חסרת אישיות.

גופליש

New member
חסרת אישיות.

היי, יש לי חברה שממש לא יודעת מי היא. היא כל הזמן אומרת שלא אכפת לה מאנשים ולא אכפת לה מה חושבים אליה, אבל כל פעם שמישהו מביע דעה שאפילו קצת נוכגדת את שלה, רואים שהיא נפגעת קשות. פעם אחת רבנו, היא כל הזמן קוראת לי בשמות! למרות שאני אחת החברות הכי טובות שלה. ובכל מקרה, היא בכתה בגלל זה. היא מנסה להתחבר אלי ואל עוד שתיים מחברותינו ע"י גניבות קטנות של זהותנו. לדוגמא, אני וליאור (אחת החברות שלנו) שומעות מוזיקת מטאל מסויימת, מוזיקה שהיא לא אוהבת ואנחנו יודעות את זה, אבל כי אנחנו כל הזמן מדברות אליהם וכאלה, היא פתאום מתה אליהם ועל כל מה שאנחנו אוהבות. אותו הדבר עם חברה שלנו מירב ועם ספרים באנגלית, והיא כמעט ולא יודעת לקרוא באנגלית. אני, ליאור ומירב מנוסות בעולם המאגיה וחשבנו לעשות כישוף להגברת הביטחון העצמי שלה, או משהו שיעזור לה למצוא את עצמה. ד"א- ניסינו לדבר איתה.. היא לא מבינה והעלבת מהר מאוד. בבקשה, אמרו לי את דעתכם.

SickBar

New member
לפני שמתחילים בכישופים

עד כמה אתן מכירות ומה המטרה שלך בסופו של דבר. ממה שהבנתי מדובר בנערה שיש לה בעיה של ביטחון עצמי, זה הגיוני וקורה ולא צריך להתרגש מזה. האם זה מפריע לך שהיא "מעתיקה" מכן בגלל שאת חושבת שזה פוגע בה או בגלל שזה מציק לך? בנוסף את אומרת שהיא קוראת לכם בשמות, מתי זה קורה? בכל ריב שלא יהיה? אני חושב שהיא זקוקה להמון תשומת לב והמון חיזוקים. לומר לה שהיא מעתיקה או להגיע לויכוחים איתה לא יעזור לשפר את מצבה. נכון, אי אפשר לתת לה להמשיך ככה כי היא באמת תאבד את עצמה אבל יש דרכים לגרום לה להתחיל לצעוד בכוחות עצמה. האם ניתן לקבל עוד פרטים לגביה?

גופליש

New member
עוד מידע..

אממ.. זה לא ממש מפריע שהיא "מעתיקה", אלא שהיא לא פשוט לוקחת מילים שאנחנו ממציאות (כן, כן, החיים שלנו כ"כ משעממים שאנחנו מתחילים לדבר בקיצורים וכל הזמן לצעוק Chino, why do you lie?! -- זה מסיפור הפרברים), היא מתחילה לאהוב את מה שאנחנו אוהבות, מנסה להתלבש כמו שאנחנו מתלבשות, ללכת למסיבות ולמקומות שהיא ממש לא תשתלב בהם וגם שאין סיכוי שבאמת תהנה. זה מפריע כי אכפת לי ממנה. אני מרגישה שאני מנסה להיות חברה עם אישיות משתנה, היא פשוט לוקחת דברים מאנשים וקוראת לזה סיגנונה האישי. אני רוצה להכיר *אותה* ולא את מי שהיא מתיימרת להיות. אני כבר מכירה את עצמי, ואני לא רוצה להיות כפיל קטן של עצמי. ממש לא!
השמות שהיא קוראת לנו זה סתם ככה. בלי ריב. בלי שום דבר. היא מתנהגת כמו ילדה בת חמש שכרגע גילתה כמה אפשר לעצבן מישהו אם כל הזמן דוחפים אותו וקוראים לו בשמות. אם עוד פרטים יעזרו לך לעזור לי, אז פשוט.. איזה פרטים? אני לא חושבת שאני יכולה להציע לה הצעות ולדבר איתה על זה, היא נעלבת מהר ואז היא תפנים את זה... בבקשה, help.

