חצויה

בדנתמ

New member
כן אבל אם ערפד הוא בקדמת הבמה...

אז לדעתי זה אומר שראוי לתת לו הרבה יותר עומק משאפשר לצפות מסדרת נעורים. הרי ערפד בן 500 הוא לא נער תמים בן 16. ערפד שחי כל כך הרבה זמן, מפתה ורוצח אנשים ע"י שתיית דמם, הוא הכל חוץ מתמים. וגם בתור הדמות הראשית אפשר להציג אותו כפחות "טוב". סה"כ משהו שחסר לי בלא מעט סרטים וסדרות, זה הצגת הגיבור כדמות שאינה מאה אחוז מונעת ממניעים חיוביים וטובים. קח לדוגמא את הסדרה המעולה "הסמויה". שם הם דווקא עשו את זה בצורה אותנטית וכמו שצריך. ראית שם שכל הגיבורים, מכל הכיוונים, היו מעגלים פינות בחיים ומונעים לעתים גם לא רק מהמניעים הכי טהורים. ראית שגם שוטרים היו מדי פעם עוברים על החוק, גם קטינים לא היו כאלה חפים מפשע שם, וגם הגנגסטרים היו מהגיבורים המרכזיים של הסדרה, שלא הציגה את העולם שהיא תיארה בשחור מול לבן. ולא טענתי שערפד אמור להיראות מפחיד. גם ילד קטן לא נראה מפחיד. העניין הוא שדמות אפלה צריכה את הרמז הזה לדברים האפלים שהיא עושה. אני התכוונתי שצריך להציג אותו בתור דמות ראשית, אבל כזאת שעדיין מבצעת מדי פעם מעשים ברוטאליים לחלוטין, כאשר כמובן המניע אליהם הוא לא סאדיזם, אלא צורך קיומי של יצור שניזון מדם אנושי. אגב, "צע3קה" זה בדיוק מסוג הסרטים שאני לא מחשיב כסרטי אימה. אני יושב מול המסך, ובמקרה הטוב מגחך... הצלצול האמריקאי לא ראיתי, אבל הגרסא היפנית (והמקורית אגב) היא מצוינת.

קרניjack

New member
הניבים גרועים!

כלומר, נראים טוב לפחות מאיך שזה נראה- אבל המיקום- המיקום!
וזה לא קטנוני.

בדנתמ

New member
אוי עכשיו שמתי לב...

קודם לא הגדלתי את התמונה וחשבתי שהם במקום הנכון, כנראה כי לשחקן הזה יש שיניים קידמיות ממש רחבות
אבל מה הקטע בניבים שהם בעצם שיניים חותכות... אפילו בטרו בלאד, שממש אהבתי, זה עדיין הפריע לי גם בסוף העונה, וכשאני נזכר אני משתדל להדחיק

קרניjack

New member
המיקום של הניבים משגע אותי

בעיות טכניות של האיפור או מה? בכלל לא ספציפי לסידרה הזאת, אבל זה פשוט משגע שממקמים אותם בשיניים היותר קדימיות כדי שיראו את הניבים יותר, שזה ישחק איזה תפקיד בסרט וייתן לה יותר "משמעות ערפדית" או משהו כזה... זה פשוט מעצבן ששמים את ההעדפה הויזואלית על פני האותנתיות!

Berethor

New member
עכשיו שמתי לב

שרק אצל ליאו זה ככה, אצל כל הערפדים בחצויה זה אחרי ארבע ואצלו אחרי שתיים. הזוי שהם "הבליטו" והרסו דווקא לדמות מרכזית. חבל שאי אפשר לשלוח מכתב ליוצרים אבל כנראה זה במלא 'מאוחר מדיי'.

קרניjack

New member
חבל../images/Emo3.gif ולאי אין זמן אבל מוזמנים לפתוח עוד שיר

שירשור לסידרה!! מי רואה? מי לא? מה חושבים עד עכשיו?

Berethor

New member
לא מעניין אותנו מי שלא רואה

אני בטוח שיש לניבים של ליאו הסבר הגיוני(חוץ מהטכני של ל'הבליט'), יכול להיות שלערפדים אחרי גיל 16 הניבים זזות שן אחת אחורה למקום הנכון. אותו דבר לגבי הדיבור של "עקרו לי שן". תשימו לב להבדל בין ליאו לאתוס בשני הדברים האלה.

