חפוש שורשים

שאולי5

New member
חפוש שורשים

לצורך עבודת שורשים אודה למי שיכול לסייע באיתור חומר אודות אלגרה ורחמים מזרחי שמוצאם מירושלים ובסביבות 1910 הגרו למצרים ואח"כ לארגנטינה ולבסוף חזרו בסביבות 1917 לירושלים. אם מישהו יוכל להפנות ללינקים המקשרים למשפחה זו בארגנטינה אשמח מאוד ואם למישהו יש רעיון באיזה אתר ניתן לחפש בעצמי באינטרנט אשמח לקבל.

כוכה

New member
קרא נא את שלושת המדריכים משמאל

המסומנים באדום, בירוק ובכחול ושאל לפי התדריך שם. ככל שתרבה בפרטים: שמות, מקומות ותאריכים כך תקל עלינו ותגרום לנו למוטיבציה לסייע לך. בהצלחה.

שאולי5

New member
תודה על ההדרכה פרטים נוספים

מתעניין בעיקר בפרטים על בני המשפחה אם היו במצרים ובארגנטינה ( אולי בואנוס-איירס) של אלגרה ורחמים מזרחי, כמובן שאם ימצאו תמונות ומסמכים זה יהיה נהדר. כן ידוע לי שאלגרה מזרחי הנ"ל היא בתם של שרה ועובדיה אזולאי שעלו לארץ ישראל מאזור תורכיה ( אורפל ) בסוף המאה ה 19 והיו הראשונים שהתיישבו מחוץ לחומות בירושלים אם יש פרטים על שורשי משפחה זו או קרובי משפחה אשמח לקבל גם כן. כמובן שגם בהקשר לכך אשמח לקבל לינקים למקורות מידע אודות המשפחה.

שאולי5

New member
שרה ועובדיה אזולי - תיקון טעות

הפרטים שנרשמו לעיל לא היו מדוייקים להלן תיקון - אודה למי שיוכל לתת פרטים שרה ועובדיה אזולאי שמוצאם מאורפל ועלו לירושלים בסוף המאה ה 19 מירושלים הם הגרו למצרים ומשם לארגנטינה וקבורים בארגנטינה. הם לא שבו לירושלים. מי ששב לירושלים היא בתם אלגרה שנשאה לרחמים מזרחי וחזרו לירושלים ב 1917 רחמים הוא בנו של המקובל יוסף בן רחמים מזרחי שהיה ידוע כרב מקובל והיה מהראשונים שבנו ביתם בנחלאות מחוץ לחומות . אשמח לקבל מידע גם עליו השאלה היא האם ידוע מקום קבורתם של שרה ועובדיה אזולאי בארגנטינה ? יש גרסה האומרת שאולי הם קבורים באסונסיון בפרגוואי ? שאלה נוספת היא אם יש מסמכים או תצלומים כל שהם מהמשפחה בארגנטינה ומהמשפחה בירושלים אודה לכל מי שיכול להשיב או להפנות למקורות מידע אחרים.

שאולי5

New member
ניסיתי ..לא כל כך הולך ../images/Emo201.gif

יש לי בעיה די רצינית עם אנגלית וספרדית, ולא שולט כל כך בחיפוש בלינקים שצרפת אשמח לקבל סיוע בחיפוש השמות שפרטתי למי שיכול תודה

יעקב 1948

New member
משפחת מזרחי בירושלים-ארגנטינה

רבים מיהודי כורדיסטאן וגם האורפלים שהגיעו לירושלים בתחילת המאה ה20 אימצו לעצמם או יותר נכון הודבק להם השם "מזרחי".זה כמובן מקשה על המחקר.בועד הקהילה הספרדית בירושלים יש רישומים חלקיים החל מ1909.צריך לראות את המצבות כי עליהן רשום לעתים השם המקורי וכמובן שם האב. בתי הקברות היהודים של בואנוס איירס שהינם מקוונים כוללים קבורות מאז 1935.אומרים לי שקבורים שם אשכנזים בלבד ואילו בית הקברות הספרדי אינו מקוון.אני מקווה שמה שמסרו לי נכון. יעקב רוזן

yaelgro

New member
אני אנסה לעזור לך בספ"ש

כלומר בשבת ראשון פה בארגנטינה.

שאולי5

New member
אם תצליחי זה יהיה נהדר ../images/Emo140.gif

אולי דרך חברה קדישא של ספרדים ..? אין לי דרך להגיע אליהם

yaelgro

New member
אני אחפש באתרים שנתתי לך

אני שולטת היטב באנגלית וספרדית, ככה שאני אוכל לחפש די בקלות באתרים האלה. אם יהיה מידע כלשהו, אני אעדכן.

שרי סילבר

Active member
שלחתי לך מסר אחת מבנות-הדוד של סבתי נישאה לבן-משפחת מזרחי הותיקה בירושלים. לא ידוע לי אודות ארגנטינה, אך הבן שלהם חוקר את שורשי המשפחה כבר מספר שנים, אולי הוא יוכל לסייע. העברתי לך את פרטיו במסר.

שאולי5

New member
משפחת אזולאי ארגנטינה - הקפצה

מקפיץ פעם נוספת . עדיין אין התקדמות...אולי יש למישהו מידע ?

למעלה