nubis

New member
יש לך חברה חיזרית

החברה שלך מתנהגת כמו חייזרית שנחתה בגוף אנושי בחברה זרה ומנוכרת. היא לא מבינה את הגוף שלה (רגשות,תחושות וכו..) היא לא מבינה מה הולך מסביב ולמה כולם מתנהגים כמו שהם מתנהגים. קצת פרוט: הסיבה לכך שאנשים מתנהגים כמו שהם מתנהגים היא מנגנון אוטומטי, של גדילה נפשית וכמו שלא צריך להשקיע מאמץ בלגבוה רק צריך להזין את הגוף. צריך להזין את הנפש. חברה שלך היא חייזרית! לכן היא לא יודעת במה להזין את הנפש שלה ונמצאת במצב של תת תזונה. לנסות לגשת אליה בגישה ישרה (של את חייזרית) לא יהיה חכם כי גם ככה היא מרגישה זרה ולמסקנה הזאת היא צריכה להגיע לבד. אז מה עושים? א - מהיום את לא רק חברה שלה את גם מדריכת התיירים הקבועה שלה, תסבירי לה מה הולך ולמה זה הולך, רכלי איתה על מי נגד מי ומי בעד מי, שתפי אותה במה לובשים למה לובשים ואיך מתנהגים עם בנים. בקיצור תתחילי להתיחס אליה בתור תיירת שרוצא להשתקע. בקשר לאישיות שלה אל תידאגי ברגע שהיא תתחיל להבין במה להזין את הנפש הנפש (האישיות) תגדל מעצמה בדיוק כמו הגוף הפיזי. * תעשו כישוף להבאת אהבה לחיים שלה (אהבה כללית לא זוגיות) בהצלחה אלמוג

גופליש

New member
אממ.. אני לא חושבת שהיא חיזרית

אני חושבת שהיא צריכה כישוף מסויים... בבקשה תעזרו לי (אני הוספתי תגובה מעל להודעה של nubis)

קולוביה

New member
עניין של זמן

אני חושבת שבגיל 14 יש אנשים שעוד לא סגורים על עצמם, עוד לא הספיקו לעצב לעצמם יחודיות ,לדעתי אתן צריכות לגלות מעט סבלנות וסובלנות כלפיה .הבחורה הזאת דווקא נשמעת במצב מאד רגיש ,ואולי היא מעתיקה אותכן בשביל להיות איתכן בענינים ,לא להיות משעממת ,מנסה למצוע איתכם שפה משותפת והיא לא יודעת דרך אחרת מאשר לחקות ( במבט מסויים אתן הדמויות לערצה ומודל לחיקוי)והעלבות שלה וקראת שמות סוג של מנגנון הגנה,פחד מלהפגע ולהיות לבד! אני לא חושבת ששיקוי יהיה הפתרון אלא הזמן לבד, תנו לזמן לעשות את שלו!

suki da yo

New member
ואו

תגיד , אתה באמת מאמין למה שכרגע אמרת? חייזרית? טוב.... שוב אני מוכיחה לעצמי שאני הפאגאנית הכי אתאיסטית שיכולה להיות:)

jbu

New member
מתבגרים נותים להתאים

מתבגרים נותים להתאים את עצמן לחברים שלהם באופן לא מודע, המוח שלה רוצה "להתקבל לקבוצה" לכן בוא נוטה לתת לשרים הללו עוד הזדמנות, מחוץ מזה לפעמים ששומעים שיר שלא אוהבים הרבה פעמים יכולים להתחיל לאהוב אותו. זה ממש נורמלי למתבגרים, אם אתם רוצים לעזור לה באמת אז במקום לחפש את הפתרון המהיר של כישוף תנסו להיות חברות יותר מקשיבות ותגלו יותר עניין בחיים שלה.