Berethor

New member
הניבים במקום הנכון!

תראו אצל אתוס, ניבים זה אחרי ארבעת השיניים הקדמיות. יכול להיות שלא רואים טוב כל כך אצל ליאו. עוד מה שממש אהבתי בסדרה זה שאתוס וליאו הם בדיוק כמו שערפדים כמו שצריך להיות, מושלמים, מתנשאים, קשוחים וכו. איפה עוד ראיתם ערפדים שעושים "תוריד תיד!", יורדים על בני תמותה ומכים ציידים.

קרניjack

New member
מה שאם כבר מגוחך שהוא לא נראה בן 16

דיי כבר לתקוע כל הזמן את הגילאים של 16 או 17 לערפדים! מה עם קצת 20 ופלוס?
גם תמיד השחקנים נראים גדולים יותר...

קרניjack

New member
אל באמת תצפה שזה יהיה "אפל" וברוטאלי כמו

"דם אמיתי" (אגב, הפורום שלהם נסגר?). היום הערפדי המודרניים, או יותר נכון המבוקשים בקלונוע הם ערפדים טינאייג'רים כייפים (נראה לי הרבה בעקבות דימדומים) ובכלל הערפד הוא לא האפל של פעם...כבר דיברנו על זה. חוץ מזה שסידרת ערפדים ישראלית אפילה על ערפדים, לא נראה לי ממש תשתלב פה בטלויזיה ותבטא מה שתירצה לבטא

בדנתמ

New member
אבל אני כן מצפה...

כי אין בעיניי כל קשר סביר בין סדרות טינאייג'רים קיטשיות ודביקות לבין ערפדים / אנשי זאב / קניבלים רצחניים וכד', ממש כמו שאין קשר בעיניי בין סדרות כאלה לבין שאר מיני רוצחים ברוטאליים כמו ג'ק המרטש וכד'. וזה בדיוק הטוויסט שאני לא אוהב שעשו על ערפדים בשנים האחרונות. סה"כ, הכל התחיל מסיפורי פולקלור על אנשים כדוגמת ולד צ'אפאש, שבתור לוחמה פסיכולוגית לדעתי, דאגו לעודד את הפצת הסיפורים על נטיותיהם לשתות את דם אויביהם בבוקר שלאחר הקרב. סיפורי פולקלור כאלה, וכמה סיפורים מיתולוגיים עתיקים (ובד"כ אם תסתכלי על העיבודים העתיקים יותר לסיפורי מיתולוגיה, הם הרבה יותר ברוטאליים מהעיבודים המודרניים) הם שהזינו את הסיפורים המודרניים על הניזונים מדם אנושי. אישית, החיבור בין יצור שאמור להיות אפל וברוטאלי (גם אם לא מתוך בחירה) ולעשות דברים שלא בהכרח מתאימים לצפיה לילדות בנות 12, לבין סדרות טינאייג'רים טיפוסיות, ממש לא עושה לי את זה. את הסרט דמדומים ראיתי (לא קראתי) והאמת ששם זה פחות הפריע לי, אם כי זה כבר היה ממש על הגבול. אני מניח שהצילומים האיכותיים שהיו שם של אזור המדינה וושינגטון, שאני אישית מאוד אוהב, והעובדה שהמשחק היה פחות רדוד מבסדרת טינאייג'רים, עזרו מאוד לסרט להיות משהו שאני מסוגל להינות ממנו. איכשהו החיבור בין "ערפד" לבין "טינאייג'ר כיפי" נראה לי מעוות לגמרי. זה כמו להגיד "כוכב פוטבול" שהוא "עדין כמו בלרינה", או "לוחם קומנדו" שהוא "מעריץ שרוף של בריטני ספירס שהתעלף כשהוא ראה אותה בהופעה"
עוד מעט גם יהיו לנו פה ערפדים מטרוסקסואליים עדינים ורגישים שמתייסרים כמו ילדי אימו ומתעלפים למראה דם...
אני בעד שתהיה כאן חזרה לערפד הישן והטוב. לערפד האותנטי, שירגיש אמיתי ומסקרן. למשהו שירגיש אפל, אבל עדיין ימשוך את הסקרנות הטבעית שלנו... למשהו שלא כל דבר שהוא עושה מובא לנו באופן אסתטי ונקי, שגם אם הוא הגיבור ולא הנבל, הוא יהיה דמות מלאה יותר עם צדדים אפלים באישיות וקונפליקטים פנימיים... למשהו שיהיה אמיתי, ולא סתם ינסה לתפוס פוזה ולמשוך עדרי מעריצות בנות 12 עם מנת משכל של נמלה בת יום... הערפדים הטינאייג'רים האלה, הם בעיניי כמו ניתוחים פלסטיים. ומה לעשות, מה שנראה מלאכותי גם נראה פחות טוב. ותכלס, למעט מקרים ממש קיצוניים, או אנשים שפניהם הושחתו בתאונה וכד', אני די מתנגד לניתוחים פלסטיים. נגיד את זה ככה: מייקל ג'קסון נראה טוב בעינייך?

