"חסרים"

"חסרים"

אבקש את עזרתכם: האם יש משמעויות שונות ל: חֹסֶר, חֶסֶר והאם יש הבדל בצורת הרבים: חסרים? חוסרים? תודה

trilliane

Well-known member
מנהל
דומות למדי, אבל נדמה לי שהשימושים מעט שונים

לתחושתי "חוסר" דומה ל"מחסור" ("יש חוסר ב..." / "יש מחסור ב...") או מעין מילת שלילה – לפעמים היא יכולה להקביל ל"אי" – "חוסר הבנה" או "אי הבנה". לעומת זאת "חסר" דומה, אבל היא המיקוד עצמו, היא תקבל תואר שמסביר מהו החסר, למשל "חסר לקסיקלי" (ש"ע+תואר ולא צירוף סמיכות). התחושה שלי היא שב"חוסר הבנה" המיקוד הוא בהבנה וה"חוסר" רק מתאר את היעדרה, בשעה שב"חסר לקסיקלי" החסר הוא העיקר, והתואר מתאר את סוג החסר. אבל אולי זה רק נדמה לי... הנה מה שכתוב במילון ספיר, לא מרגישה שזה עוזר במשהו: חוסֶר, חֹסֶר [ש"ע; ז'; חוסֶר-, חוסרו] <חסר> 1. [תנ] הֵיעָדֵר, מציאוּת; 2. [תנ] כַּמוּת לא-מַספּיקה חֶסֶר [ש"ע; ז'; חֶסֶר-] <חסר> 1. [עח] כַּמוּת לא-מַספּיקה; 2. [עח] חיסָרון, גֵירָעון; 3. [תנ] מַחסור, דַלוּת, עֲניוּת; 4. [עח] הֵיעָדֵר חומָרים חִיוּנִיִים בּגוּף החַי בשניהם לא מצויין ריבוי במילון, אבל אם נשתמש בריבוי, אז הריבוי של חסר יהיה חֲסָרִים (חסרים) כמו חלק >> חלקים, והריבוי של חוסר יהיה חֳסָרִים (חוסרים) כמו חודש >> חודשים.

למעלה