shataltal

New member
מצטער נשמה

זה תחום של נטו פסיכולוגיה וכמה כישופים שתנסי להטיל לא יעזרו מאחר וזה לא חוסר בטחון עצמי. החברה שלך אוהבת אותך ורוצה להיות חברה טובה מאוד שלך, לאומתך שרואה אותה כחברה וזהו, וכאן מתחילה כל הבעייה. זו הסיבה גם שהיא קוראת לך בשמות וכ"כ כועסת עליך (מכאן נובע גם ה"לא אכפת לי מה תגידי לי", למרות שגם היא וגם את יודעות שזה לא נכון). כעקרון היא לא מרגישה שיש לה מה להציע לך בתור חברה, יש לך שפה משלך עם החברות האחרות, סגנון מוזיקה, את הצחוקים שלכם והיא מרגישה בצד. כנסיון נואש היא מנסה לחקות אתכם, להכנס לקבוצה למרות שזה ממש לא הקטע שלה. קיצר, מה שאני מנסה להגיד, אם באמת אכפת לך ממנה, ואת רוצה אותה בתור חברה ויש לך את העצבים להשקיע בה זמן - מה שאת צריכה זה פשוט להשקיע בה יותר זמן. להיות אתה יותר. לפתח שפה ובדיחות משלכן.. לגרום לה להרגיש שהיא יותר במרכז ממה שהיא עכשיו. מאגיה, במצב הזה, היא פשוט בריחה לפתרון הקל, לדלג על התהליך של להשקיע זמן באנשים....

nubis

New member
הפסיכולוגיה מול מיסטיקה ומאגיה?

מאגיה ומיסטיקה משתמשים בטכניקות שמביאות להרחבת המודעות (האגו) על ידי חקר התת מודע ובד בבד ללקיחת אחריות קארמית (סילוק הסופר אגו) ופיתוח שליטה עצמית אנרגטית (ובכלל זה שליטה על הלבידו). להקביל פסיכולוגיה למאגיה ומיסטיקה זה כמו להקביל חקר המרכיבים של עוגה לקורס מעמיק בקונדיטוריה. הפסיכולוגיה לא מגרדת מעבר לפני השטח של האשיות בעוד מאגיה ומיסטיקה חודרות בעוז לתוך הרבדים העמוקים ביותר ב Pshycy של האדם, מתמודדת מול הבנות בנוגע למהות הנפש הרוח וברמות הגבוהות הנשמה . דמיון מודרך למשל הוא צעד אמיץ של התרבות המערבית המודרנית-מדעית לתוך המנגנונים הסבוכים של נפש האדם וגם טכניקות אלו הן אוונגרדיות ואלטרנטיביות (כלומר בשולים). אגב אחת הדמויות המובילות באנגליה לדמיון מודרך Dalores Ascroft newici היא גם אחת מנהלת בי"ס וחוקרת מובילה של מדעי הנסתר. Dolores אומנה על ידי Erenst Buttler תלמידה וממשיך דרכה של Dion Fortunממיסדי ה Golden Dawen (שהיתה פסיכוטרפיסטית מוסמכת). אגב Dion fortune היא כתבה (בכמה מאמרים שונים) כי לדעתה יונג היה הפסיכולוג הקרוב ביותר לפתח כלי תאורתי שיוכל לחשוף משהו מנפש האדם והוא נחשב לא מדעי ולא רלוונטי בעיני הפסיכולוגיה היום (גם משום התענינותו במדעי הנסתר). כשאתה אומר שכישוף לא רלוונטי לפסיכולוגיה או למצבים פסיכולוגים אתה בעצם אומר שמניתוח כימי של סוכר קמח וקקאו אתה יודע יותר על בראוניז מהקונדיטור שאפה ואכל אותם. בברכה אלמוג

undervision

New member
סילוק הסופר אגו?

דווקא נראה שהתחברות לאני העליון(סופר אגו). התוכל להסביר את דברייך?

nubis

New member
סופר אגו

הסופר אגו הוא התכנות החברתי שאנו סופגים מיום הלידה, מה מותר מה אסור, זה קלף הקיסר בטארוט (אחד מפרושיו), האבא, השלטון הקול שמבקר. האני העליון-גבוה הוא האישיות הכי בשלה שניתן להגיע אליה האישיות שתאפשר את קיום האדם בעולם תוך הליכה בדכו המיועדת משוחרר מקרארמה. חלק משמעותי מתהליך השחרור מקארמה הוא ההשתחרות מהסופר אגו תוך לקיחת אחריות על ההחלטות והחיים. במקום שהחברה וחוקיה יחליטו בשביל האדם, האדם פועל מתוך צו פנימי לפעמים בניגוד גמור לחוקי החברה (דוגמה מצוינת הם חסידי אומות עולם). בברכה אלמוג

undervision

New member
אה...

