חסימת דרכי שתן - עזרה

חסימת דרכי שתן - עזרה

שלום לכם,
אז לחתול שלי הייתה חסימת דרכי שתן
, אמנם קלה מאוד (שמת לב בזמן אמרו לי) אבל בכל זאת...
הוא קיבל טיפול ושלל תרופות ואוכל חדש.
אז עכשיו הוא מתאושש בבית,
יש לי מס' שאלות-
1. בינתיים הוא עושה פיפי בכל רחבי הבית (מה שבחיים לא קרה)- אני מבינה שיש לו בעיה והכל, אבל מה לעשות כדי שזה לא יתקבע ולא יהפוך להרגל קבוע?
2. יש עוד משהו שאפשר לעשות כדי למנוע את זה מלבד האוכל?
3. עד כמה זה מסוכן לחיים כל העניין הזה ואיך זה ישפיע על חייו של החתלתול?

המון תודות!
נטלי

Dancer15

New member
לחתול שלי הייתה חסימה בדרכי השתן לפני שנה וחצי

הוא קיבל תרופות שגורמות לרפיון בשרירי השלפוחית כדי שלא יכאב לו לעשות פיפי. גם אצלי היה פיפי מחוץ לארגז והוטרינר הבטיח לי שברגע שיגמור עם התרופות, הוא יוכל לשלוט שוב בשרירים ולא יברח לו פיפי - מה שאכן קרה. אולי זה המקרה גם אצלכם.
חסימה בדרכי השתן מאוד מסוכנת. ללא טיפול תוך 24 עד 36 שעות החתול ימות ביסורים קשים.
מומלץ אכן לתת אוכל לפי המלצת הוטרינר - אני נותנת Hills CD.
מומלץ לקנות מזרקת מים לעידוד שתיית מים (יש מזרקות מיוחדות לחיות מחמד בנפח 2 או 3 ליטר). לפי הוטרינר, ברגע שיש להם חסימה פעם אחת, מעתה תהיה להם נטייה לסבול מזה שוב ולכן להקפיד על אוכל מתאים.
מומלץ לתת כפית אחת ביום של אוכל משימורים - גם עוזר למנוע בעיות בדרכי השתן אצל חתולים מסורסים.

dimitrygo

Active member
מנהל
מצטער אבל כפית אחת של שימורים ביום לא תעזור הרבה

חתולים באופן כללי נוטים לשתות פחות ולכן אם יש להם חסימה וא נטיה לחסימה צריך לגרום להם לקבל יותר נוזלים. האכלה בשימורים זאת אחת הדרכים לגרום להם לקבל יותר נוזלים. כפית אחת של שימורים זה אמנם יותר טוב מכלום אבל זה לא מספיק.

dimitrygo

Active member
מנהל
צריך לבדוק אם הוא שותה מספיק. מאוד כדאי לנסות מזרקה, זה

מעודד אותם לשתות יותר. אבל אם שום דבר לא עוזר והוא לא שותה מספיק אז כן כדאי לתת לו שימורים. לא יודע אם רק שימורים או בשילוב עם מזון יבש.

Dancer15

New member
דימיטרי - זה מה שהוטרינר אמר לי - לתת 1-2 כפיות אוכל רטוב

dimitrygo

Active member
מנהל
אם לא מבחינים בזמן זה עלול להסתיים רע מאוד, לכן צריך להיות

כל הזמן עם יד על הדופק.

למעלה