$$$$ חסכון לקטנטנים $$$$

עדינה35

New member
$$$$ חסכון לקטנטנים $$$$

היי לכולכן, יש לנו שתי בנות מקסימות ואנו מעוניינות לפתוח להן תוכניות חסכון אישיות שיוכלו להשתמש בהן בגיל 20+ לצרכי לימודים, עזרה בקניית בית וכו'. הכוונה היא להפריש לכל אחת סכום חודשי קבוע (סביב 200 ש"ח). האם עשיתן חסכון כזה לילדיכן? האם אתן מכירות מסלול חסכון כזה שהוא (למיטב ידיעתכן) נותן תנאים טובים? האם יש לכן המלצות ממה להמנע או מה לעשות בנושא? ובכלל - אשמח לשמוע את עמדותיכן בעניין.

אילתית 2

New member
אצלנו חוסכים לילדודס

כל חודש מיום שנולדו את הכסף מביטוח לאומי כל חודש הכסף מופרש ישר לחיסכון של כל ילד לא זוכרת כרגע את פרטי החיסכון...עשינו בבנק אחראית החשבון שלנו המליצה לנו על משהו טוב ועשינו

אנחנו עשינו דרך סוכן הביטוח שלנו

אני לא ממש זוכרת את הפרטים, אבל הוא חבר ממש ממש טוב כמו אח, אז הוא נתן לנו את התוכנית הכי טובה שהיתה אז. כרגע חוסכים 200 ש"ח בחודש. סכום התחלתי ששמנו לה היה 10000, שזה חלק מהמתנות שקיבלנו מהמשפחה הקרובה כשנולדה.

adidimom

New member
עשינו חיסכון כשנולד

הקצבנו סכום של 250 ש"ח כל חודש + 5000 ש"ח שסבא וסבתא נתנו מתנה. בבנק מזרחי יש תוכנית ייעדוית שנקראת "פעמיים מזל טוב" ונועדה לחיסכון לילדים. ההמלצה הכי טוב שקיבלנו הייתה לעשות את החיסכון בחשבון המשותף שלנו, ולא לפתוח לילד חשבון נפרד על שמו. זאת לאור מקרים שילדים הוציאו את הכסף עם הגיעם לגיל 18 (זו זכותם החוקית) מבלי ליידע את ההורים. כך אפשר לשלוט על הכסף שיצא למטרות שאת מעוניינת בהם (לימודים, חתונה, רכישת בית). בהצלחה!

mamy78

New member
חיסכון

את הכסף שקיבלנו שנולדה שמנו בקרן השתלמות לפני שהחוק שונה שזה אומר שב"ה שהיא תהיי בת 15 הכסף ישתחרר ואז נסגור שוב. כל חודש אני משלימה לכסף של ביטוח לאומי שזה יוצא ביחד 400 ש"ח בחודש עשינו בחסכון בר מצוה בבנק לאומי באותה תקופה זה נראה התוכנית הכי משתלמת וגם שהיא תשתחרר נסגור שוב. מניסיון שלי הכסף הזה מאוד עזר לי ללימודים ולחתונה, לצערי לבית זה לא הספיק

למעלה