חצי שנה אחרי פרידה

only for a sec

New member
חצי שנה אחרי פרידה

היי,אני מקווה שזה בסדר שכותבת כאן. יותר מרגיש לי כאן מאשר בפורום בינו לבינה.
אני בת 24. צעירה,כן. קשר שנגמר לפני חצי שנה כבר,היה קשר מדהים עד שקיבלתי אלפי סטירות. היום במבט לאחור אני יכולה להגיד שזה לא מה שאני מייחלת לעצמי,לא אדם לא יציב כזה שעוד לא התבגר מספיק כנראה.
ואני מרגישה שאני לא מצליחה להפסיק לכעוס,להפסיק לכאוב
על איך אדם נכנס לך לעומק החיים ובמכה אחת חדה הוא כבר לא שם
לא משנה כמה אני מודעת לעובדה שאני לא רוצה אותו בחזרה,וזה משפט שעד לא מזמן לא יכולתי להגיד,
אני אחזור הביתה מיציאה עם חברות ואציץ לו בעמוד פייסבוק לראות איך הוא ממשיך בחייו ואני עוד כואבת.
לקחתי מאוד קשה את הסיפור,חשבתי ללכת למישהו מקצועי שיסייע לי בזה אבל בעייתי לי כלכלית.
אני פשוט לא מצליחה להבין איך אדם יכול בשניה אחת לנתק הכל ולהמשיך בחיים כאילו כלום
הזכרונות שלי כבר מן הסתם מטשטשים לגמרי,הכל כבר נראה לי רחוק
אבל הכאב הזה לא עוזב
לא הייתי עוד עם אף אחד אחר מאז,אין לי גם חשק להכיר,זה ריסק לי את הביטחון,אבל זה מין פלונטר כזה שאני נשארת בשלולית ההיא
בא לי פשוט לקחת נשימה עמוקה שתמחק את הכל... אין לי כוח יותר לכאב הפיזי הזה...די...

זה לגמרי בסדר להתאבל אחרי פרידה

אי אפשר להתנתק סתם ככה פתאום, זה תהליך ויש בו הרבה כאב.
מה שאני מציעה לך זה להתמקד בדברים שעושים לך טוב: אם זה עבודה, חדר כושר, התנדבות, חוג...
תקיפי את עצמך כל הזמן באנשים- חברות, משפחה, אנשים חדשים.
&nbsp
בסוף הלב יתמלא מחדש באנרגיות ואולי אפילו תכירי מישהו שיגרום לך לשכוח מאותו בחור.
&nbsp
זה לא קל כשהלב נשבר
. תהיי חזקה!

מריוס זכריה

Member
מנהל
הנה מה שאני מציע לך

טיפול נפשי קצר מועד מאוד מאוד יעזור לך.

אבל אין לך כסף.

אז או שתחפשי טיפול מסובסד - למשל דרך קופת החולים שלך, או אם את סטודנטית באוניברסיטה, וכולי.

או שתמחלי על כבודך (כביכול) ותרימי טלפון לכמה מטפלים/ות ותגידי להם בפשטות שאת צריכה עזרה ואין לך כסף ואת יכולה לשלם רק X (או לא יכולה לשלם בכלל). חלק מהם יקבלו אותך. ככה זה עובד...

לעצם העניין, ברמת הפורום, אני רק יכול לחזור על האמיתות שכתבו לך לפני ועוד יכתבו לך: ככה זה באהבה ראשונה. כל אהבה אמורה להיות לנצח, כל הגוף והנפש נערכים לזה - וכשזה לא עובד בא ניתוק קורע, והגוף כואב והמח לא קולט.

אבל עם הזמן מבינים שככה זה עובד, וקשה לקלוע במכה ראשונה לקשר נכון, בריא, וכולי - ולכן עובדים שתים שלוש ארבע או חמש פרידות בדרך לאהבה הגדולה. וגם זו עלולה יום אחד להתפרק - ואנחנו נמשיך לחיות ונעשה להבא כמיטב יכולתנו. זו ההתבגרות שלנו.

