חסכון לילדים

אפונית1

New member
חסכון לילדים

שלום חברים, מחפש המלצה כיצד להשקיע לילדים. כ-300 ש"ח לילד * 3 למשך 20 שנה יש לי קופת גמל גדיש שרצה כמה שנים האם כדאי להפקיד בה את הכספים ולפדות אותה בגיל 60 (האם זה הגיל?) היום אני בן 34 כך שהילדים ירוויחו חסכון של 26 שנה.. תודה מראש

eligrt

New member
אני דווקא הייתי חושב בכיוון של קרן נאמנות../images/Emo22.gif

אני דווקא הייתי חושב בכיוון של קרן נאמנות המשקפת מדד כל שהו (נניח תא 25) הואיל ואתה מראש מייעד את הכספים לתקופה מאוד ארוכה (20 שנה או יותר), אני חושב שבמציאות זו רמת הסיכון (הקיימת מן הסתם באפיקי שוק ההון) מצטמצמת באופן משמעותי וכך ילידיך יזכו בסבירות גבוהה לתשואה גבוהה יותר מזו שתוכל להשיג בקופת גמל. לדוגמה, קח את מדד המעוף, שעל אף הירידות החדות בבורסה בתחילת השנה, והמלחמה, והאינתיפאדה והתפוצצות בועת ההייטק בתחילת שנות ה-2000 וכו וכו... עלה ב-8.5 שנים האחרונות ב 250% בערך... חשוב לציין שאינני 'יועץ השקעות' ותגובה זו היא בטח לא הבטחה שאם תרכוש היום 'תא 25' אזי עוד 8.5 שנים תשואת כספך תנסוק לשמיים אלא רק כדי לתת לך 'כיוון חשיבה' נוסף (מעבר לקופות הגמל)...

nshachor

New member
גם אני חשבתי בכיוון של קרן נאמנות

היי, גם לי יש שני פעוטות. עד ינואר השנה הפקדתי לקופת גמל מדי חודש (מוטבים בלבד, כאשר הסבתה היא הלקוח...) החל מהשנה, אני מפקיד להם בהוראת קבע לקרנות נאמנות מנייתיות דווקא. אכן, באחת מהן אני כבר מופסד מעל 10 אחוזים. אולם, אם אני מסתכל 20 שנה קדימה לדעתי זה ישתלם. אגב, גם אני סתם שכיר שאינו עובד בפיננסים. ניצן שחור

cogito

New member
יש קרנות נאמנות של מגדל (שנקראות MTF)

הן צמודות למדדי המניות הרלוונטיים ולא גובות כלל דמי ניהול (לעומת דמי ניהול של כ-3% בקרנות נאמנות מנייתיות אחרות, ז"א שהם לוקחות כ-50% מכספך במשך 20 שנה.). הסטורית, לתקופה של 20 שנה מדדי המניות השיגו תשואה עודפת על האפשרויות האחרות.

למעלה