חציל מטוגן

נירהמ1

New member
../images/Emo46.gifמה תודה? שימה כאן מהר מתכון

אפשר גם סמבוסק מחומוס? הכי פושט?
תודה מראש,

נורא נורא פשוט ../images/Emo92.gifהמתכון:

סמבוסק בשר או חומוס /היהלום שבכתר בצק: 2 כוסות קמח 100 גרם מרגרינה בלו-בנד 1 כפית שמרים יבשים להוסיף מים בהדרגה עד לקבלת בצק דביק, לקמח הקערה ולהתפיח כחצי שעה עד שעה תלוי במזג האויר בקיץ תופח מהר יותר. מילוי בשר 300 גרם בשר טחון 1-2 בצל גדול קצוץ צרור פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל שחור, 1/4 כפית בהרט לטגן את הבשר והבצל עד להשחמה, להוסיף תבלינים. לקרר להוסיף פטרוזיליה קצוצה. מילוי חומוס 1 קופסה גרגירי חומוס או חומוס מבושל תוצרת עצמית - גרוס עבה 2 בצלים גדולים קצוצים 5 שיני שום כתוש (לא המוכנים מהפריזר) מלח, פלפל שחור, 1 כף כורכום חצי עד שלושת רבעי כוס שמן לטגן את הבצל עד להשחמה קלה, להוסיף את השום ולטגן עוד דקה שתיים, להוסיף גרגירי חומוס ותבלינים, לערבב דקה שתיים, להוריד מהאש ולקרר. אני אוהבת לאכול ממילוי החומוס ככה עם כפית, ממש מעדן
אחרי שהבצק תפח, לחלק לעיגולים קטנים, (אני מכינה סמבוסק קטן-בינוני), לרדד על משטח מקומח, להוסיף מילוי, לסגור ולטגן בשמן. יש לשים לב לא לשרוף את הסמבוסק, הוא מיטגן מהר, מדי פעם להנמיך אש ושוב להגביהה. טעים בטירוף, יצאו לי לפחות 30, ומה שנשאר אחותי לקחת הביתה.

נירהמ1

New member
אוהבת את זה של החומוס הפשוט אפילו

יותר מזה של הבשר. לא משתגעת אחרי בשר, משתדלת לא לצרוך הרבה בשר (במיוחד האדום). אשמח אם תהיה סדנה סמבוסק חומוס.
אגב, לפני שנים אכלתי סמבוסק חומוס משגע בשוק של מחנה יהודה. היה שם דוכן בקצה השוק. עם תור ארוך-ארוך שעד שהגעת לראש התור היית כמעט מת מרעב בגלל הריח. איזה סמבוסק זה היה.

נירה נראה לי שאת מדברת על סטקיית

מכ"ם שפעם היתה בשוק וכבר שנים לא והם היו מכינים סמבוסק חומוס עירקי אורגינל, יאמי, יאמי

נירהמ1

New member
זה היה דוכן של סמבוסק - חושבת שהוא

לא קיים יותר. זה היה לפני שנים רבות (כמעט 30 שנה). אנשים היו עולים לרגל לדוכן הזה אחרי הקניות בשוק. אנשים עמדו שם עם הסלים הכבדים וחיכו (כשהם נהיים רעבים יותר ויותר) לסמבוסק הזה. אם ביקרתי בשוק ולא הלכתי לדוכן הפלפל - זה לא היה ביקור בשוק בכלל. זה אחד הזכרונות הטעימים שלי מירושלים.

נירהמ1

New member
את הסדנה לסמבוסק אני משאירה לך

את בטוח תעשי זאת טוב יותר (יש לי זכרון טוב מהפוקאצ'ות
). חוץ מזה, כבר אמרת שאולי תעשי סדנה.
מתכונים אותנטיים מהבית אני יכולה לעשות טוב, אבל בשביל סמבוסק פעם ראשונה צריך להיות מנוסה. אולי אחרי שאעשה פעם אחת, אם ייצא טוב, בפעם השניה אכין גם סדנה.

יפעתי, אני איתך

לא סובלת חצילים בשום צורה. גם לא אוהבת קישואים. ולא אבוקדו. ועוד לא הרבה דברים..

למעלה