הבלבול נובע, מכך שבמיסטיקה למובן של האני העליון יש טיפה הבנה שונה(כפי שהגדרתה אותה) ואילו בפסיכולוגיה מה שהגדרתה סופר אגו=האני העליון. ןאני אביא ציטוט מספר "מפגשים עם פסיכולוגיה-פסיכולוגיה כללית חלק ב'" בפרק של אישיות עמ' 107 "האני העליון-כדי לתפקד באופן חיובי בחברה, על הילד לרכוש את מערכת ערכיה, את הנורמות וכללי המוסר שלה ואת העמדות הרווחות בה, האני העליון(סופר אגו) כולל את ערכי החברה והנורמות שלה(כלומר את ה"צריך" וה"אסור"), שהפונמו על ידיד האדם במהלך התפתחותו" לגבי הניגוד הגמור עם חוקי החברה: עם הזמן ועיסוקי בתחום בעקבות התחברות לאני העליון שלי(במובן המיסטי),נהפכתי לנונקומפורמיסי והרבה מקרים שבהם פעלתי בניגוד לנורמות המקובלות בחברה(כפי שהגדרתה צו פנימי),והייתי מוכן לשלם מחיר מסויים תמורת זה(עדיף מאשר לבגוד בעצמך), אך עם הזמן התמתנתי באופן מסויים, זאת אומרת הבנתי, שבמקביל לפעולה לפי צו פנימי, הבן אדם גם צריך להגיע להרמוניה עם הסביבה שבא הוא חי, אם תהיה נונקונפמיסט, אבל תריב עם כולם תוך לחימתך על עקרונתיך, לפי דעתי זה לא נחשב להגיע להאני העליון, אז אני רוצה קצת לחדד את דברייך(לטעמי זה ככה), שלהגיע לאני העליון זה כל מה שאמרתה + להגיע לאיזון והרמוניה עם הסביבה.

shataltal

New member
אף פעם לא נגד

הפסיכולוגיה היא כלי חשוב מאוד במאגיה ולא סתם מאגים רבים התמחו גם בפסיכולוגיה. לקיחת אחריות קארמית היא לא סילוק הסופר אגו (דבר שמבחינה מנטלית היא לא אפשרי - אדם ללא סופר אגו הוא אדם שילך ברחוב, יראה בחורה שהוא מעוניין בה ופשוט יתחיל לאנוס אותה במקום - לא לשכוח שכל האני התחתון, האגו והסופר אגו קשורים ברובם המוחלט להתרבות (סקס), אוכל והגנה עצמית) והמודעות היא לא האגו. אם כבר ללעוג אז נא לא לבלבל מושגים (בייחוד כשכותבים בשפה גבוהה). מאגיה היא לא הרחבת המודעות. המודעות שלך הוא נושא מסובך שאין כמוהו שמתרחב לבד עם כל מילה שאתה שומע. מאגיה היא גם לא לקיחת אחריות קארמית. אולי הצורה שאתה רואה את המאגיה היא ככה, אבל זו לא ממש ההגדרה של מאגיה. בדר"כ זה הפוך. המאג מתעלה מעל נושא של אחריות והוא משריש האיזון, לא חלק ממנו. חוץ מזה, אתה אמרת את זה בעצמך - "מאגיה ומיסטיקה משתמשים בטכניקות שמביאות להרחבת המודעות על ידי חקר התת מודע". חקר התת מודע נקרא כיום ע"י המדע הרגיל פסיכולוגיה (שאגב, כיום יורדת לכלל רבדי המח - כימי, ביולוגי ומנטלי מכל הבחינות). עכשיו לנושא עצמו. לגבי החברה שלה. היא יכולה לעשות כישופים מפה עד הודעה חדשה וכל כישוף שכזה יעזור בדיוק לתקופה של שבוע-שבועיים עד שהיא תגרום לחברה שלה להרגיש בדיוק אותו דבר עוד פעם.

nubis

New member
לחיות יש סופר אגו?

