חפיסת שוקולד

הפרבולה1

Well-known member
נתונה חפיסת שוקולד בגודל 10X4 .
יש להפריד את החפיסה לקוביות על ידי זה שכל פעם שוברים חתיכה בודדת ל 2 חלקים לאורך הקו שמפריד בין הקוביות עד שמפרידים את החפיסה ל 40 קוביות .

בכמה שבירות מינימום ניתן לבצע את המשימה ?

1719301699517.png

nothing but the truth

Well-known member
נתונה חפיסת שוקולד בגודל 10X4 .
יש להפריד את החפיסה לקוביות על ידי זה שכל פעם שוברים חתיכה בודדת ל 2 חלקים לאורך הקו שמפריד בין הקוביות עד שמפרידים את החפיסה ל 40 קוביות .

בכמה שבירות מינימום ניתן לבצע את המשימה ?

צפה בקובץ המצורף 107594

אחרי ששוברים מותר להניח את החתיכות אחת על השניה? למשל אם שוברים בקו האמצעי ואז מניחים (זה משפיע על המספר הדרוש)

במידה וזה אסור, האינטואיציה (בלי לנסות חשב) מכוונת אותי ל 39.

נערך לאחרונה ב:

הפרבולה1

Well-known member
אחרי ששוברים מותר להניח את החתיכות אחת על השניה? למשל אם שוברים בקו האמצעי ואז מניחים (זה משפיע על המספר הדרוש)
לא , שוברים רק חתיכה בודדת.

אולי חידת המשך זה שמותר להניח חתיכות אחת על השניה ולחתוך ביחד את שני החלקים.

עריסטו

Active member
אז אם אסור, אינטואיטיבית זה נראה שלי שמספר השבירות יהיה n-1
כלומר 40 קוביות - 39 פעולות.
במצב ההתחלתי יש חתיכת שוקולד אחת ובמצב הסופי יש 40 חתיכות שוקולד. בכל שבירה מספר החתיכות גדל ב-1 ולכן מספר הצעדים הוא 39.
חידת המשך: כששוברים חתיכת שוקולד לשתי חתיכות שמורכבות מ-a קוביות ו-b קוביות מקבלים ab שקלים. איך כדאי לבצע את השבירות כדי שהתשלום יהיה מקסימלי?

nothing but the truth

Well-known member
במצב ההתחלתי יש חתיכת שוקולד אחת ובמצב הסופי יש 40 חתיכות שוקולד. בכל שבירה מספר החתיכות גדל ב-1 ולכן מספר הצעדים הוא 39.
חידת המשך: כששוברים חתיכת שוקולד לשתי חתיכות שמורכבות מ-a קוביות ו-b קוביות מקבלים ab שקלים. איך כדאי לבצע את השבירות כדי שהתשלום יהיה מקסימלי?

נשמע כמו בעיית מינימום מקסימום. אינטואיטיבית נשמע לי ש a=b ייתן תוצאה מקסימלית. אין לי כוח לבצע גזירות ולהוכיח

למעלה