חסימת נודניקים...

קיפוש

New member
חסימת נודניקים...

מה הדרך הכי טובה לחסום נודניקים בפורום שבניתי? גימני מה השיטה פה?!

rmarko

New member
../images/Emo17.gif מן הסתם לעולם לא תוכל

לחסום נודניק מתמיד, אבל תוכל להתיש אותו. אלא אם כן הוא יתיש אותך קודם
תכריח כל משתמש ליצור חשבון לפני שיש לו הרשאת כתיבה (כמו פה בתפוז) אבל בצורה חכמה:
הוא קובע שם משתמש וכתובת דואל; הסיסמא הראשונית נשלחת לו בדואל ואז הוא חייב לשנות אותה בפעם הבאה שהוא נכנס לפורומים. ככה אתה מבטל את האפשרות שהמשתמש יכניס כתובת בדויה.
לפני שהרישום של השם משתמש מתקבל, צריך לבדוק שלא קיים בטבלת המשתמשים עוד משתמש עם אותו שם משתמש או אותה כתובת דואל. ככה בנאדם אחד לא יוכל ליצור מספר רישומים - בלי ליצור כתובות דואר בהוטמייל וכו´.
אם משתמש מציק לך, תבטל לו את החשבון ותחסום את האפשרות שהכתובת דואר הזו תוכל להרשם שוב פעם. כל פעם שהוא נרשם שוב ומתחיל להציק שוב, תבטל לו את החשבון שוב. אולי תבנה אפילו סט של פקודות ב- sub שמבטלות את המשתמש ומוחקות לו את ההודעות.
.....
היי אני מנחש שהצבע של החדר שלך הוא אינדיגו !!

קיפוש

New member
תודה על העצות..

טוב לדעת שיש מישהו בשעות האלה בפורום.. לגבי אינדיגו .. אין לי מושג איך זה נראה.. ולגבי הפתרונות שלך.. ברשותך אתמקד בשלישי... איך אני יכול לחסום משתמש (אני יכול תמיד לשנות לו את הסיסמה..) אם המידע נשמר כבר בקוקי ל 30 יום?

rmarko

New member
נראה שלא הייתי ברור

לא הצעתי שלוש פתרונות, רק פתרון אחד שמחולק לשלושה חלקים
הסיבה שכתבתי את החלקים הראשון והשני הם כדי שמשתמש שגורש מהפורום שלך לא ילך וירשום לעצמו שם חדש וימשיך במעלליו. בכך שאתה נוקט באמצעים שמעייפים ומאיטים את הפרוצדורה של רישום שם משתמש חדש - אתה מקטין את רצון הנודניק המצוי להמשיך ולהטריד אותך. בכל מקרה, אם אותו משתמש חוזר ומפריע לך, תמיד יש לך את האפשרות לשמור בטבלת המשתמשים את זמן הכניסה למערכת האחרונה יחד עם כתובת ה- ip שלו ובמקרים קיצוניים להגיש תביעה למשטרה. איך אתה כרגע מוחק הודעות? אתה ממש מוחק פיזית את ההודעה מהמסד נתונים, או מעביר את ההודעה לטבלה אחרת? אישית אני לא מחבב את השיטה השניה - ובטח שלא את הראשונה; אצלי בטבלה יש שדה bolDisplay מסוג אמת/שקר. אם אמת (ברירת מחדל) - ההודעה מוצגת; אם שקר - בשום אפשרות לאף משתמש עם סיווג מתחת לדרגה 4 אין אפשרות לראות את ההודעה הספציפית הזו. כנ"ל לגבי כניסה למערכת - אתה יכול לשים בטבלת המשתמשים שדה bolActive שיהיה אמת כברירת מחדל, ושקר אם אתה מבטל את מנוי המשתמש. ברגע שהבחור מנסה להכנס לפורום ומופעלת אצלו העוגייה של אותו שם משתמש, כל מערכת הפורומים תפנה אותו לאותה הודעת שגיאה שאומרת לו שהוא לא רצוי בפורום יותר, ושיכול לתקשר איתך דרך כתובת הדואל שתצרף באותה הודעה. אלגנטי, לא?
וחשבתי שהסכמנו באייסיקיו שהצבע שלך הוא אינדיגו !!

קיפוש

New member
אתה אולי סיכמת..

אני בחיים לא הבנתי מה זה.. ולגבי החלק הראשון והשני שלך.. אתה רוצה שאף אחד לא ירשם אצלי.. זה יפחיד את כולם..
הבעיה היתה ניסיון לפתור במצב הנוכחי אחרי שהוא קיבל עוגיה עם 30 יום..

rmarko

New member
אז יש לך הרבה דברים,

אבל לא מערכת שמאפשרת נידוי מציקים. חוצמזה שזה ממש לא אמור להפחיד - תן לאנשים לקרוא הודעות כמה שהם רוצים - אבל ברגע שהם רוצים לכתוב הודעה, הם חייבים לעשות לוגין. אין להם משתמש? באותו העמוד בדיוק תן להם אפשרות לפתוח חשבון - הקלדת שם משתמש ודואל זה כל מה שצריך. ברגע שהם עושים submit נשלח להם דואר והם מופנים לעמוד שבו הם צריכים לשנות את הסיסמא שלהם. בתפוז פרט לקטע של הסיסמא הראשונית, שמאפשרת בכך בהחלט הכנסת כתובת דואר בדויה, זה עובד בדיוק באותה צורה; ותראה כמה אנשים מתכתבים כאן כל יום. זה לא מרתיע אם אתה עושה את זה כמו שצריך - והפורומים של תפוז הם דוגמא די טובה לממשק מהיר, נוח וידידותי למשתמש. אינדיגו: תעשה מסמך עם bgcolor=50538E - זה בערך הצבע.

קיפוש

New member
כמו מה למשל??

ולגבי הצבע זה ממש קרוב רק קצת יותר בהיר בכל אופן לילה טוב

למעלה