוטי,יש סכנה בגל סוג טיפול אחר,אם כוונת המטפל איה טהורה

ommerl

New member
שלום רב גרא

לפי שנה, במאפייה ליד הבית שלי נסגרה דלת גדולה של תנור על אחד העובדים והוא נשרף למוות. מאוד מסוכן, ויחד עם זאת מותר לכל אחד להקים מאפייה.

יש הרבה דברים מסוכנים וחוקיים בארץ. מה שמעניין זה מה מידת הסכנה והאם מידת הסכנה מצדיקה הגבלה של חופש העיסוק וחופש הביטוי?

אני אשמח לקבל, אם יש לך, כל הפניה למאמר לגבי הסכנות הטמונות בהיפנוזה. יש לי גישה למנועי חיפוש אקדמיים כך שאני צריך רק הפניה בבליוגרפית. אני מחפש מאמרים שעוסקים בסוגיה זו ואשמח באמת לכל מאמר.

לגבי הדבר שכתבת על יציאה מהיפנוזה, הרי שזה מיתוס נוסף. לפי המאמר Can Hypnosis Cause Madness?, Wagstaff, 2000. אין שום ראיה לכך שיש בכלל צורך לעשות דהיפנוטיזציה. אנשים שלא עושים להם דהיפנוטיזציה יוצאים לבד מהיפנוזה. כמו להתעורר משינה. יש למהופנט שליטה מלאה במהלך ההיפנוזה, למרות שפעמים הוא לא חווה שיש לו שליטה על פעולותיו. לכן ניתן להסיק שאם משהו לא מתאים להם במהלך ההיפנוזה הם יוצאים מזה.

ובנוגע לדבר האחרון- בכל סוג של מקצוע יש סכנה אם כוונותיו של איש המקצוע אינן טהורות. איך חוק ההיפנוזה שומר על הציבור מפני כוונות לא טהורות? חוקים מגבילים רק אזרחים שומרי חוק. אנשים בעלי כוונות זדון במילא לא נשמעים לחוק. גם יש חוק לפיו אסור לרצוח, ולמרות זאת אנשים רוצחים זה את זה.

גרא.

New member
ommert,מה שאתה מבקש הוא בגדר של סודיות רפואית

אני אישית הייתי תלמידו של ד"ר מוריס קליינהוס,שספר לנו,לתלמידיו. את מה שקרה.בעקבות המקרה הזה,נוצר
חוק הפסיכולוגיםו

ommerl

New member
הלוואי שהמקרה הזה היה סודי

אבל הוא לא. אפילו אנשים בגיל שלי שעוד לא נולדו כשזה קרה מכירים במעורפל את המקרה.

הסיפור הרי היה בכל העיתונים וכלי התקשורת. איזה סודיות הייתה שם?

אם כבר כולם יודעים שקרה משהו, אולי עדיף שידעו את האמת.

ommerl

New member
לאיזה מטרה?

לא הבנתי. הוא מכיר את הסיפור של יפה סוויסה מקרוב? או שאתה מתכוון שאפנה אליו בנוגע למה שכתבתי אודות היפנוזה?

אני עדיין בשלב של לקרוא מאמרים ולאסוף אותם ולהוציא את הדברים שרלוונטיים לי. זה תהליך לא קצר בכלל. אפנה אליו רק בשביל הפניה למאמרים, כשאמצה את ההפניות שכבר יש לי.

תודה.

גרא.

New member
ommerl,הוא יו"ר אגודת המהפנטים,וככזה הוא

הכתוובת לשאלות,ולהשגות שיש לך על ההיפנוזה,כולל מה קרה באמת ליפה סויסה.בכל מקרה,אני איני הכתובת להתנגחות
איתך.במיוחד שאתה מנהל את פורום NLP .ומייצג את האינטרסים של גישת הטיפול הזו,כפי שאפשר ללמוד מהפרסום שלך.

ommerl

New member
אני כנראה פספסתי משהו

לא התכוונתי להתנגח. אם כך הרגשת אני מתנצל.
אני גם לא חושב שאני מייצג אינטרסים של איזושהי שיטה. אני מייצג את עצמי בלבד והאינטרס שלי הוא לדעת את האמת לאמיתה.

