חציבה בקיר ממ"ד

shanoon

New member
חציבה בקיר ממ"ד

אני מעוניין לדעת האם מותר (מבחינת איטום, אישורי הג"א וכו) לחצוב בצד החיצוני של קיר הממ"ד - לטובת הנחת צינור ניקוז ו/או שקע חשמלי - מבלי לחדור לצד הפנימי של הממ"ד?

mol3

New member
לא

וזה לא קשור רק לאיטום, כי אם גם לפגיעה בחוזק הקיר

mol3

New member
ההבדל בין קיר בטון וממ"ד

קיר בטון מתוכנן לכוחות אנכיים (באים מלמעלה). קיר ממ"ד מתוכנן בעיקר לכוחות אפקיים (באים מהצד). הקיר אמור לעמוד בכחות פיצוץ האקווילנטים ל 2 טון / מ"ר. רק לשם השוואב, תקרה בבית דירות מתוכננת ל- 150 ק"ג / מ"ר. אז אם מבצעים חציבה בקיר ממ"ד, על מנת להתקין צינור ביוב, משמש שמבצעים למעשה חריץ בתוך הקיר, כולל הפלדה. הקיר במקרה כזה לא יעמוד בתסבולת הנדרשת. ולכן, חציבה כמו שתוארה בקיר ממ"ד היא אסורה והג"א לא יקבל זאת.

THE UNDER TAKER

New member
אם תקרות מתוכננות ל 150 ק"ג/ מ"ר

איך זה ששמים משטחי בלוקים על התקרה ? משקל כל משטח כ 1100 ק"ג , על בערך מטר מרובע אחד .

mol3

New member
זה לא תקין

וכאשר אני נתקל בזה במסגרת עבודתי, אני דורש לפזר. אבל יש לזכור, שבחלקה העליון של התקרה יש ברזל חלוקה. הברזל מעביר את המשקל לכמה וכמה מטרים רבועים מסביב, כך שהמשקל מתפזר.יש גם מקדמי בטיחות (מבחינת תכנון 60% ומבחינת חומר סדר גודל 100%). ולכן תקרה שתוכננה ל- 150 ק"ג, יכולה לסבול סדר גודל של 300 ק"ג, לפני נזק קבוע. אז אם ברזל החלוקה מעביר את המשקל ל- 4 מ"ר מסביב, אנחנו עדיין בגדר הסביר. ולכן הבעייה איננה גדולה אם מניחים משטח אחד. הבעייה מתחילה כשמעמיסים כמה משטחים כאלה אחד על יד השני. לעניין התהייה שלך, אז אתה יכול להיות בטוח. 150 ק"ג למ"ר זה משקל התכן לפי התקן.

avi5199

New member
שלשה שמנים מתחבקים זה יותר מ 150 ק"ג על מטר

ואם הם קופצים, אז המכה שלהם זה יותר מפי 2. אז מה רוצים מהמנהנדס של הפלקל של אולמות ורסאי ? עשרות אנשים מחובקים קפצו שם כל ערב על משטח מאד מצומצם. שום רצפה לא אמורה לעמוד בזה.

THE UNDER TAKER

New member
היום מספיק שמן/נה אחד/ת , אם הם זכו בפיס

או שביתר ירושלים הכניסו גול + משקל הריצוף , אז אנחנו בבעיה . תכלס לפחות 8-10 משטחי בלוקים קרובים אחד לשני ,הועמסו אצלי בבית על רצפה תלויה , לאחר ימים ספורים בלבד מהיציקה יש לה רק רשת תחתונה 6.5 - 10 על 10 . רק בפינות יש רשת עליונה . אולי הקלקר מלמטה עוזר . בכל מקרה אני לא ארשה להעמיס את הגג באותה הצורה , אלא אם התפסנות עדיין תשאר מלמטה .

mol3

New member
גם אם הטפסנות למטה - אסור להעמיס

על אחת כמה וכמה שתהליך ההתקשות וההידרציה לא הסתיים. איך בידיוק עשו אשפרה, אם המקום כבר הועמס ?. לגבי כמויות וקוטר הברזל אני משאיר את זה לקונסטרוקטור שלך.

avi5199

New member
אצלי שמו גם בלות עם חול וחצץ

משטחים של שקי מלט, וגם משטחים עם מרצפות .... הם אומרים שזה בסדר, המהנדס ביקר ולא אמר כלום, המפקח אמר שככה זה תמיד ושאף אחד לא יסכים להעלות בלוק בלוק... בקיצור לך דבר אל הלמפה... עכשיו אחרי שגמרו לרצף, מבחינתי כבר מאוחר. אבל כייון שהבית לא התמוטט עדיין,וגם סדקים אני לא רואה, אני משער שאולי הוא חזק יותר מהתקן הזה.

fireman

New member
פלקל זה סיפור אחר לגמרי שלא נוגע

למגבלות עומס שימושי....אחרי הכל בוצעו גם חניונים בשיטת פלקל

ITCHAKG

New member
שתי הערות הנדסיות

תקרה בבית ממגורים בנוסף לעומס השימושי נלקח בחשבון גם משקל הרצוף והחול והמחיצות, שאינם קיימים בשלב העמסת הבלוקים. מכיוון שהעומס של המשטח מתחלק לפחות על 2 מ"ר, אז אין בעיה סטטית עם משטח במשקל טונה. ככלל, רצוי שהמפקח יקפיד וידאג לסדור מפוזר ומושכל של המשטחים והבאלות, בצמוד לקווי הסמך (קורות ועמודים) ובכך ימנעו בעתיד הופעת סדקים נימיים עקב שקיעה בשלב העמסת חומרי הגמר.

mol3

New member
אני בכוונה לא נוהג להתייחס לר.ט.מ לצורך זה

הסיבה פשוטה. אם נעמיד משטחים בכמות מוגזמת בחדר אחד וניקח בחשבון שיש לנו בנוסף לעומס הקבוע, גם את הר.ט.מ (העומס השימושי הנוסף), אז עלינו לקחת בחשבון עוד נתון שמתקזז עם האמור. יש לזכור שבמפתח הסמוך גם אין לנו עדיין ר.ט.מ. וזה מוביל אותנו לכללי "תכנון עבור מצב מסוכן". הרי כשאנחנו מתכננים עומס, עלינו לקחת בחשבון (יותר נכון העתיר לוקח בחשבון) את מעטפת המצבים המסוכנים. כיוון שחסר לי עומס של ר.ט.מ במפתח סמוך, אני לא יכול לקחת אותו בחשבון להעמסה במפתח המועמס, כי אז אני מגביר את הסכנה ומקצין את המומנט של מצבים מסוכנים. אלא אם מדובר על מפתח פרקי - פרקי. ולכן, עדיף להתייחס לתסבול העמסת האלמנט, כאילו הר.ט.מ כבר בפנים, וזה יתן לנו קיזוז כלשהו. כך לפחות אני רואה את זה-(ככלל אצבע, לפחות) מבחינה עקרונית ואף פעם לא עשית חישוב. אנסה באמת בהזדמנות להריץ בעתיר סכימה סטטית של שלושה סמכים, כדי לראות איך זה מתנהג במצב מסוכן עם הר.ט.מ ובלעדיו.

למעלה