חסר לי כרגע פלפל אנגלי ואני צריכה כפית לתבשיל. מה אפשר לשים

לאה סי

Active member
חסר לי כרגע פלפל אנגלי ואני צריכה כפית לתבשיל. מה אפשר לשים

במקום?
 
לפי המצ"ב - תערובת של ציפורן, קנמון ואגוז מוסקט:

פלפל אנגלי
הפלפל האנגלי, אול ספייס באנגלית, הוא גרגר מיובש של עץ ממשפחת ההדס וקרוב משפחה של הציפורן. את השם אול ספייס, תבלין שמכיל הכול, קיבל הפלפל האנגלי במאה השבע עשרה. נהוג להשוות את טעם הפלפל האנגלי לקומבינציה עדינה של קינמון, ציפורן ואגוז מוסקט. מבחינה מדעית יש אמת כלשהי בדבר.

הפלפל האנגלי מכיל את החומר הנדיף יוג'נול, שנמצא בשפע בציפורן ועוד חומרים מהמשפחה הקרובה, שיוצרים טעם רענן, מתקתק ועצי. הגרגירים נקטפים בעודם ירוקים ובשיא טעמם, עוברים תסיסה זריזה, שלאחריה עורמים אותם בשקים כדי לזרז את ייבושם ולהוציא מהם את הצבע החום המוכר. לבסוף, הם מיובשים בשמש או במכונה.

http://www.nrg.co.il/online/55/ART1/876/898.html
 

amysh

New member
לפי דעתי כלום. זהו לא תבלין דומיננטי או אקוטי

לדעתי לא תרגישו בהבדל בלעדיו.
&nbsp
פותנה ג'אבר פעם קראה לו תבלין מיותר
 
מהאח הגדול

לבעלה יש מסעדה, אם אני זוכר נכון.
אוהב פלפל אנגלי ! ואם אין אז אין היתי מוסיף אגוז מוסקט
 

לאה סי

Active member
תודה. הכנסתי שני גרגרי פלפל אנגלי והוצאתי בסוף הבישול.

לדעתי כן מוסיף טעם נוסף. הרגשתי בו בתוך שילוב הטעמים.
 

חנהפ

Active member
יופי של רעיון!

 
למעלה