חפצים מחוץ לבית???

scobras

New member
חפצים מחוץ לבית???

עם יש לי עץ ליד הבית שאני רוצה מאוד לקחת ממנו ענף ולשים בטרריום החדש שקניתי ללנין החמוד שלי (קינג קליפורניה משהו כמו 54 ס"מ בין משהו כמו עשרה חודשים) עכשיו השאלה שלי היא עם צריך לנקות את הענף בדרך מסוימת או ישר להכניס אותו לטרריום.. ?

scobras

New member
עוד שאלה קטנה

אאהההההה רגע יש לי עוד שאלה קטנה על הדרך.. אז ככה... אמרו לי שאני צריך להכניס קצת לחות לטרריום איך אני עושה את זה???

רן333

New member
1. את הענף כדאי לנקות היטב לפני

הכנסתו לכלוב. אפשר לשטוף אותו במים חמים מאוד ולהבריש במברשת קשה. חלק מהגולשים כאן ימליצו לך לאפות את הענף בתנור. את זה לא יצא לי לנסות. לדעתי, כדאי להימנע משימוש בחומרי חיטוי כמו אקונומיקה, שעלולים להיספג בעץ ולהזיק לנחש בהמשך. כמו כן, רצוי לודא שאין על הענף (או בתוכו) מזיקי עץ למיניהם. אם יש כאלה - חפש לך ענף אחר. דרך אגב, קינגסנייקים הם נחשים קרקעיים. לא יקרה כלום גם אם לא תשים ענף בכלוב. 2. ברוב המקרים, כשמגדלים קינגסנייקים אין שום צורך בתוספת מיוחדת של לחות. המים שמתאדים באופן טבעי מכלי המים אמורים להספיק. במקומך לא הייתי מוסיף לחות לכלוב בשום צורה. הייתי מחכה שהנחש יתנשל, ואם הוא הצליח לעשות את זה בלי בעיות, סימן שהלחות בסדר גמור. אם יהיו בעיות בנשל (חתיכות נשל שנשארות תקועות על הגוף) - תדע שיש צורך בתוספת כלשהי של לחות. בכל מקרה, אם אתה מוסיף לחות - עשה זאת בזהירות רבה. כמו שכבר כתבתי כאן בעבר, אם טועים בעניין הלחות, עדיף תמיד לטעות לכיוון היבש: הבעיות הנגרמות כתוצאה מעודף לחות (זיהומי עור ובעיות דומות) הן חמורות הרבה יותר מאלה שנגרמות על ידי לחות נמוכה מדי (נשל תקוע, בעיה שנפתרת בד"כ על ידי השריה קצרה של הנחש במים).

Itamar Levy12

New member
תשובות על הדרך

כן יש לחטא את העץ. אני ממליץ על תנור ביצי חום של 200 מעלות כ40 דקות(ככה אני עשיתי),לתת לזה להתקרר טוב טוב ולהכניס לטרריום. קינג קליפורניה לא צריך לחות יתרה בטרריום,כלי מים יציב גדול בטרריום זה כל המים שצריך,לקרת נשל אפשר להכניס קופסאת לחות שעשוה מקופסא עם חור שהנחש יוכל לעבור בן נייר טואלט לח(תרסס עם שפריצר מההום סנטר) ותרסס את הדפנות של הכלי גם במים). לילה טוב.

scobras

New member
וואי תודה

תודה אנשים יש לי אותו מ ה20 לאוקטובר ואף פעם לא היו לו בעיות בהשלה אז זה בסדר לא צריך לחות... :) ובקשר לעץ אין בעיה אני ישים אותו במים חמים ישפשף טוב טוב עם מברשת קשה והכל יהיה טוב :) תודה רבה לשניכם :)

לא ממליץ על מים רותחים וזהו..

לי היה עץ שהיו בו תולעי עץ שמתי את הענף במים חצי שעה ובכל זאת לא כולם מתו לדעתי הכי טוב שתשים את הענף בתוך תנור זה הכי בטוח

עוד רעיון

אני קניתי בחנות שמוכרת בעיקר ציוד לקווריומים גזע עץ שנדמה לי נקרא אפריקאי (בד"כ שמים אותו בתוך אקווריום) מה שבטוח אין עליו שום טפילים כי הוא לא מגיע ישר מהטבע ,בחרתי אחד גדול עם כמה ענפים וניסרתי אותו לשני ענפים נפרדים עם בסיס ישר אותם הצמדתי לדופן האחורית של הטרריום . גם יפה גם בטיחותי וגם נקי.

Itamar Levy12

New member
לא חשבת שאולי

שהגזע כן(!!!) היה בתוך מים עם דגים ושמה קיבל חיידקים. ולדעתי תכניס לתנור.

blckMonkey

New member
אם אתה קונה גזע בחנות

אתה יכול להיות בטוח שהוא לא היה קודם לכן באקווריום. העצים שנמכרים בחנויות של בע"ח מגיעים ממקורות מים (נחלים, נהרות, חוף הים) ונקראים DriftWood הם מקבלים את המראה הייחודי שלהם משיוט במים, וחבלה כתוצאה מהטחה אל גדת הנהר/ קרקעית הים. אני מאמין שהעצים שנמצאים בחנויות עוברים חיטוי כלשהו (רובם, מה שמעניק להם את הצבע החום הכהה...), אך לעולם אי אפשר להיות בטוחים. אני לא קונה עצים בחנות, אלא בוחר עצים בטבע, רצוי מאוד שיהיו חיים: אני משרה את העץ במים רותחים, לאחר שניקיתי אותו במים וקירצפתי אותו. לאחר מכן אני מקרצף בתמיסת פולידין, שוטף ומייבש. ניתן למשוח את הגזע גם באבקת אופיגל, לתת לה לעשות את העבודה ואז לשטוף (למרות שאני בעצמי מעולם לא ניסיתי זאת, שמעתי שזה עובד טוב).

יש כמה סוגים של עצים שנמכרים

בחנויות ועצי סחף הם לא. עץ סחף זה אחד שנסחף בזרם וזה עץ כמו כל העצים שצף על פני המים דבר שלא ממש יתאים לאקווריום שבו העץ צריך להיות שקוע במים... לכן העץ הנפוץ בחנויות חיות הוא שורש של עץ שנקרא מופאני ואני לא זוכר מהיכן הוא מגיע אבל הוא כבד מאוד ולכן הוא גם שוקע במים.

למעלה