חפירות

karinse

New member
חפירות

אני רוצה לדעת איפה אני אוכל להתנדב בחפירות במהלך חופשות של פסח או הקיץ או מתי שלא יהיה, הייתי כבר בחפירה אחת ונהנתי מאוד. אני יודעת שאני לא אלמד להיות ארכיאולוגית כך אבל עדיין זה מהנה בשבילי בכלל להיות בחפירות. אשמח לתשובות... קארין

Lakedaimon

New member
רוב האוניברסיטאות מחפשות מתנדבים

לקראת הקיץ. כשיש משהו אני לרוב שם מודעה פה. בעונה הגשומה אין חפירות לרוב. אם יהיה משהו חריג אזמין. אגב, למה לא ללמוד ארכיאולוגיה?

karinse

New member
תשובה

אני רוצה בעתיד אבל אני רק בת 17 בתיכון אז בנתיים להתנסות בחפירות לראות איך זה הולך לנסבות ללמוד דבר או שניים

barisg

New member
יש חפירות גם בחורף

(מקווה שלא שלחתי פעמיים הודעה דומה בטעות...) בין השנים 2009-2006 בכל חורף נערכות חפירות בבקעת הירדן. בשנה שעברו נחפרו אתרים מהכלקולית והברונזה הקדומה 1 בבקעת פצאל ואתר ברונזה ביניימית בואדי מאליח. בסוכות האחרון התקיימה עונה קצרה נוספת באתר פצאל 2 משלהי הכלקולית המאוחר. עונה קצרה נוספת, המתקיימת כחפירה לימודית של מכללת כנרת, תתקיים בשבוע האחרון של פברואר ואז תערך, בנוסף לחפירת פצאל 2, חפירת בדיקה באתר ברונזה קדומה 1 נוסף בקרבת מקום. הכל בשיתוף פעולה בין מכון זינמן באוניברסיטת חיפה ומכללת כנרת. העניין שהמקום בחפירות אלה מאוד מצומצם ולא תמיד אפשר לקבל מתנדבים שאינם סטודנטים לארכיאולוגיה.

barisg

New member
איך נשכח סקר הר מנשה?

כמובן שכחתי את סקר הר מנשה שזו שנתו ה-31 והוא פעיל בבקעת הירדן במשך כל השנה (למעט חודשי הקיץ)

Lakedaimon

New member
צודק ../images/Emo93.gif איך יכולתי לשכוח?!

אכן סקר הר המנשה מתחיל לאחר החגים ותמיד יש מקום למתנדבים.

barisg

New member
תשובה לשאלתך

זה כבר יותר בעייתי כי המקום מועט ועדיפות נתנת למי שלומד או יש לו נסיון בתחום. גם במקרה של סקר הר מנשה יש להתחייב לפעילות למשך זמן רב ולא לבוא באופן חד פעמי (ואז אפשר לקבל הכשרה מתאימה וללמוד את תורת הסקר הארכיאולוגי). במקרה של החפירות בבקעה יש בדרך כלל בעיית מקום (לינה) אבל זה משתנה מחפירה לחפירה.

Lakedaimon

New member
בוודאי...

לפרופ' זרטל המנהל את הסקר אכפת פחות מהכשרה "מקצועית" אלא יותר מכוונות טובות. את יכולה להתקשר אליו במייל דרך האתר של אונ' חיפה.

למעלה