חציר דגן

popi199

New member
חציר דגן

בשלושת החודשים האחרונים האכלתי תבן מחציר דגן, הסוסים נראים מעולה אבל החומר לא באיכות מספיק טובה לטעמי.
עכשיו אני מתלבטת לגבי קניית החציר, אני שומעת על יותר ויותר אנשים שמאכילים בדגן צעיר וטוענים שהכל טוב.
אני מתלבטת בין שיבולת לדגן צעיר כי מצד אחד יש את הדגן על חסרונותיו ומצד שני בשיבולת יש מלא פחת והרבה פעמים יש מלענים שהם לא פחות מסוכנים.....
מישהו פה התנסה עם דגן צעיר או דגן בכלל?
וחוץ מזה אם למישהו יש טלפון של מגדל באיזור דרום/ מרכז אני אשמח.

טיפון125

New member
חציר

שלום לך!
עד כמה שידוע לי התבן/חציר קצוץ עשוי מדגן (חיטה) יחסית יבש שיהיה יותר קל לקצוץ אותו ומחפשים בלות שיש בהם הרבה גרעינים.
פעם ראשונה שאני שומע את המושג "דגן צעיר" את יכולה בבקשה להסביר מה זה?
ממתי בשבולת יש בעיה בהאכלת סוסים? עד כמה שאני יודע זה הבסיס הכי טוב במזון של הסוס. עם זה צריך להוסיף לפחות אחד מן האפשרויות הבאות - תערובת. גרעיני שעורה. תלתן. בקיה. אספסת.
אני ממליץ לך לדבר עם הוטרינר/ת שלך ולהתיעץ איתו/ה מה הכי טוב להאכיל!
עם זה מעניין אותך אני יכול לתת לך טלפון של מגדל מהצפון. אבל ההובלה תהיה לך יותר יקרה מאשר מגדלים שקרובים אליך ובטח עם את קונה כמות קטנה.

popi199

New member
בשיבולת

יש לפעמים מלענים שנראים כמו ראש חץ שהם מסוכנים לא פחות, בשיבולת יש המון פחת שהסוסים לא אוכלים. עם זאת בסוף קניתי חציר שיבולת כי לא רציתי קחת סיכון עם דגן.
דגן צעיר זה דגן שנקצר מוקדם יותר ועדיין אין בו גרעינים הוא ירוק ורך יותר מדגן רגיל ויש סוסים שמצליחים להסתדר איתו.

טיפון125

New member
....

עם השדה לא רוסס נגד עשבי בר אז יהיו בו המלענים שאת מדברת גם בשיבולת וגם בדגן ובהכל...
בקשר לדגן צעיר חחחח... כל בלה של גיבוב ראשון צריך להיות בה ירוק גם בדגן. בחיטה יש עדיפות לקצור לגרעינים. אז ליפני שהחיטה מתחילה להתיבש בודקים את השיבולת עם יש גרעינים גדולים. עם הם גדולים מחכים שזה יתיבש וקוצרים לגרעינים. אם הגרעינים קטנים קוצרים ירוק כדי לעשות ממנה בלות. ויש כאלו שלא מעניין אותם אם יש גרעינים או שאין בכל מצב קוצרים ירוק לבלות.
זה שמכין את הקצוץ מחפש בלות דגן יחסית יותר יבשות ועם הרבה גרעינים שזה בעצם מה שגורם לסוס להתנפח....
גם עם יש הרבה פחת בשיבולת. תעשי חישוב כמה עולה לך הקצוץ ביחס למה שאת מפסידה בשיבולת.
עד כמה שאני יודע הקצוץ עולה בסביבות 2000 שקל לטון נכון?
טון שיבולת בבלות גדולות יעלו לך בסביבות 1000 שקל.
אני יודע על לפחות שני אנשים שמאכילים בבלות דגן ירוק עם גרעינים. אני לא יודע עם הסוסים שלהם מסתדרים עם זה. או שהכיס שלהם מסתדר עם זה. חחח...

למעלה