חסרת משמעת..

hakol dvash

New member
חסרת משמעת..

היי, רוצה לשתף בקושי קטן עם השלכות יותר גדולות, שאולי למי מכם תהיה עיצה איך להתגבר עליו: מסיבות בריאותיות אני זקוקה לפזיותרפיה יומיומית ונטילת תוספי מזון פעמיים ביום. הצרה היא שאני לא מצליחה להתמיד באף אחד מהם וזה בלשון המעטה לא מועיל לי.. אפילו אמרתי לבעלי שאם הייתי באמת חולה במשהו רציני, הייתי בצרות כי אני לא מסוגלת לדאוג לעצמי בצורה מסודרת. אני לא עובדת כרגע, (בחופשה מרצון) אין לי תינוקות ואין לי שום תרוץ ממשי למה אני שוכחת ולא מקפידה. כבר אמרתי לעצמי אין סוף פעמים שאתחיל בפיזיותרפיה על הבוקר כדי לגמור את זה, אבל על הבוקר תמיד יש דברים אחרים כמו שיעורים קבועים שאני יוצאת אליהם, או סידורים ואז אני אומרת לעצמי שאדחה לאחה"צ - הרי יהיה לי זמן..ואז שוכחת ואומרת - טוב, לא נורא יום אחד שלא עשיתי, אבל אז לפעמים יש יומיים כאלו וכו'.. אשמח לעיצה טובה.
תודה!

isaacm

New member
זה נשמע לי משהו מאד רציני

אבל את מכירה את עצמך יותר טוב, ואולי אני סתם לא מבין. יש לי עצה בשבילך, תבחני היטב מה המשמעות של זה שאת לא עושה את הטיפולים הנדרשים כנדרש. אם זה לא כל כך משמעותי - אל תטרחי להתעסק עם זה. אם זה משמעותי - תתייחסי לכל פעם כאילו הכל תלוי בפעם הזו - כי זה באמת כך. אם קשה לך להשתכנע - תפגשי אנשים במצב כמו שלך ודברי אתם. שתהיה לך שנה נפלאה והרבה בריאות איציק

isaacm

New member
בהצלחה ../images/Emo13.gif

יש משהו שאני קורא ואני רוצה לשתף אותך. פעילות פיזית משפיעה על פעולת המוח. משהו שקשור לשחרור של סוגים מסויימים של פחמימות שמגיעות אל המוח ומשפיעות על ההתנהגות והחשיבה שלנו. אני מתנצל שלא איתרתי משהו בעברית בהקשר הזה - אולי מישהו מכיר ויכול לעדכן. יכול להיות שזו משמעות שאם תקחי אותה בחשבון ישתנו סדרי העדיפות שלך. שתהיה לך שנה נפלאה - והרבה בריאות. איציק

Edna Maimon

New member
דחיינות סלקטיבית

שימי לב שאת דוחה משהו מאוד ספציפי. לעומת זאת, את לא דוחה עשיית דברים אחרים (כמו למשל לצאת לשיעורים קבועים, או סידורים...). לכן, קיימת סיבה טובה לדחיית מטלה ספציפית זו. מה ההבדלים בין לצאת לפיזיותרפיה, לבין לצאת לשיעורים קבועים ולסידורים? האם זה קשור למשהו שאת אומרת לעצמך, או משהו שאת רואה, או משהו שאת שומעת או מרגישה?

hakol dvash

New member
אני לא יוצאת לפזיותרפיה

צריכה לתרגל אותה בבית כל יום ודוחה.. לא יודעת מה אני אומרת לעצמי - אני יודעת היטב שהתירגול אמור להפחית את הכאבים שאני סובלת מהם ובכל זאת זה לא משנה..

Edna Maimon

New member
רווח

העובדה שאת לא מתרגלת, מצביעה על רווח כלשהו שיש לך מזה. מה את מרוויחה מזה שאת לא מתרגלת?

efrat dor on

New member
ערב טוב

אני מניחה שאת אינך בחורה עצלנית - עובדה קיימת היא שאת מוצאת זמן לפעילויות אחרות בחייך. מכאן - שהעצלנות לכאורה מופנית אצלך כלפי פעולה ספיציפית . משכך, הייתי ממליצה לך לבדוק עם עצמך למה מתקשרת אצלך פעולה זו ( פיזיותרפיה )- האם לכאב פיזי / רגשי כלשהו ? בהנחה וכן - נסי לשנות גישתך כפלי פעולה זו ובדקי מה את מרוויחה מביצועה ומה את מפסידה. כמו כן - אמרי לעצמך כי ביצוע הפיזיותרפיה עוזר לך להתקדם אל חיים בריאים ומאוזנים יותר כך שהרווח הוא כולו שלך. בהצלחה, אפרת

bridges

New member
הרווח שבכאב...