לדעתך לחיות יש סופר אגו או שאין להם לבידו? להתלות במודל של איזה רופא ווינאי מלפני מאה שנה כנכון גם היום? גם אתה כמו פרויד חושב שנפש האדם רעה מנעוריו והוא מלא בדחפים רצחניים שרק חוקים החברה מונעים ממנו לאנוס ורצוח? האם אתה מקבל בכלל את קיום הרוח והנשמה? אתה שומע את הקול הפנימי? למיסטיקה ומאגיה יש מטרה משותפת ובסוף הדרך (המאוד שונה) הן ניפגשות. רק לציין כי הפסיכולוגיה לא יורדת לכלל רבדי המח ביולוגית או כימית. אחרי שנתיים של לימודים אקדמאים בביולוגיה עם הרחבות פסיכולוגיה מצאתי חקר שיטתתי של מרכיבים שטחיים בלי להתחשב בתמונה הכוללת כאילו אפשר בפרוק הטבע לחלקים לגלות משהו. אם הטבע מעניין אותך גש לקישור הבא: http://astrology.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item.tur&id=295741&path=56 אגב פסיכולוגיה נחשבת באקדמיה למדעית למחצה (במקרה הטוב).

shataltal

New member
אז ככה...

לחיות אין מודעות כפי שאנו מגדירים אותה לכן לא יכול להיות להן אגו או סופר אגו. יש להן רק את האני הבסיסי שאומר להן שהן צריכות אוכל, מחסה והמשכיות למין. חלקים לא קטנים ממה שפרויד טען נכונים עד היום ועובדה שעדיין מלמדים ומשתמשים בפסיכואנליזה. לא, נפש האדם היא לא רעה, אך היא גם לא טובה. כמו שיש מחשבות טובות ויצר טוב ורצון לעשות טוב - יש, והכרחי, שיהיה גם הפוך. אני מקבל מאוד את קיום הנפש והנשמה, אני מתנגד בכל כוחי לחרטה (לשטויות שמפזרים בזמן האחרון עם כניסת "העידן החדש") לא. אני לא שומע קולות. אני גם לא אפרט. מיסטיקה היא שם כולל לכל הנושא העל טיבעי. מאגיה היא זרם בתוכה. אין מטרות. זאת דרך חיים. אם אתה עושה זאת בשביל מטרה מסויימת - אל. לא מומלץ. נכון, אתה צודק, הפסיכולוגיה לא יורדת *לכלל* הרבדים הביו-כימיים והפיסיולוגיים, אבל היא בהחלט נוגעת ויורדת לעומק העניין. לא מדויק. יש התעמקות בתמונה הכוללת, אבל לא ניתן להבין תמונה כוללת עד שלא הבנת את כלל המרכיבים שלה. בהמשך למטפורות שלך - זה כאילו לנסות להכין עוגה בלי לדעת למה משתמשים במרכיבים ובכמויות שבמתכון (כלומר בלי להבין שמלח מוסיף מליחות וכדומה). את הקישור לא הבנתי. זה באמת סיפור יפה עם מוסר השכל חזק, אבל אני פשוט לא מבין את השייכות. לגבי הנקודה האחרונה - צודק. וחבל. שיהיה לך יום נפלא

suki da yo

New member
תראי

אני חושבת שאת לוקחת את זה קצת קשה מידיי... יש לי חברה טובה עם נטיה דומה. היא מתאימה את עצמה לסביבה, ולא נוטה להתנגד למה שאחרים סביבה אומרים, אלא אם נדמה לה שהיא יוצאת "מורדת חברתית מגניבה"... אז אמנם זה לא תמיד נעים, אבל ככה היא. אם רע לך, את יכולה להתרחק, אבל אין מה לעשות, כי יש אנשים שצריכים לעבור את השלב התלותי כדי למצוא את עצמם...

למעלה