1. את הענף כדאי לנקות היטב לפני
הכנסתו לכלוב. אפשר לשטוף אותו במים חמים מאוד ולהבריש במברשת קשה. חלק מהגולשים כאן ימליצו לך לאפות את הענף בתנור. את זה לא יצא לי לנסות. לדעתי, כדאי להימנע משימוש בחומרי חיטוי כמו אקונומיקה, שעלולים להיספג בעץ ולהזיק לנחש בהמשך. כמו כן, רצוי לודא שאין על הענף (או בתוכו) מזיקי עץ למיניהם. אם יש כאלה - חפש לך ענף אחר. דרך אגב, קינגסנייקים הם נחשים קרקעיים. לא יקרה כלום גם אם לא תשים ענף בכלוב. 2. ברוב המקרים, כשמגדלים קינגסנייקים אין שום צורך בתוספת מיוחדת של לחות. המים שמתאדים באופן טבעי מכלי המים אמורים להספיק. במקומך לא הייתי מוסיף לחות לכלוב בשום צורה. הייתי מחכה שהנחש יתנשל, ואם הוא הצליח לעשות את זה בלי בעיות, סימן שהלחות בסדר גמור. אם יהיו בעיות בנשל (חתיכות נשל שנשארות תקועות על הגוף) - תדע שיש צורך בתוספת כלשהי של לחות. בכל מקרה, אם אתה מוסיף לחות - עשה זאת בזהירות רבה. כמו שכבר כתבתי כאן בעבר, אם טועים בעניין הלחות, עדיף תמיד לטעות לכיוון היבש: הבעיות הנגרמות כתוצאה מעודף לחות (זיהומי עור ובעיות דומות) הן חמורות הרבה יותר מאלה שנגרמות על ידי לחות נמוכה מדי (נשל תקוע, בעיה שנפתרת בד"כ על ידי השריה קצרה של הנחש במים).