שלום רב לך, קראתי את כל השרשור ורציתי לשאול אותך שאלה שקצת חורגת מהתפיסה האימונית הקלאסית ונכנסת קצת לתפיסות רוחניות ולהילינג. אני מבקש ממך לחשוב על השאלה הזאת טוב, טוב משום שיכול להיות שיש כאן מפתח לפתרון: כמה זמן את סובלת מאותה בעיה בריאותית שגורמת לך את הכאב? איך אותה בעיה רפואית ואותו כאב הועילה לך בחיים? דרך אחרת להסתכל על השאלה היא: אילו דברים טובים קראו לך מאז שהתחילה אותה בעייה רפואית? תקחי בחשבון את כל התחומים בחייך: הזוגיות, הפרנסה והעבודה, המשפחה וכו'... מאחל לך בריאות שלימה ואור, רונן

hakol dvash

New member
סייעת לי בצורה הפוכה..

אני סובלת שנתיים ורק רע יש לי מזה. מגביל אותי מדברים שאני רוצה לעשות ולא יכולה או עושה וסובלת. שכנעת אותי להתמיד לתרגל..

יודה ב

New member
חסר משמעות

שלום לך גברת דבש. הרשי לי לשאול אותך: 1. האם את באמת מאמינה שהטיפול הזה אפקטיבי עבורך ועשוי להועיל לך? 2. האם את באמת רוצה מזור לבעיות שלך? 3. האם מדובר מדובר בטיפול מונע למשהו עתידי או לבעיה שקיימת כרגע? האם יתכן שהדחיינות נובעת מכך שהבעיה לא ממש מוחשית ברגע זה? כמו לדוגמה הפסקת עישון: מצד אחד פוגע בהנאה ברגע זה, ומאידך פוגע בבריאות בעתיד. 4. מה המשמעות של: "קושי קטן עם השלכות גדולות"? מה הוא הקושי הקטן? מהם ההשלכות הגדולות? מה יקרה עם ההשלכות? מתי? איך את יודעת מהם ההשלכות?

hakol dvash

New member
בודאי שאני רוצה מזור

אני משתדלת להאמין בטיפול, כי יש לו הוכחות על אחרים. מדובר במגה גלופלקס + עוד 2 תוספים שאמורים לסייע לבעיה קיימת. הקושי הקטן הוא להביא עצמי לבלוע כדורים ולתרגל באופן סדיר..לא צריך להיות מסובך..ההשלכות הן שאני לא נפתרת מהכאבים.. מצליחה לקחת כדורים בצורה סדירה יותר בימים האחרונים..

יודה ב

New member
הכל דבש

אני שמח לשמוע שאת מצליחה יותר בלקיחת כדורים. יחד עם זאת אני רוצה לשתף אותך בקושי קטן שלי: אני מנסה ולא מבין את המשפט שכתבת: " משתדלת להאמין בטיפול" אני מכיר 2 אופנים: 1. מאמין 2 לא מאמין. למה את מתכוונת כשאת אומרת "משתדלת להאמין"? מה ההנחה הסמויה המסתתרת במשפט זה?

adih770

New member
תשקלי שאת עושה מה שאת רוצה לעשות.

שלום לך הכל דבש . התבונני לכמה דקות במציאות מה קורה שם בבוקר שגורם לך כן ללכת לשיעורים אבל לקחת לעשות פיזיוטרפיה. מי זאת שלא עושה מה שהיא אומרת ל"עולם" שהיא צריכה לעשות "פיזיוטרפיה ותוספי מזון" . איזה "משחק" את "משחקת" שאת אומרת/צריכה ולא עושה? אילו היו מספרים לך על מישהי שאומרת ולא עושה מה היית אומרת עליה? נסי להתבונן פנימה ולראות מה מעלה לך לקום בבוקר ולעשות פיזיותרפיה? לאן זה לוקח אותך? מה אם היה קורה היה גורם לך לעשות? תשאלי את עצמך את השאלות הנפלאות ששאל אותך קודמי יהודה בנך ? אשמח לשמוע מה עלה לך? שנה טובה ומתוקה.

hakol dvash

New member
מישהי שלא מטפלת כמוני

כשיש לה דרכים (וזה לקח לי שנים לקבל אבחנה וטיפול..)ואמנם זה מתסכל כי זה לוקח זמן עד שיש תוצאות, הייתי אומרת עליה שהיא..טפשה. זו רק טפשות. בתכלס, אצלי הכל קשור לדעתי לחוסר התארגנות...

ordanco

New member
האם..?

קודם כל אציין שקיבלת כאן רעיונות וכיוונים מצויינים מהמאמנים, אני מחזק רבות מהנאמר כאן. ואוסיף שאלה פשוטה: האם זה משעמם אותך בטירוף?

תלתלית3

New member
מה הרווח המשני שלך בהזנחת

הטיפולים והתרופות ? מה תאבדי אם תהיי רצינית ותתמידי בלקיחת אחריות על חייך ? מה תורם לך הנצב כפי שהוא ? את הרי נמצאת באיזור נוחות ואינך רוצה לשחררו, השאלה מדוע. ברגע שתמצאי את התשובה, אזי תוכלי להחליפה בהתנהלות אחרת. בהצלחה טליה

למעלה