Berethor

New member
אז הסדרה הזאת לא בשבילך

אתה בא לכן בקטע הסטריאוטיפי והרצון לסרט אימה, זה לא מטרת סדרות/סרטים מהסוג הזה. ערפדים הם לא "קניבלים רצחניים" ובטח שלא "אנשי זאב". דווקא הסיבה שערפדים כל כך פופולריים ומושכים היא כי לא כי הם יצוריים ברוטליים ומכוערים. הסגנון שהערפד הורג וחיי כוללים הרבה סטייל ועידון. אתה רוצה לחזור לסיפורי פולקלור, אבל זה לא הכוון שעליו זה הולך. לך תראה שלושים יום ולילה וזהו. אתה רוצה אבל זה לא מה שהרוב רוצה. ברגע שבנות 12 מפורום דמדומים שומעות תציטוט הזה "מעריצות בנות 12 עם מנת משכל של נמלה בת יום", הן יבואו לעשות בך לינץ', אני בטוח שזה היה ברוטלי ואפל.

בדנתמ

New member
לא הבנת את מה שאני מכנה ברוטאלי...

אני לא אומר שערפד צריך להתנהג בגסות כל היום, ובטח שלא להיות מכוער. אבל האקט עצמו של הרצח הוא ברוטאלי, לא משנה מאיזו נקודה אתה מנסה להסתכל עליו. לכן אני לא אוהב שמיפיפים אותו. הערפד הורג בסגנון מדויק, אבל אתה לא יכול להגיד על הרג שהוא מעודן. גם אם לא נשפך הרבה דם ומתיז על כל הקירות, לדעתי חשוב להדגיש בסרטים בהם אנשים נרצחים, את המשמעות של הרצח, את העובדה שאותו אקט מהווה סיום של חיי אותו קורבן, וקרוב לוודאי שמלווה בכאב. ולגבי הרוב... סדרות וסרטים לא עושים רק בשביל הרוב. הרוב רוצה טלנובלות וריאליטי, ועובדה שיש לך גם סדרות דרמה טובות מדי פעם (אהבתי את "מילואים" למשל). כנ"ל, אגב, במוזיקה. הרוב רוצה את הקקופוניה הבלתי נסבלת של בריטני ספירס ודומיה, אבל עובדה שיש לך גם להקות כמו דרים ת'יאטר, שגם אם הן פונות לנישה יותר "שולית", עדיין מביאות 10,000 איש להופעה שלהן בישראל
ערפד הוא סוג של אדם, והוא ניזון מאנשים אחרים = קניבל. אם הוא גם רוצח אותם בתהליך = קניבל רצחני. ואגב, במקורות הספרותיים השונים, ערפדים מצויירים בהרבה צורות. לעתים מדובר בדמויות אלגנטיות ובעלות גינונים אציליים ממש, ולעתים מדובר במפלצות שלעולם לא לובשות צורת אנוש יפה וברורה... אישית, אני נוטה להעדיף את הסוג הראשון, אבל כאמור, אני מעדיף שהוא יוצג בתור דמות עם יותר עומק ואפלה, ופחות בתור טינאייג'ר רודף מותגים וסטריאוטיפים...

מה, ערפד תמיד רוצח בנשיכה?

