חסכונות מוכרים למס

אד י

New member
חסכונות מוכרים למס

שלום, אני עצמאית ומחפשת אפיקי חסכון/השקעה שיהיו מוכרים למס. נציגה של אחת החברות בשוק ניסתה לשכנע אותי שחסכון ל 5 שנים מוכר כהוצאה מוכרת למס הכנסה. עד כמה שידוע לי רק קופות גמל וקרנות פנסיה מוכרות למס. מי צודק ? ועל מה אתם הייתם ממליצים ? תודה, אדי.

מוכרים במס.

את צודקת תוכנית חסכון אינה מוכרת במס גם אם היא לטווח ארוך. למס מוכרים קופות גמל,בטוחי חיים בתנאים מסוימים,בטוחי מנהלים וקרנות השתלמות. אני מנצלת הזדמנות זו להסב את תשומת ליבך לכך שהטבת מס היא רק פרמטר אחד מיני רבים שאותו צריך לקחת בחשבוןכשעושים חסכון מהסוג הזה, השאר הם אפשרויות משיכה ופדיון (הולכים ומצטמצמים) ובעיקר האם בסופו של דבר החסכונות שלך יצליחו לקיים אותך. הסיבה שניתנות הטבטת מס לחסכון ארוך טווח כזה הוא בן השאר לעודד אנשים לחסוך לתקופות הפנסיה שלהם ולא להזדקק ל"סעד" ולבתי תמחוי קודם כל תבורכי על כך שאת לוקחת אחריות על עצמך בתחום הזה. זה ממש לא ברור מאליו. כל אחת כמוך היא תעודת כבוד לנו הנשים. הגיע הזמן שניקח אחריות על חיינו ועל הכסף שלנו בהצלחה עדן אליעד- יועצת מס וסוכנת ביטוח חיים ופנסיה 050-2744762

mosheabc

New member
איזה הטבות במס יש על קרן השתלמות?

האם הכוונה להטבות שהמפקיד (החוסך) זכאי להן - או רק אלה של המעסיק? שמעתי שיש גם הנחה במס על הפקדות לקרן השתלמות במחינת מיסוי הרווחים (מס הון) - כלומר אם יש לי קרן השתלמות ואני מפקיד בנפרד מההפקדות שלי ושל המעסיק (הכוונה ל-2.5 ו-7.5 בהתאמה) אני זכאי לאיזשהן הטבות?

למעלה