גרא.

New member
ommerl,פנית לכאן,ואני ששמעתי את הספור מהמרצה

שלי,ספרתי מה שאני יכול.העובדה שבזמנו,לא נשמרה סודיות רפואית,אינה מאפשרת לנו
אני ממקצוע שלי ולך,מהצדד שלך,לדון במה שארע לאותה יפה.יתכן שהיא עדיין חיה,יתכן
ולא,רשות לדון בה,אין לו.אז בקשה,אתה בוודאי רשאי לדון על כך בכל פורום,לא כאן.

ladybug4NLP

Active member
גרא-מאיפה לקחת שאותה יפה היתה זקוקה לחסיון

רפואי?
למיטב ידיעתי היא לא היתה חולה, היא באה מרצונה להופעה והסיפור שלה של הלפני-באמצע ואחרי פורסם בהרחבה.
אולי פשוט כדאי לפנות לחברות שאוספות מידע מעתונים כמו יפעת ולבדוק (תמורת כסף) מה פורסם בזמנו ולהמשיך משם.

גרא.

New member
Ladybug4aNLP,אני מבין את ההתנגדות שלך,ושל

חברייך שהתמחו ב-NLP לחוק ההיפנוזה המ"צב בזה
http://www.health.gov.il/LegislationLibrary/Nefesh34.pdf
מאחר והואאינו מרשה למומחים בהשכלה שלכם לעסוק בדיעבד בהיפנוזה.אלא,שחוק הוא חוק
הוא חוק,ונימוקיו עימו.החזרת הספור ההוא מלפני שנים בכותרות,לדעתך עשוייה לשרת את העניין
שלכם.אולי כן? ואולי לא. להבנתי חוק ההיפנוזה שנוצר בעקבות המקרה של יפה סויסה,בא למנוע
שמוש בהיפנוזה כבדור להמונים,כפי שקרה באותו מקרה.אבשלום דרורי המנוח,הכניס באולם כמה
מאות צופים להצגה,את קולטת ה צ ג ה של אנשים מהופנטים,העוש הזההות מיהו מספיק סוגסטיבלי
בכדי שיהיה מוכן לעלות על הבמה ולהשתתף במשחק,שהוא מלכתחילה לא ידע שיגרום לצחוק ממנו.
יפה סויסה לא בה מרצונה,אלא כבר היתה מהופנטת מתרגילי הבדיקה של אבשלום,לא שלטה
בביקורת העצמית שלה,כפי שקורה במצב הזה ,והתנדבה לעלות מתוך חוסר הכרה במעשיה,לעלות
על הבמה ולעשות צחוק מעצמה.כפי שאני מכיר את ההיפנוזה,אדם במצב של טרנס היפנוטי,המאפשר
למהפנט לשלוט בבקרה העצמית שלו,יעשה כל דבר שיאמר לו.אלא אם כן הוא ילמד תחילה איך להתנגד
לכך ולהפסיק את הטרנס.הזכות הזו לא ניתנה לגב' יפה סויסה.ולנו,אין שום זכות לדון בה.לכן בבקשה,
אל תתחילו אתם,המתפרנסים מעיסוק ב-NLP להתנפל עלי,לא אני הוא שקבע את חוק הפסיכולוגים,
אלא המחוקק.אי במקרה,כשלמדתי היפנוזה,שמעתי על הספור הזה,ולכן הגבתי לפנייתו של ommerl
אז בבקשה,יש לכם ווכוח עם חוק הפסיכולוגים,מקובל עלי.אבל לא דרכי,ולא בפורום הזה..תודה.גרא

למעלה