אני לא זוכרת משהו ספציפי, אבל לא נשמע לי הגיוני שבכל הגרסאות של ערפדים, בכל הספרים/סרטים/סדרות, הנשיכה שלהם תמיד הורגת.

בדנתמ

New member
אני לא יודע אם בכל הספרים היא הורגת...

אבל בספרים המקוריים, ובמשך מאות שנים, זה היה גורף ומוחלט.

Berethor

New member
חד משמעית לא

אפילו מאופן עקרוני ערפד לא חייב להרוג, דם בניגוד לבשר הוא דבר מתחדש. הנשיכה עצמה לא הורגת במלא לרוב(חוץ ממקרה של תקיפה ברוטלית במיוחד), ברוב המקרים ה'טרף' מת ממחסור דם. הדוגמא הכי טובה היא בVTM, שם כן נושכים אבל לא מייבשים אותו, הבן תמותה לא זוכר כלום.

קרניjack

New member
אולי בתור בובת פורצלן...או ראש פולחץ

הוא נראה דיי טוב בגירסת השחור לפני שהוא השחית את עצמו...עד היום משעשע אותי שהוא הודה שהוא חייזר ב"גברים בשחור"
אני מבינה שלא מרגיש לך קשור, וגם מציק שמחברים את הסרטי נוער עם עולם הערפדים, שנהפך להרבה פחות אפל ויותר מסקרן ורומנטי בשנים האחרונות מאשר בעבר- אבל כמו שאמרתי, אל תצפה שבאמת תתחיל להיות סידרה ישראלית ברוטאלית על גרונות שנקרעים ומיסתורין ברחובות תל אביב בלילה... האמת שאם כבר הייתה סידרה ישראלית שקרובה לזה, אני חושבת שהיא הייתה בסיגנון "הבורר"- גם שם יש רציחות ואלימות, גם שם זאת מאפיה, אבל הכל בשנינות והומור... נראה לי סידרת הערפדים הישראלית שתיהיה ברוטאלית תיהיה בסיגנון הבורר
ואגב דימדומים, הסרט אומנם לא מרגיש כל כך קיטשי ושטותי, אבל בספרים בלה נשמעת כמו פאקצה, והמעריצות של הספרים/סידרה הן גרועות הרבה יותר במציאות ממה שאתה רואה בסידרת הערפדים הישראלית הזאת (וכמובן שבהכללה, גם אני קראתי טווילייט
)

בדנתמ

New member
אני ל אמצפה שתהיה סדרה ישראלית...

...ברוטאלית על גרונות שנקרעים ומיסתורין ברחובות תל אביב בלילה. אני מצפה שתהיה סדרה כזאת שמתרחשת ברחובות ירושלים
מה, עיר הקודש... בירתו התרבותית והרוחנית הנצחית של העם היהודי לדורותיו... עיר הבירה שלנו (וגם עיר ה
שלנו)
בכלל סדרה מהז'אנר שתתרחש בעיר הזאת, ישראלית או סדרה זרה אפילו, תשמח אותי מאוד (אם היא תהיה עשויה היטב). ותכלס אני כן מצפה שהקולנוע הישראלי והטלוויזיה הישראלית יתפתחו קצת ויקבלו יותר מגוון. הכל פה נעול על מיינסטרימים וזה משגע אותי. במוזיקה, כל מה שלא מיינסטרים מקבל פה אפס חשיפה. בטלוויזיה, יש פה דרמות טובות, וקומדיות נחמדות, אבל כמעט כל מה שרואים היום זה ריאליטי שכבר מזמן יצא לנו מכל החורים, וכלמיני טלנובלות לנוער... אני כן רוצה שתהיה פה סדרת דרמה מותחת ואפלה יותר. בשביל סדרת מתח אפלה, לא צריך סצנות מדממות בתקציבי עתק. בד"כ סרטי מתח עובדים הרבה יותר טוב כשמתמקדים בעלילה ומשאירים חלק מפרטי ה"אקשן" לדמיון של הצופה, תוך כדי שמכוונים את אותו דמיון להיות כמה שיותר מפחיד
מצד שני, אני מניח שייקח עוד כמה שנים טובות עד שהטלוויזיה פה "תתבגר" מספיק...

למעלה