חצי שעה של MGS PP

חצי שעה של MGS PP

https://www.youtube.com/watch?v=Tto6n_AHdBM

נראה ממש מעניין, המכניקות של הבלונים האלה משנות את איך שמורידים אויבים לגמרי לדעתי, לטובה.
ההעברה של הזמן הייתה מגניבה, ועשו שם כל מיני דברים שמרעננים את הסגנון של עולם פתוח.

GROUND ZEROS היה סבבה, לא עשיתי יותר מדי מעבר למשימה הראשית, אבל יכול להיות שזה יעניין אותי הרבה יותר.

la lei lu la

New member
בהחלט מענין

ראיתי את הסרטון הזה הבוקר ויש שם כמה דברים יפים.
דווקא את הבלונים פחות אהבתי כי זה מסלק בקלות מדי גופות אויבים מהשטח. יותר מענין כשצריך ממש לגרור ולהסתיר אותם משומרים נוספים.
אבל מה שכן אהבתי וקשור לבלונים הוא שכל מה שמרימים עם בלון מגיע בעצם לבסיס האם. בכלל, כל הרעיון שכל אחד בונה לו את בסיס האם לפי הדרך שהוא מוצא לנכון ממש מדליקה. כל אויב או ידיד (או עז) שתשלח בבלונים מצטרפים בעצם לצבא שלך ותפגוש אותם בין המשימות בבסיס האם.
אני שמח גם שקוגימה ממשיך עם הקריאטיביות המשונה שלו שתמיד אהבתי בסדרה הזו. גם כאן תופיע קופסת הקרטון כאמצעי הסוואה והתגנבות, ואיזו דרך מגניבה זו להפטר מאויב על ידי סימון המקום שבו הוא עומד והזמנת ארגז תחמושת מוצנח שנופל לו בדיוק על הראש :)

martsiano1

New member
אני מחקה למשחק הזה בצפיה

רק שהקופסה לא תהיה בשימוש באונליין כמו של מטאל גיר סוליד 4
זה היה מעצבן ברמות ומי שהיה יודע את הטריק המלוכלך הזה תמיד היה ביתרון באונליין אבל אם זה ההיתי מכור

phoenix2000

New member
נראה מטומטם ברמות

בגדול המשחק מאוד יפה ומציג מכניקות התגנבות מגניבות. אבל אז נדחפים כל הבלונים והקופסאות ושלל השטויות האלה שפשוט הורסים את כל הריאליזם והופכים את זה לבולשיט יפני מעצבן. זה מסוג אותם הדברים שהרסו לי את zelda twilight princess. אתה מצפה למשחק בוגר ומקבל במקום זאת איזה מאשאפ לא ברור.

la lei lu la

New member
זה בדיוק אחד הדברים שמבדל את הסדרה הזו

מכל אותם משחקים ״ריאליסטים״ והופך אותה למיוחדת.
לכן גם לא כולם מתחברים אליה.

phoenix2000

New member
לדעתי זו מחלה של מפתחים

חוסר הרצון או היכולת הזו להיפטר מכל מיני מוטיבים "מיצגים" של סדרות משחקים כמו הקופסה הזאת של סנייק.
אז נכון, הקופסה הזאת זה אחד מסימני ההיכר הכי גדולים של הסדרה (ראיתי פעם מישהו בפורים באיזה כנס אנימה שרצה להתחפש לסנייק אבל לא הייתה לו תלבושת מתאימה אז הוא פשוט הסתובב בתוך קופסת קרטון כזאת וכולם ישר זיהו שזה סנייק).
אבל מה שאולי התאים למחשקים פעם לא בהכרח מתאים אליהם היום.
הקפיצה הזאת בין ריאליזם יפהפה לבין שטויות ילדותיות ממש צורם לי. אז נכון שיש אנשים שדווקא מתחברים לזה, אבל לי אישית זה הורס את החוויה.