נומלה

New member
קצת על "כאלה שבשניה אחת מנתקים וממשיכים"

מנסיוני הדל (והלא מקצועי! ואני לא מנסה להתחרות באף אחד מהמאורות...). מחוץ לזה שכל אחד זמן השינוי שלו אחר ותלוי בהרבה גורמים,
יש שני קצוות והמון באמצע. בקצה אחד יש את המצב הנפשי של אדם שהפרידה נחתה עליו כשלג באמצע אוגוסט. במצב כזה צריך זמן לעבד את הפרידה וזה עשוי לקחת הרבה זמן. בקצה השני של הסקאלה יש אדם שהנושא מתבשל אצלו הרבה זמן. כאן אפשר לראות את אלה שלכאורה ממשיכים מיד בחייהם והנתק כאילו לא מזיז שערה משערות ראשם. בעצם גם הם עברו תהליך, אבל התהליך הזה קרה מתחת לראדר שלך. את פשוט רואה את סופו. (וכמובן יש את המדחיקים אבל גם הם יצטרכו זמן כשההדחקה תעיק עליהם)
קחי אויר. את צריכה לעבור את התהליך שלך בזמן שלך. הוא עבר את התהליך שלו בזמן שלו.

כמה שהפייסבוק יכול להזיק..

אני מציעה לך להפסיק להתעסק ב"איך הוא המשיך/שכח/מבלה" וכו. (כי באמת שזה מיותר ובאמת שאין לך מושג איך הוא באמת מרגיש) ולהתחיל להתעסק בעצמך.
&nbsp
מכל מערכת יחסים אנחנו לומדים, גדלים, משתנים ומשתפרים.
תתמקדי בזה.
תחשבי מה היה שם טוב, מה היה לא טוב, מה את מאחלת לעצמך בעתיד.
&nbsp
הכאב של הפרידה הוא ברור-
אבל חבל שאת נתקעת על עינייני האגו שלך ובחישובים כמה הוא נפגע או כמה הוא כואב.
תתאבלי, תכאבי, ותמשיכי הלאה!
מי שלא מרגיש כאב גם לא יכול להרגיש אהבה.
&nbsp
אגב, יש היום טיפולים זולים מאוד דרך קופות החולים ודרך האוניברסיטאות.

אכן, אין קשר בין הפייסבוק לבין החיים

הפייסבוק מייצג את איך שהאנשים רוצים שיראו החיים שלהם, לא בהכרח איך שהם באמת נראים...
תמונה של זוג מחובק מחייך היא רק תמונה של זוג מחובק ומחייך.

אני כל כך שמחה

ששיברוני הלב הראשונים שלי היו בתקופות שלפני הפייסבוק.
לא היתה אז שום דרך לראות מה האקס עושה בחייו אלא אם כן נתקלת בו במקרה ברחוב או באיזו מסיבה.. ואז גם הדרך למעקב אובססיבי היתה הרבה פחות קלה.

ki92

New member
מה שאת מתארת זה בדיוק

חלק מתהליך ההחלמה של פרידה...
יש לך עוד דרך לעבור אבל תמשיכי ככה ואני מבטיחה לך שכל הכאב יעבור ואת תתגברי לגמרי ותוכלי להכיר בחור חדשֱֱֱֱֱֱֱ! הנפש שלך עוברת תהליך אבל, פששוט תני לה ואל תאיצי בה להדחיק הכל.
גם אם יקח שנתיים...המשיכי להתאבל.

גם אני עברתי פרידה,
גם אני הרגשתי כמוך..
כיום אני עם בן זוג חדש וטוב יותר.
אני עדיין מחטטת לאקס שלי בפייסבוק, אבל לא ארצה שנחזור אחד לשני בחיים!

אייבורי

New member
עזבי טיפול

&nbsp
כל הפרידות בעולם נשמעות אותו דבר
רק עניין זמן האבל שונה.
הכאב אותו כאב, את לא שונה מאנשים אחרים ומטפל אישי זוגי לא יכול לתקן את הכאב.
&nbsp
אבל כמו כל אבל, צריך לתת לו זמן קצוב. על אדם שמת יושבים שבעה
ואחכ יש בערך שנת אבל.
אני חושב שזוגיות שמתה יכולים להחליט שזמן האבל הוא גג חצי שנה.
&nbsp
בקיצור, צאי לעולם ותפסיקי להתחמק מזה

krispytuna

New member
כמו שכתבו לך

לכל אחד לוקח את הזמן שלו ,לכאוב ולהתאבלל על מה שהיה..
ואחרי זמן מה, ממשיכים הלאה.
&nbsp
על תתחרי עם האקס על הזמן שלוקח לו והזמן שלוקח לך. כל אחד בנוי אחרת, והרגשות שלך הן שלך!
לגבי הפייסבוק- תקבעי עם עצמך שתציצי פעם בשבוע למשל, עד שבהדרגה את תראי שלא תרצי להכנס ולהציץ יותר.
לגבי הזכרונות מהקשר, הם תמיד יהיו,זה חלק מהחוויה שלך שהייתה, תחשבי על זה כמשהו טוב :)

למעלה