חפירות

מוריאל1

New member
חפירות

שלום רב, יש לי חלום ישן וזה להשתתף בחפירות ארכיאולוגיות כמתנדבת. למי פונים? איך עושים? תודה מוריאל

פיספסת את העונה - החפירות מתרחשות בקיץ בד"כ

אבל תנסי להסתכל באתרים של האוניברסיטאות - ירושלים, ת"א, באר-שבע, חיפה - בכל אחת יש לימודי ארכיאולוגיה ו\או ברשות העתיקות אולי שווה לנסות בעיר דוד - אני חושב ששם יש חפירות כל הזמן וכמובן - תחפרי בהיסטוריה של הפורום הזה אגב - לרוב צריך להתחייב לשבוע שבועיים וההתנדבות עולה גם כסף... צריך לבדוק טוב אם האחראי על האתר אם אפשר לבוא רק לימים בודדים

elians

New member
ההתנדבות עולה כסף?!?

על מה למעשה משלמים אם זו התנדבות?

אני לא יודע בדיוק

וברוב המקומות הפניות הם לסטונדטים שמקבלים עבור זה נקודות לימוד אבל אני מעריך שהמדובר בלינה, אוכל ובציוד הקשור לחפירה ארגון עונת החפירות היא עסק מסובך - אפשר לקרוא בבלוג של תל צפי את התיאור לפני תחילת העונה - ויש בו הרבה לוגיסטיקה. מה גם שלפעמים האתרים לא נגישים לבד אני גם לא יודע עד כמה מנהלי החפירות מתלהבים ממתנדבים ליום אחד (כל מי שכתב פה התעניין בחפירה - אף אחד לא כתב רשמים מחפירה שהשתתף בה כמתנדב!) בקיצור - מי שצלחה ידו לחפור בהתנדבות - מוזמן להשאיר התרשמותו

אני חופרת בהתנדבות מגיל 16

לצד חפירות לימודיות, חפירות שבהן היה לי תפקיד וחפירות שניהלתי, אני מתנדבת לחפירות שמעניינות אותי. אני בטוחה שאני לא היחידה בפורום שמתנדבת בחפירות מדי קיץ. איזו התרשמות אתה מחפש?

או - אז את יכולה לענות ...

האם באמת אפשר לבוא סתם כך לאתר ולבקש להשתתף בחפירות? האם יש תשלום הכרוך בעניין? האם כמתנדבת את יכולה להשתתף בהסעות, לקבל ציוד וכולי האם את מחוייבת לשעות הפעילות? (קימה מוקדם בבוקר ןהגעה לאתר בשעה קבועה) האם אפשר לשמוע את ההרצאות שיש לפעמים בערב במלון של הסטודנטים האם אפשר לבוא לכמה ימים שרוצים וכו' כל הידע שיש לי הוא מהאתרים של האוניברסיטאות שבדרך כלל פונים לסטונדטים בארץ ובחול... תודה מראש...

תשובותי

האם באמת אפשר לבוא סתם כך לאתר ולבקש להשתתף בחפירות? לא לאתר. ליצור קשר עם מנהל החפירה מראש ולבדוק איתו את האפשרויות. האם יש תשלום הכרוך בעניין? מעולם לא שילמתי עבור ההשתתפות בחפירה. האם כמתנדבת את יכולה להשתתף בהסעות, לקבל ציוד וכולי? כן. האם את מחוייבת לשעות הפעילות? (קימה מוקדם בבוקר ןהגעה לאתר בשעה קבועה) כן. מי שרוצה להגיע רק לשעות הנוחות - שיבוא לבקר, לא לעבוד. האם אפשר לשמוע את ההרצאות שיש לפעמים בערב במלון של הסטודנטים? כן. תמיד קידמו בברכה השתתפות בהרצאות. האם אפשר לבוא לכמה ימים שרוצים? בעיקרון כן. סביר להניח שמי שירצה לבוא למעט ימים לא בהכרח יתקבל - הוא יתפוס מקום, יצריך הכשרה ומאמץ - ויתן מעט מאוד תפוקה. שבוע נראה לי המינימום ושבועיים זה כבר ראלי.

פצאלי

New member
בתור מי שעובד עם הרבה מתנדבים

בחלק גדול מהחפירות בהן אני משתתף אנו משלבים מתנדבים. הדבר קשור בעיקר לאופי החפירה ולאופי הביטוח הקיים לה. כעיקרון אני בעד שילוב מתנדבים בחפירות אבל הדבר דורש הגעה למספר מינימום של ימים (בגלל משך זמן ההכשרה הנדרש). בחפירות שלנו המתנדבים משתתפים בכל הפעילות (לימודית או חוויתית) ללא הבדל מהצוות המקצועי או הסטודנטים. במקרים חריגים יש חפירות הפונות לקהילה ("חפירות חינוכיות-קהילתיות") כבסיס לקיום החפירה - כך למשל בחפירה שהייתה באוקטובר-אמצע נובמבר בתל אסור בוואדי ערה.

Lakedaimon

New member
קרא לזה "השתתפות עצמית"

למעשה חפירה עולה המון כסף. עונה של חודש חפירה עולה בין 125,000 ל 250,00 ש"ח ואף יותר (אוכל, לינה (במידה ויש כזו), רכב, ביטוחים, סגל, זמן עיבוד ממצא ועוד). אז המשתתפים מקבלים על עצמם השתתפות עצמית כלשהי במימון החפירה. יש חפירות שמקבלות כמה מתנדבים ללא תשלום ואילו אחרים בתשלום. מי שמעוניין לבוא ליום או יומיים הם בד"כ סטודנטים שלהם אין זמן הכשרה לצורך זה.

למעלה