חס וחלילה להיות שומע...

חס וחלילה להיות שומע...

ביום אחד הלכתי לחנות בגדים נתקלתי בליקוי שמיעה נשוי לאישה שומעת לתינוק בעגלה..הסקרתי על ליקוי שמיעה חתיך..הסתכלתי על מכשיר שמיעה על אוזנו חתיך ליקוי שמיעה..שאלתי אותו אם התחרשת ענה ליקוי שמיעה חס וחלילה ליקוי שמיעה לא חרש כן שומע..עניתי בקול חזק לליקוי שמיעה על מה חס וחלילה להיות שומע..התבלבל ליקוי שמיעה שתק צעקתי מול מוכרת חנות מה חס וחלילה להיות יהודי מה חס וחלילה להיות שחור מה מה צעקתי מול אנשים שומעים קונים בחנות..צעקתי לחתיך ליקוי שמיעה אולי תשמע עוד יותר טוב אם תוריד את מכשיר שמיעה אולי תיהיה עוד יותר יפה אם תוריד את מכשיר שמיעה..הבכתי את ליקוי שמיעה..ממש קפא ליקוי שמיעה בעמידה מחזיק בעגלה שתק כמו פסל..המשכתי לצעוק על מוכרת לאנשים שלפעמיים טוב לא לשמוע אומר בגלל את מה שאמר ליקוי שמיעה..צעקתי לאישתו היפיפיה שומעת זה נכון שאני חרש אך מה שאמר ליקוי שמיעה היה לי יותר טוב לא לשמוע..אך מה ששמעו את אחרים את מה שאמר ליקוי שמיעה חס וחלילה להיות חרש..כך היה לי טוב לא לשמוע..אישתו יפיפה שומעת ניסתה להרגיעה אותי כנראה ממש נדלקה על מילים שלי...השפלתי את ליקוי שמיעה ממש קפא כמו בובה שעווה..אישתו ניסתה להגיד שלא אמר את מילים חס וחלילה להיות חרש..עניתי לאישתו בקול אם ליקוי שמיעה חרש או שלא אפסיק להמשיך לצועק בקול..התקהלו אנשים סביבתי לעד סימנה אישתו יפיפה שומעת שיש להתעלם מליקוי שמיעה..לא ויתרתי עד שיודה צעקתי על ליקוי שמיעה שיודה בעצמו ליקוי שמיעה מפגר..כמעט הפלתי את ליקוי שמיעה על קרשים במילים..גרמתי לאישתו שומעת יפיפה להרגיש שליקוי שמיעה לא שווה לה אם ימשיך להתחמק..לעד הודה אישתו יפיפה שומעת את מה שאמר ליקוי שמיעה חס וחלילה להיות חרש..הסתכלה אישתו יפיפיה שמועת על ליקוי שמיעה במבט בושה לפני קהל הפנם ראשו ליקוי שמיעה על ריצפה מבושה..קרצתי בעין לאישתו שומעת וחייכתי וחזרה לי בחיוך רחבה..כפתי יד על כתפו ליקוי שמיעה שידע שטוב שלא שמעתי..צעקתי לו בקול לאוזניו חס וחלילה להיות שומע..!

צלף

New member
האם מותר לפנטז על מעשים שלא תעשה

אותם
- ובציבור
אני רואה בזה פנטזיה ספרותית שמעבירה רעיונות למחשבה, הקשיבו לו...

moran f

New member
אבל זו הפרשנות שלך

היא לא מחייבת אחרים. בעיני אין מה להקשיבה - הוא חוזר על סיפור ה"איך עשיתי בלגן והעמדתי פני מפגר" בסיטואציות שונות. בעיני זו לא היתה יצירה ספרותית גדולה ומעניינת כבר בהתחלה - אבל בטח ובטח בוריאציה המי-יודע-כמה שלה.

אמיר335

New member
דווקא התחרשות מאד מפחידה אותי

עם כל כאבי האזניים והדלקות עם כל המשחות האנטיביוטיות שנותנים לי לכאבי האזניים. אני מאד מקווה שהשמיעה לא נפגעת. אבל כן אני מודה ההתחרשות וכן איכות השמיעה ששרק יורדת עם הגיל מאד מפחידה אותי. אז עכשיו תבוא - ושורה מתחתי תצרח עלי? בד"כ מה שאתה כותב מצחיק אותי - אבל מצטער לא הפעם. מזכיר לי את השיר ירח של שלמה ארצי: קשה להגיד חבל או לומר אולי. במקום זה אני רוקד וצועק לירח: "רד". ומאשים את העולם בכאבי.

לא כולם מקבלים כאבי אוזנים

ודלקות אני מתחרשת ומעולם לא סבלתי מהדברים האלה בעקבות בעיית השמיעה שלי... השמיעה שלי יורדת עם הגיל יורדת עם הזמן לאט לאט ואני אפילו לא מרגישה את זה אז על מה בדיוק אתה מדבר???

moran f

New member
על עצמו

לא כולם אותו הדבר, וזה שלך אין בעיות מסויימות לא קשור לאמיר.

