חצי קשור לכאן....

babylon_a1

New member
חצי קשור לכאן....

אני שונא מרכזי הערכה (למרות שאני עובד ולא מתכונן לי אחד כזה) אין שום קשר בין הידע / הדרישה המקצועית לבין ה"פסטיבל" הזה מי שיודע לבלבל את המוח ולקשקש על עצמו מתקבל וזה מאד מקומם זה כמו שיבחנו מועמדים לשירות טלפוני בהדיפת כדור ברזל או סריגה מה דעתכם ?

לצערנו יש סיבה לדינמיקות קבוצתיות.

אומנם הרבה פעמים הדברים שבוחנים אותך עליהם, לא קשורים לתפקיד בעליל (ע"ע מבחנים על מחשב) אבל בדינמיקה עצמה, תו"כ דיון קבוצתי, ניתן לראות איזה סוג אישיות אתה. האם אתה מאוד דינמי, האם אתה פתוח לשמוע דעות של אחרים, האם אתה מתפרץ לשיחה, האם אתה ביישן. בסופו של דבר, לכל תפקיד באמת יש את הדרישות שלו. לדוגמא: לתפקיד תמיכה טכנית, בפוטנציה, אתה צריך להיות טיפוס אסרטיבי שמוביל את השיחה, ואילו בתפקיד שירות לקוחות אתה צריך להיות טיפוס שמקשיב עד הסוף ולא חווה את דעתך אם היא אינה רלוונטית לנושא הנוכחי. כמובן שככל שתעשה יותר מרכזי הערכה, תקבל יותר ביטחון ותדע מראש להתאים את צורת הדיבור וההתנהגות לאופי התפקיד, זה נקרא ניסיון. בנוסף, כשהבחורה הנחמדה בתחילת היום אומרת: "אנחנו מחפשים אנשים מסויימים לתפקידים מסויימים, ומי שלא מתקבל הוא לא בהכרח לא מתאים לעבודה בכל חברה" המשפט הזה מאוד נכון, כי מקטלגים אותך לפי תכונות מסויימות. לסיכום? גם אתה, גם אני, ואני מנחש שאף אחד לא באמת אוהב את המרכזים האלו. הם מתישים, מעייפים, והרבה פעמים ריקניים לגמרי. אבל זו הדרך "שלהם" לבחון אותנו לתפקיד. אם יש לך הצעה טובה יותר, וכמובן זולה יותר, יש לך מצב טוב להפנים אותה בחברות גדולות וע"י כך להיות עשיר להחליא, רק אל תשכח מי הציע לך את זה

babylon_a1

New member
כן אבל אם מישהו ביישן

זה לא אומר שהוא לא מתקן פלאפונים טוב / לא אומר שהוא לא יצליח לנהל שיחה בטלפון זה קישקוש מוחלט "אנחנו מחפשים אנשים מסויימים לתפקידים מסויימים, ומי שלא מתקבל הוא לא בהכרח לא מתאים לעבודה בכל חברה" יש אנשים שהם עוברים סידרתיים של מרכזים כאלה ויש להיפך (אם הייתי משתייך לראשונים לא הייתי כותב את ההודעה הזאת, אני איפשהו באמצע)

amphd

New member
מרכזי הערכה לא נותנים

כלום חוץ מפרנסה לפסיכולוגים תעסוקתיים,חברות השמה ומכונים למינהם דוג' נועם, הדס וכו' עצם העובדה שיש היום מכונים שמכינים אותך לעבור את הדינמיקות האלה(תמורת תשלום נאה) מוכיחה כמה הם לא רלוונטים לתפקיד. אם מלמדים איך לעבור את המבחן, מה להגיד ואיך להתנהג כאילו זה מבחן במתמטיקה, איך הוא יכול לשקף אופי, איך הוא יכול להצביע עלי, איך ניתן ללמוד מי אני אם אני מתנהג כמו שהדריכו אותי? ועןד נקודה אם המשפט הזה :" אנחנו מחפשים אנשים מסויימים לתפקידים מסויימים", נכון מכאן שבמוקד השירות של חברה מסויימת הנציגים צריכים להיות "מסויימים" דומים, לא תאומים זהים, אבל קווים מנחים יהיו אצל כולם ובכן אני בעובד במוקד של 250 נציגים והם כל כך שונים האחד מהשני. מרכזי הערכה ומבחני הדינמקות הם תוצאה של היצע וביקוש, יש כל כך הרבה דורשי עבודה, אז מה אכפת לי, המעסיק, למיין אותם בעוד אמצעי ולהגדיל את הסיכוי במציאת ה"אדם המתאים" ועובדה כשחברה במצוקת כ"א היא מוותרת על מרכזי הערכה. אין כמו ראיון אישי.

לפעמים זה די מקומם

אני עברתי ראיון מאוד מוזר במסגרת "יום ראיונות" לעובדים חדשים במסעדת יוקרה, ונשאלתי שאלות שחלקן הזכירו לי את המיונים לחמ"ן וחלקם היו הזויות בטירוף, ולא הבנתי את הקשר בינן לבין עבודה במלצרות. בין היתר נשאלתי "למה את רוצה לעבוד כאן?" כשהתשובה מן הסתם היא "כי אני צריכה כסף", אבל נראה שהייתה ציפיה לתשובה אחרת, מתוחכמת יותר, כאילו "למה אנחנו ולא מסעדה אחרת". אל תנסה להבין את זה, חבל על האנרגיות.

babylon_a1

New member
למה אנחנו ולא מקום אחר....

תשובות שלא כדאי לענות כי אני גר קרוב אתם משלמים חצי שקל יותר מהמסעדה ממול הקורות חיים שלי שוכבים בעוד 56 מקומות כי הם לא רצו אותי, הם ישר קלטו שיש לי 2 ידים שמאליות

למעלה