אתה גם לא חייב להשתמש בזה

אם אתה רוצה חוויה יותר ראליסטית אתה יכול להתעלם מהקופסא הזאת, וגם להתעלם מלשגר דברים עם בלונים, אני לא יודע מה ההשפעה של זה על המשחק מבחינת משאבים, כי מראים שם איזה תותח נגד מטוסים שמסבירים שהועלה עם בלון לבסיס.
לא יודע, לי זה לא מפריע, אני עדיין מודע לזה שכשאני משחק MGS אני משחק משחק, במשחק אחר שמההתחלה מנסה לספר סיפור ראליסטי זה היה צורם לי, אבל MGS זה הכי סיפור יפני מצוץ וביזארי שהדבר האחרון שיהיה לי מוזר זה להקפיץ עם בלון עז לבסיס.

יש משהו במה שאתה אומר...

בסדרת MGS תמיד היה דיסוננס בין הריאליזם לבין הדימיון.
מצד אחד האויבים חכמים מאוד,שומעים צעדים,מזהים עקבות,קוראים לתגבורת.מצד שני אתה נלחם בערפד שהולך על המים.
זה שהמשחק מפותח ביפן בהחלט קשור לזה.היפנים אוהבים מאוד קטעי אקשן אובר דה טופ והומור דבילי כמו בחוברות הקומיקס שלהם וסרטי האנימה.
אני כבר התרגלתי לשילוב הזה ואני אפילו אוהב אותו אבל אני מבין את האנשים שזה מעלה להם את הסעיף.
אישית המשחק נראה לי די מוצלח.אני לא אוהב את הקטע ש MGS הופך לעולם פתוח אבל אולי מתישהו אני אתרגל לרעיון.הקטע עם הבלונים גם לי נראה ממש מפגר אפילו ביחס לMGS.זה מפגר גם מבחינת הקונספט וגם מבחינת הביצוע עצמו.
אני יודע שהקטע עם הבלונים היה קיים גם במשחק Peace Walker אבל זה ממש דבילי.זה עושה את המשחק ממש קל אם אתה יכול פשוט להיפטר מהאויבים בצורה כזאת ולמה שהאויבים אוטומטית יעברו לצד שלך בגלל ששיגרת אותם עם בלון?

evilplate

New member
נראה אדיר

הגיימפליי של מטאל גיר בחיים לא נראה טוב יותר, כל האפשרויות והאסטרטגיה, שלל המכניקות השונות, הכל יוצר חופש פעולה ומשחקיות סנדבוקס מעולה, מבחינתי זו קנייה בטוחה.

דבר אחד שהפריע ופה אני מסכים עם לה לי לו זה שהפרחת הבלונים צריכה להיות הרבה יותר מוגבלת, הוא ממש ניקה את כל הזירה במקום לנסות להפטר מהגופות וגם האויב לא שם לב כשמעלימים מטר ממנו את חבר שלו, אבל הם כבר הודיעו שהם לא הכניסו איזונים למכניקות ודבר אינו סופי ככה שאני לא דואג ואני חושב שהמשחק הסופי בעל פוטנציאל להיות הטוב בסדרה.

ולא מובנות לי הטענות על הקופסא, גם המטאל גירים הקודמים היו בעל מראה ריאליסטי ותמיד היתה את הקופסא, אין קשר לסגנון הגראפי וזה חלק מה trademark של הסדרה.
מה הבעיה בכלל? מי שלא רוצה שלא ישתמש בה, בכלל תמיד לסדרה היה הומור והיא היתה שטותניקית בין רגעי הסיפור הרציניים, מי שלא התחבר לקודמים לא יתחבר עכשיו אבל אני בטוח שאם פתאום מטאל גיר 5 היה סופר רציני כולם היו בוכים שהסדרה איבדה את ההומור והכיף, אי אפשר לרצות את כולם מה לעשות.

למעלה