אמיר335

New member
זה נכון שלא כולם מקבלים דלקות

היתה תקופה ששמתי טיפות ואנטיביוטיקה ועוד שאר מרעין בישין. ששאלתי אז הרופאה שטיפלה בי אז אם זה פוגע בשמיעה היא התחמקה. אם את אומרת שהשמיעה שלך יורדת את לא מרגישה את זה ונראה שזה לא מטריד אותך במיוחד.אז אני פשוט מקנא בך על האופטימיות(?) שלך

מטריד מטריד

אבל מה לעשות, זה לא בשליטתי, אז למה להטריד את מוחי בדברים האלה כל יום?... אני חיה בצורה כזאת שאני ממצה את השמיעה שלי עד הסוף... שומעת המון מוזיקה ומדברת בטלפון כמה שאפשר ושומעת טלביזיה חזק ומקשיבה לכל דבר... זה מטריד אותי שיום אחד אני כבר לא יוכל לעשות את הדברים האלה, אבל עד אז, תנו לגדול בשקט

אמיר335

New member
יפה ../images/Emo13.gif מזכיר לי שיר

של שלמה ארצי "מגע אנושי" התחלתי פתאום לקנא בה בשקט, איך היא קמה יום יום כשהיא מחייכת, ואומרת במקום להתבודד ולהאשים, בואי נתפורר קצת, במגע אנושי.

ליהיא2007

New member
אם אתה מצליח להבין את המילים

אז השמיעה שלך יחסית טובה יחסית.... אני מדברת על to discernment - יכולת הבחנה. וזו הבעיה של רב לקויי השמיעה [בעלי שרידי שמיעה בטווח של תדרי הדיבור (500-2000hz) ]

אמיר335

New member
אני מצליח להבין

את השיר רק אם יש מולי את מילות השיר שחור על גבי לבן אחרת אני קולט פה ושם אבל לא את הכל.

גם לי לא היו בעיות כאלה

חוץ מפעם אחת שהיתה לי דלקת כ"כ נוראית באוזניים שלא יכולתי לגשת לטסט הראשון שלי ונאלצתי להיות על אנטיביוטיקה ארבעה ימים.. מעבר לזה ממש כלום אין בעיות אבל השמיעה שלי למזלי נשארת באותו מצב סטטי - כלומר, לא ירדה בכלל כבר הרבה שנים (גם לדברי הקלינאית תקשורת).

moran f

New member
צודק, זה מפחיד

אבל בקשר למשחות - לא כל האנטיביוטיקות פוגעות בשמיעה. למען האמת, רובן לא (ורופא אף אוזן גרון, בטח כזה שמכיר את בעיית השמיעה שלך, לא ימהר לתת את אלו שכן). תמיד כדאי לשאול שוב אם אתה לא בטוח.

אמיר335

New member
אני לא הכי מבסוט מרופאי הא.א.ג

של קופ"ח כללית כבר עברתי כמה. אולי חלק מנושאי הלימוד שלהם היה "איך לגרום למטופלים שלך לתעב אותך". (או שנשלח אליהם את דון סקוטי שיפחיד אותם קצת עם סיפורי הזוועה שלו
). בכל מקרה הרופא הנוכחי נתן לי משחה הנקראת "טבע קוטן" לשימוש יום יומי. הן בבית מרקחת והן בפורום רפואה טבעית אמרו לא להמשיך עם המשחה הזו לאורך זמן שכן משחה זו היא אנטיביוטית ויש בה סטרואידים- אני לא כל כך מבין בזה. אבל אני מניח שזה לא נשמע טוב.(אני רק צריך זמן לבדוק בגוגל מה זה). אגב בפורום רפואה טבעית שאלתי מה הרפואה הטבעית יכולה להציע למי שיש לחות באוזן משימוש ממושך באוזניות וסובל לעתים מדלקות וגירודים באוזן. הם המליצו על משחה טבעית המכילה קלנדולה, גרניום וסטלריה(שוב לא יודע מה זה צריך לבדוק בגוגל
) וכן על בסיס סליקון שדוחה מים -תכשירים של וולדה. מקווה שזה באמת יעזור

moran f

New member
אז לך לרופא אחר שוב ושוב

עד שתמצא רופא שאתה מרוצה ממנו. אני לא רואה שום סיבה להתפשר על דבר כל כך חשוב. טבעקוטן אכן מכילה חומר אנטיביוטי, חומר אנטי-פטרייתי וסטרואיד. אם הרופא נתן לך את המשחה לשימוש ארוך, הגיוני לשאול אותו למה (הרבה דברים שלא מומלצים באופן כללי הם כן האופציה העדיפה ולפעמים ההכרחית במצבים מסויימים). "לא נשמע טוב" זה באמת כללי מדי - ה"טוב" צריך להישקל בצורה מושכלת כשילוב של מה שאתה יכול להרוויח ומה שאתה עלול להפסיד - ואת זה קשה לעשות על סמך שאלה קצרה בבית המרקחת (אני מניחה שהרוקח לא הכיר את כל הסיפור) ובטח ובטח על סמך שאלה בפורום באינטרנט עם הטייה מובנית. בקשר לרפואה הטבעית - הייתי בהחלט בודקת את זה בשבע עיניים, לפחות כמו את המשחה ה"קונבנציונלית" אם לא יותר - על רפואה טבעית בדרך כלל אין פיקוח הדוק כמו על תרופות "לא טבעיות" (שהרבה מהן דווקא מגיעות ממקורות טבעיים). מספיק להזכיר, לדעתי, שהרואין מופק מצמחים ושארס נחשים הוא טבעי ב-100%.

אמיר335

New member
לגבי הרפואה הטבעית

ברור שצריך לבדוק בשבע עיניים. אך זה היה בפרום רפוה טבעית של YNET וענתה לי שם נטוטרפסטית מטעם קופ" כללית. כך שלא הלכתי לאיזשהו רופא אליל שנתן לי כמה עשבים ולחשים
. אבל כמובן צריך לבדוק ולחקור. אין לי יותר מידי הבנה בתחום אבל אנסה

למעלה